Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Sekoe losho za dobro e...
Isto kako sto se veli deka vo sekoj problem ima podrok.
Sekoj problem, sekoe losho sto ke ni dojde vo presret nosi golem podarok vo sebe-iskustvoto, koe e najplateno ,a sepak ne se kupuva. :wink:

Секое лошо за добро е, а и обратно. Од што ми се докажало тоа милион пати во животов, редовно сум насекирана и притажна кога ми се случува нешто убаво, а поведра кога сум во лоши ситуации ...

Моментално само премногу лични примери ми текнуваат, кои не би ги напишала тука ... кога ќе се сетам на нешто поопшто, ќе наведам нешто ...:helou:

За се си има причина и последица...и едното и другото се меѓусебно зависни...Самата мисла го тера човекот да напредува, затоа што Што и да било поминало...на овој или оној начин.

Sekoe losho za dobro e...
Isto kako sto se veli deka vo sekoj problem ima podrok.
Sekoj problem, sekoe losho sto ke ni dojde vo presret nosi golem podarok vo sebe-iskustvoto, koe e najplateno ,a sepak ne se kupuva.

poptolno se soglasuvam...solzite i tagata ne ucat vo idnina da sme posilni...

Во секое добро има и малку зло и обратно.. Колку е точно ова?

Prasanjeto e temata..
Sepak bidejki ja ja otvoriv prva treba da dadam mislenje neli?..
Epa vaka..
Mislam deka e taka.. Zatoa sto na primer ete..
Drogata e losa.. Najgolemo zlo.. No nekoi drogi ponekogas se koristat i vo medicinata neli?
Najprost primer.. Sto mislite vie za ova?
Ako ja ima temava nek se spoi..

мислиш нешто у стилот на белите лаги? пример. другарчето си купило патики. ти сметаш дека се тиња, ама лажеш за да не го навредиш.
доброто е шо му викаш дека се добри, а злото дека го лажеш?
или кога ти купуваат поклон, а поклонот сакс, и викаш дека е супер?

точно е тоа. Се согласувам.

Инаку има ваква многу слична тема:helou:

Sekoe loso za dobro e...se slagam, a toa go svativ koa lezev u bolnica! mislam....togas svativ mnooogu, mnooogu raboti sto nikoas ne bi mi teknale... ama so da prais koa samo lezis? ke razmisluvas...:toe:

Од искуство можам да кажам дека секоа лошо за добро е. кога тогаш доброто ќе излезе само по себе и ќе бидете среќни за тоа...

Нели многу пати во животот сте ја слушнале онаа утешна реченица „По дождот иде сонце„ (па дури и Тоше направи една таква песна)

Каква се вашите искуства во животот. Дали по дождот иде сонце?
Колку сонцето ве „огреало“ по нешто лошо во животот?

Da be,ide sonce,ama koa ke pekne,sve sushi.Pojke zijan otkolku arno pravi,od iskustvo kazuvam!

Јинг Јанг, спротивности, црно бело, добро лошо, дожд сонце. Иде после дождот сонце ама и после сонцето дожд. Така да врти сучи ја би за некое умерено облачно време со услови за дожд ама и да се гледа сонцето т.е. Да не е идеално добро а и да не е претерано лошо

Mene mi vrne dozd veke 2 godini,ke da me fatila nekoja prirodna katastrofa!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom