Велат по дождот иде сонце. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Иронично е тоа шо врти постојано во круг каде не можеш да предвидиш дали подолго ќе се насладуваш на сончевите зраци или ќе киснеш на дождот...Anyway, that's life :pipi:

Јас велам дека по дождот иде виножито, а после сонцето иде заливањеееее хе хе хе хе.....:baeh::baeh:

Па да,еве на пример мене ми се спрема едно убаво,големо,јасно,топло сонце,после оваа бура и веќе некако чувствувам дека уште овие денови ќе ме огрее и среќна сум што оваа бура зад себе не остави пустош,туку поука и нијанса на румено...побогата,поумна...поискрена:pipi:

по дождот иде кал hh

абе и ко ќе заврнеше дожд порано сонце цртавме со креди и одма си бегаше дождот :pos2:

Нема среќен живот, има само среќни денови, исто како што Нема несреќен живот, има само тажни денови.
Причината и за едното и за другото е тоа што секогаш "после дождот иде сонце" и "после сонцето иде дожд" и така во круг... поминува животот

Да, оди. Ама затоа после сонцето иде пак дожд. Од тоа се состои животот, добри и лоши работи. Се се врти...

Ќе видиме до крајот на денот или утре....:pos2:

денес врнеше ама не дојде сонце... се стемни веке...

или можда само мене ми е темно во школово

Споредено со фаталистичкава варијанта со дождот и сонцето (демек, оставени сме немоќни пред временските појави), мене повеќе ми се допаѓа онаа - Секоја врата што ќе ни зе затвори отвара понекое прозорче. Зад тоа прозорче, уште врати.
Нормално, за тој што сака и има сили да се осврне наоколу и да побара излез од ситуацијата. Ако седиме и плачеме пред затворената врата, нит сонце, нит џам, нит бутур.

Кога ке заврши дождот веке е приквечер така да неаме време да се изнауживаме под сонцето

Не знам зошто луѓето толку го мразат дождот кога се друго ужива во него. Звукот е прекрасен, а мирисот после дождот не може ни да се спореди со нешто друго. И прекинува таква една досадна монотонија од сонце, сонце па сонце...

И во преносна смисла ако се гледа, не може човек цело време да е среќен полека ќе стане рамнодушен.
Убав е дождот, се ужива во него, зошто не можеме и ние?

Да.
Секош идат после дождот сонце ама колкав период зафаќат то после...
И дали е вредно да сејш 10 години на дожд за само 1 минута да му се восхитвиш на сонцето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom