Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Да да, со априлиа, и тоа од 4500 евра. Имам и кавасаки нинџа, ама не го возам, многу ми брчи нешто чудно. А пред месец дека и голф 7 си купив... оф оф оф.... и тоа бензинец, нека троши нек си ебе матер. Па покрај таква ергела бре ми се навредуваат очите кога ке видам некое кинефче за греови или па бугарско такси (тако звана кола од увоз) и не сум мамино галениче, тука си се заебал, татино сум :pos:[DOUBLEPOST=1402951185][/DOUBLEPOST]А сеа ја да те прашам. Ти си од партијата на велешките клошари па се препозна у постов, или онака нема шо да правиш попаметно (типично за велепанец) па се мешаш и кај што ти е и кај шо не ти место (ова второво повеке)

Да да, со априлиа, и тоа од 4500 евра. Имам и кавасаки нинџа, ама не го возам, многу ми брчи нешто чудно. А пред месец дека и голф 7 си купив... оф оф оф.... и тоа бензинец, нека троши нек си ебе матер. Па покрај таква ергела бре ми се навредуваат очите кога ке видам некое кинефче за греови или па бугарско такси (тако звана кола од увоз) и не сум мамино галениче, тука си се заебал, татино сум :pos:[DOUBLEPOST=1402951185][/DOUBLEPOST]А сеа ја да те прашам. Ти си од партијата на велешките клошари па се препозна у постов, или онака нема шо да правиш попаметно (типично за велепанец) па се мешаш и кај што ти е и кај шо не ти место (ова второво повеке)

Те препознав тебе во велешките самобендисани сељаци мамини галеничиња за кои сите други се помалку вредни ...

kako moze mostot so se restavrira da raboti? ne e toa objekt pa samo fasada da mu stavat. ako vise jadete gomna za nesto, fanete se za solidna rabota, na primer kako inspekcijata se ispozatvori, ili kako teatarot se pravi 6 godini, ili kako taka stojat ogromni objekti sobiraat gjubre i nisto ne se pravi so niv, a ne nekoja sho stvarno ni treba.
i neka mi izvini clenot pogore, ama jasno se znae sho saka da se kaze deka taa pateka e nameneta za pesaci. pa tolku flegma pa da go mrzi da mine preku star most... ccc
Muabetot ne bese za drugite objekti.Veke ja prosiruvas temata.Ne se raboti oti kaj nas se e na lopovski udreno.3ca ke rabotat a 30 dnevnici ke se pisat.Zatoa e toa taka.Dobra e sto konecno im tekna da se renovira oti veke ke se srusese i bese opasen a i seuste e opasen mostot.A toa so teatarot i so drugite objekti tuka ednite objekti se privatni a teatarot e opstinski kako sto e i mostot.Privatnite treba nekoj da gi podbere ama vo nasata ni mila Makedonija pati i strada samo siromaviot svet oti zakonot e ist za site neli???Ama samo e ist za tie sto se liti finansiski i nemaat mok.Za niv postojat i kazni i pazarni inspekcii.Znaci nasata ni mila Makedonija za nekoj e majka a za nekoj e makea.
Drugo e muabetot..............Zosto se raboti tolku slabo na mostot.Znaci intenzitet od 0-10 oni rabotat na 0.2 brzina toa bese muabetot.Adeka ne e fasada totalno si vo pravo samo sto ke bide napraven samo fasadno a vnatresno jok brat ili sestro.Za po nekoj 10 godini maksimum mu davam ke treba pak da se restavrira
A toa sto minat motori na zelezen most ima odredena institucija vo drzavata sto se vika POLICIJA ama izgleda murijata samo gaga po meanite mavaat i kazni ke mu mavnat na nekoe detence sto siromaskoto odvaj si kupilo skuterce sto mu bilo keif kako i na sekoe dete i ke go boli glavata.Neli nie imame evropski kazni a zakon AFRIKANSKI

Околу терминот за санирање на мостот...месеци и тоа е малку...На Чади баба не му се брза изгледа. Една компанија ја ископа Белградска пред изборите, па пред 15 дена поставија црево 50 м ....работат 2 работници (повеќе седат отколку што работат ) и 15 дена улицата е непороодна....Мост да се реновира 5 месеци/ невидено и нечуено. Турците за 6 месеци изградија 2 42 катници..... Во културните земји тоа реновираење ќе трае максимум 7 дена и тоа навечер...а не 5 месеци.. За театрот се поср..а. Почнат 2008 година, 6 години подоцна уште се гради. Скопје 2014 почнат 2010 и скоро завршен... Што уште повеќе не е јасно...

Околу терминот за санирање на мостот...месеци и тоа е малку...На Чади баба не му се брза изгледа. Една компанија ја ископа Белградска пред изборите, па пред 15 дена поставија црево 50 м ....работат 2 работници (повеќе седат отколку што работат ) и 15 дена улицата е непороодна....Мост да се реновира 5 месеци/ невидено и нечуено. Турците за 6 месеци изградија 2 42 катници..... Во културните земји тоа реновираење ќе трае максимум 7 дена и тоа навечер...а не 5 месеци.. За театрот се поср..а. Почнат 2008 година, 6 години подоцна уште се гради. Скопје 2014 почнат 2010 и скоро завршен... Што уште повеќе не е јасно...
Treba GLyx da bides da ne ja svatis situacijava.Ne navivaa komiti za dzabe Skopje se gradi so vasite pari

Пријателе вие од вечерното имавте годинава некој јубилеј? 10 годишнина или 25 годишнина?
На толкави големи ископини се пушта ли двајца работници бе? Тоа треба да го работи Дервен, ама тие што ги изнабутаа што лепеа плакати се пијанчат по галапчарници, а нивната работа ја работи Делта Пром и за тоа се одливаат пари од касата, а дервенци само ќе дојдат сабајле ќе поседат и ќе си заминат.
Кај се тие културни земји? Во кој архипелаг? Да заминеме таму да не гледаме цели улици прекопани од двајца работници.

Значи срцка си. Па тоа е нормално бе пријателе, некој да вреди повеке некој помалку. :) Ај сеа уше да ми речеш ссммррдднееннн и ке бидеш фул.

Те препознав тебе во велешките самобендисани сељаци мамини галеничиња за кои сите други се помалку вредни ...

Пријателе вие од вечерното имавте годинава некој јубилеј? 10 годишнина или 25 годишнина?
На толкави големи ископини се пушта ли двајца работници бе? Тоа треба да го работи Дервен, ама тие што ги изнабутаа што лепеа плакати се пијанчат по галапчарници, а нивната работа ја работи Делта Пром и за тоа се одливаат пари од касата, а дервенци само ќе дојдат сабајле ќе поседат и ќе си заминат.
Кај се тие културни земји? Во кој архипелаг? Да заминеме таму да не гледаме цели улици прекопани од двајца работници.
Колку да знаеш по професија сум инѓенер градежен и знам колку и како треба да траат реконструкции..Според тоа циге...можеш само шишиња да собираш....и за тоа не те земаат па сере. по форуми....

Drugar takva rabota ne moze da ja izveduva Derven.Tie znaat da lepat plakati i da kosat trava i da se zamete nekoja ulica.Bez navreda za niv ama gradezna firma e edno a firma za odrzuvanje na zelenilo i gubre ne mozat da ja izveduvaat taa rabota.Dervenci moze samo da kubat treva na mostot i da sadat cvekinja vo saksii,da se dekorira nesto a toa e otkako ke se zavrsi.Inace realno da se raboti mostot se zavrsuva za 1 mesec.Samo da se asfaltira toj most im treba najveke 2 dena.Da se sredi se navistina e smesno.Kulturni zemji vikas???Se nadevam deka si izlezen po beliot svet da vidis kako funkcioniraat rabotite..Pa da ti kazam samo kaj nas na balkanot seto toa moze da se raboti so godini.Zemi ja edna Slovenija za 5 godini ja poslaa so avtopati i toa edni od poubavite vo EU.So neznam kolku tuneli iskopano i kolku mostovi izgradeno.Da ne pravime muabet za Avstrija Germanija i ostanatite drzavi.Ako e prometno mestoto se raboti ako treba poveke za da se regulira se.Ne mozeme da pravime muabet za toa i da sporeduvame.A kaj nas se kopa edna dupka so meseci i godini za da se vidi deka se raboti.Avtoreklama.Se dodeka nie ne bideme pokulturni samite da si gi pazime rabotite i zakonot dabide ist za site nisto ne biva.Koga nasata Afrikansko zakonska Makedonija ke stane so kultura i ljubeznost i pocit togas ke se mrdneme od tinjata.

Drugar takva rabota ne moze da ja izveduva Derven.Tie znaat da lepat plakati i da kosat trava i da se zamete nekoja ulica.Bez navreda za niv ama gradezna firma e edno a firma za odrzuvanje na zelenilo i gubre ne mozat da ja izveduvaat taa rabota.
Што зборуваш бе? Кој копаше досега за цевки за водовод и канализација?

Што зборуваш бе? Кој копаше досега за цевки за водовод и канализација?
Dete zaebancija u strana ne vredi da se pukame na ovaa tema.Mozebi kopale za cevki i odvod ama patot vrz cevkite ne go sreduvale oni i na mostot ne mu stavaat temeli pa oni da rabotat.JKP Derven ili javno komunalno pretprijatie vidi so sto se zanimava.Oni samo moze travata da ja kubat i kanalizacija da cistat ama i taa ne ja rabotat kako sto treba.A i Delta Prom on si znae kako si mine so opstinski raboti.Ne vredi da se prepukuvame za dzabe.Taka e vo pravo si.

Dete zaebancija u strana ne vredi da se pukame na ovaa tema.Mozebi kopale za cevki i odvod ama patot vrz cevkite ne go sreduvale oni i na mostot ne mu stavaat temeli pa oni da rabotat.JKP Derven ili javno komunalno pretprijatie vidi so sto se zanimava.Oni samo moze travata da ja kubat i kanalizacija da cistat ama i taa ne ja rabotat kako sto treba.A i Delta Prom on si znae kako si mine so opstinski raboti.Ne vredi da se prepukuvame za dzabe.Taka e vo pravo si.
Муабетот ми беше за белградска, а не за мостот.

Корка да знаеш во право си.... "Со глупак не се распаравај, иако си паметен луѓето нема да можат да ја препознаат разликата".... Некој паметен мислител

Кога ќе заврши со фалбите за големите дела , Градоначалникот нека се зафати со Атмосферската канализација во Велес , или тоа не му го напишале во Преродбата ...:facepalm:

Чади баба решил Велес да стане Нијагара :tapp:

Poplava.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom