Веб хостинг

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.088
Поени од реакции
7.291
Планирам да си направам моја страна од нула. Значи од дизајн во Фотошоп до кодирање (asp.net 4 планирам да ја праам во Visual Studio 2010, тоа го знам :) ). Страната ќе биде едноставна, како мое портфолио, со фотографии и некои работи во фотошоп шо сум праел. Па сега ве молам околу помош за хостирање. Ако има некој искуство да кажи, да ми препорача. Секако прва опција е бесплатен хост со човечки домејн, а не www.mojotsajt.cc.co или така нешто слично глупаво. А ако може да се најде .com.mk ili .mk за прифатлива цена, услови уште подобро. Побарав нешто по Гугл ама се збркав, многу понуди, а и претежно за php. Па ако може да предложи некој нешто, фала однапред :)

Е шо да праам тоа го учев 6 месеци, па сега да пробам нешто практично.

php и mysql се права ствар.

Остави тоа Мајкрософт ѓубре... да знаеш само колку пари фрла Бил Гејтс на популаризација, маркетинг и поткупување ( на влади,државни институции и професори) за да се форсира .NET-от умот ќе ти штукне...

А за тоа колку е ужасно спор Дот Нетот боље да не правиме муабет...

Ај остајте дебата на тема .NET/PHP и препорачајте некој хостинг за тоа ја отворив темата.

Лесно ти е тебе имаш пари, Мајкрософт те плаќа.

Немаш бесплатно хостирање за .NET колку што ми е мене познато
ама да избереше PHP & MySQL еве едно убаво место ем бесплатно, ем без реклами, ем PHP и две MySQL бази убаво место за експериментирање следи линк кликни овдека .
Само искрено да ти кажам нема да зажалиш ако се префрлиш на PHP
послушај го THE_CHOSEN_ONE.И ја прво како тебе малку заталкав во таа наскока бидејќи
синтаксата на кодот изворно е од VisualBasic и ми беше поразбирливо ама кога ја увидов предноста на PHP слободата и изборот на хостирање сега со него се занимавам,рај за мали проекти.Така да ако си го разбрал концептот на Web програмирање со .Net лесно ќе се прилагодиш на PHP разликата е само во синтаксата на кодот.

Гледам јас темава стана рекла-кажала-ненапраила ...

Ајде клуч ... па другпат пазете како дискутирате ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom