Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Па после дождот дефинитивно сонце изгрева. Уосталом (кај го смислив зборот) има една мисла (се надевам дека нема да ја бришат модераторите) која вели: Кога една врата на среќата се затвара друга се отвара, ама ние толку долго зјапаме во затворената врата што не ни ја забележуваме отворената...

NeMiRnA напиша:
Mene mi vrne dozd veke 2 godini,ke da me fatila nekoja prirodna katastrofa!!!
I mene bogami... Koe ti pusto sonce, zaboraviv kako izgleda :toe:
Abe moze e vistina toa- ama kaj mene malku vishe dozdov si se zadomi. :)

Секогаш различно, најчесто тоа се изговара после некоја добро случена работа, после тежок долг период! И да можи да се речи, али никогаш не се држам до тоа!

city напиша:
Нели многу пати во животот сте ја слушнале онаа утешна реченица „По дождот иде сонце„ (па дури и Тоше направи една таква песна)

Каква се вашите искуства во животот. Дали по дождот иде сонце?
Колку сонцето ве „огреало” по нешто лошо во животот?

По дождот идат и снегови ...ама нив посебно ги сакам...сум научила да се снаоѓам и на лизгав терен, а знам и одлично да пливам ( фала Богу :pos:)...но засега само се сунчам и кулирам под сенка, не е добро нон-стоп на сонце, мава право У малиот мозок:kafe:

sagaqua напиша:
По дождот идат и снегови ...ама нив посебно ги сакам...сум научила да се снаоѓам и на лизгав терен, а знам и одлично да пливам ( фала Богу :pos:)...но засега само се сунчам и кулирам под сенка, не е добро нон-стоп на сонце, мава право У малиот мозок:kafe:

ova i za mene se odnesuva:smir:

точкест напиша:
Јинг Јанг, спротивности, црно бело, добро лошо, дожд сонце. Иде после дождот сонце ама и после сонцето дожд. Така да врти сучи ја би за некое умерено облачно време со услови за дожд ама и да се гледа сонцето т.е. Да не е идеално добро а и да не е претерано лошо
Немој да си сигурен. Мене скоро цела година ми е такво, досадно е. Чакштовише(!?!?!) посакувам нешто екстремно да се деси, да живнам малце.

Абе знаеш како иде „многу арно не е на арно„ така да, немам некои големи очекувања за јако сонце башка може да изгориш ептен

По дождот иде сонце, ама тапата е што по сонцето пак иде; што друго ако не дожд... се прашувам кога е подобро, кога си во дождот или на сонце... кога си на сонце очекуваш дожд а вака обратно... кога ке видиш животов тежок :D

Само „наесен”, „напролет” или „летоска”....„зимно време” послабо...(Ако некој ме разбра...:toe:)

Од секогаш мислев дека секогаш за мене животот ке биде нај лесен прекрасен розев...Не е така имав еден shit период баш дожд снегој бе ама еве го сонцето грее и блеска после некое време...Секад има падови но и убави периоди

Што и да е ке помине...
И на дождот му има крај..и на сонцето му има крај..врне грее врне грее еден постојан процес кој се случува во оделни временски тактови.Интересно е како ке се адаптираш и снајдеш во тие временски промени и услови :) моментално времето е сончево и се надевам ке остане така долг период..работите си доагаат на свое место

Lady напиша:
Sekoja pojava sto se slucuva vo prirodata e pricinsko- posledicna....Taka objasnuvaat fizicarite....
Sekoe losho za dobro e....
Se slagate li so ovaa izreka i ako e taka, potkrepete ja so primer:smir:
...hate and love...
...bitter-sweet...
...sunset and sunrise...
...shadows-lights...
...rain-sun...
...monday-friday...
...reaction-action...
...tide-flow...
...out-in...
...thorn-rose... etc...:back:

Testiranje na karakter,zar ne?

па да после дождот сонце изгрева. Тоа се случило многу пати, после тешките периоди секогаш се враќала рамнотежата и ми се случувале многу убави работи

После секој „дожд“ во животот иде сонце, ама по сонцето, пак дожд...:) Мора малце променливо да биде, па не сме во В. Британија побогу, саде дождои да не врнат. :pos:
И од тие дождливи периоди можеме нешто корисно да извлечеме... На пример да научиме повеќе да го цениме сонцето што го чекаме. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom