Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Јеби га, кога во градот ти се одржува факинг ПИТИЈАДА следуваат вакви исфрустрирани постови.

П.С Се пишува со А, не со Е.
П.С 2.0 Нема јајце, а и нема бибер. На тебе ако ти ја збиберувале тоа е друго 20.
П.С 2.0.1 Веќе се пласирани, нема потреба од никакви наводници.
12038171_175004319502524_3657142303860896053_n.jpg

:lolzz:

Изгледа само вас ве дупат ако ве осетат по дијалектот, па ви ставаат црвен/црн пипер по default.
Можеш да правиш слики до утре, ама дојди и однеси ме каде во Штип ставаат пипер од кујна, а па посебно црвен.

Ги нема Ани96 маркетите повеќе, ни Зага приметив. А и многу други дуќани и сл, што со години работеа гледам затворени, секој втор локал пишува дека се издава. Оти така? Или мене ми се чини наеднаш дека слабо идам наваму? Некако ми се чини ко многу слабо луѓе да има, од мојата генерација, па и постари 4-5 години истребена врста во градов, ко сите да се разбегале, само неки нови клинци гледам како шетаат...
Се помалку ќе ги има луѓето во Велес.Многумина заминуваат и тоа е добар сигнал дека нешто треба да се смени во градот и во државата.Подобро е власта да замине,отколку народот.Итака се повеќе може да се видат млади брачни парови од другиот етникум кои се повеќе се доселуваат во градот.За десет-петнаесет години градот повеќе ќе личи на град од Западна Македонија отколку на повардарскиот регион.Инаку Дрекселмаер е најголемото промашување од странските инвестиции.Доколку имаше друга местоположба,и организацијата беше подобра,повеќе млади ќе работеа таму,а не да заминуваат по еден месец работа.

Sto vi Fali be luge, do krajot na 2015 ke go imame najubaviot kruzen tek vo svetot, vie ste se zapnale za drekslermaer. Znaci vo samiot kruzen tok, ke ima parceli i industriska zona, so sigurnost ke nikne fabrika. Bar edna vo 2016. a posle toa moze da go rasirat, se slusa deka dela od zgradata sto e pod ara ke ja rusat , a od drugata strana, mozno e da go dislociraat i zito marketot, pa moze kruzniot tok, da stasa i do zaba zgrada, t.e. do gradinkata. sto sakate poveke, sto ste se deprimirale tolku

Sto vi Fali be luge, do krajot na 2015 ke go imame najubaviot kruzen tek vo svetot, vie ste se zapnale za drekslermaer. Znaci vo samiot kruzen tok, ke ima parceli i industriska zona, so sigurnost ke nikne fabrika. Bar edna vo 2016. a posle toa moze da go rasirat, se slusa deka dela od zgradata sto e pod ara ke ja rusat , a od drugata strana, mozno e da go dislociraat i zito marketot, pa moze kruzniot tok, da stasa i do zaba zgrada, t.e. do gradinkata. sto sakate poveke, sto ste se deprimirale tolku
Па сигурно дека го прават толкав кружниот тек,само да го збере споменикот(не е битно коњ или магаре),како контра оној што го стави Коцевски во Центар.Само што овој ќе биде малку поголем за да се докажуваат дека направиле повеќе од другите за градот,небаре се такмичат за Гинисовата книга.

Го гледав Чадиев на канал21,наводно викаше дека кружниот тек треба да биде 12 метра широк,и тоа било по сите стандарди..Е сега,искрено градоначалников колку толку го средува градот,со оглед на неговиот претходник Петров,се повеќе и повеќе наликува на Коцевски..

Изгледа само вас ве дупат ако ве осетат по дијалектот, па ви ставаат црвен/црн пипер по default.
Можеш да правиш слики до утре, ама дојди и однеси ме каде во Штип ставаат пипер од кујна, а па посебно црвен.

е кој е тој дијалект кој го зборуваат велешани?

Се гледа дека некој генијалец го проектирал, ќе има глупости таму..
Nema logika ako si pesak, posto vidi:
Ima dva trotoara eden vrz drug kaj zoltata ograda. Toj sto odi nakaj gradinkata i toj dole pod ovoj.
E sega ti ako odis po dolniov trotoar, i sakas da stignes do kaj sto bese trafikata Avona, moras da premines na gorniot trotoar, pa od gorniot trotoar da otides do tamu kaj sto se parkiraa taksisti pred zgradata, pa da premines na sigurno kaj sto bese trafikata.
E tuka kje me izgazese covekot. Nema logika tolku da kruzis i preminuvas za da stignes na tolku prosto mesto.
A i neznam kolku se sekjavate toj trotoar pred trafikata Avona renoviran bese pred nekolku godini. Pred toa imase tuka prolaz za avtomobili, potoa go spoija i go zatvorija prolazot. Ne gledam tolku potreba od ovoj kruzen tek, ama aj, barem koga vekje resile da go pravat da go napravea pomal, da imas kade da se razmines, plus tuka nikade nema pesacki premin osven ako sakas od dolniot trotoar da premines kaj Crvenata zgrada. Na drugo mesto nema nikade. I ubavo sto se mavnaa tie grdi trafiki od tamu.

@Moon Child , вчера минев таму со кола, 10-тина минути ми требаше да го поминам кружниов, и тоа во време кога нема многу сообраќај. Имаше еден автобус што се заглави, ептен е тесно направено а и нема посебна лента што ќе оди нагоре, накај градинката, па и тие треба да чекаат да се уклучат на кружниот.

Тотална утка е кружниов, незнам зошто не го преправат додека уште не е завршен. Може тоа да се изведе како што треба, да го убрза сообраќајот, не да го закочи..

@Moon Child , вчера минев таму со кола, 10-тина минути ми требаше да го поминам кружниов, и тоа во време кога нема многу сообраќај. Имаше еден автобус што се заглави, ептен е тесно направено а и нема посебна лента што ќе оди нагоре, накај градинката, па и тие треба да чекаат да се уклучат на кружниот.

Тотална утка е кружниов, незнам зошто не го преправат додека уште не е завршен. Може тоа да се изведе како што треба, да го убрза сообраќајот, не да го закочи..
Od inaet sega nema da go prepravat, kako toa narodot da vidi deka zgresile, pa prepravaat.
Abe, jas nemam poima od vozenje ni od soobrakjaj, niti imam polozeno niti vozeno nekogas, pa pak znam deka e pretesno i krugot e ogromen za tamu, ne treba da si ekspert za da procenis nekoi raboti. Nema mesto zamisli dva avtobusi da se zacekaat, ili dva kamioni nebitno, uste i pesaci. Ima da se iznagledame cuda tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom