- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
http://www.phpbb.com/ => Se ti e servirano tamu pa poveli procitaj si :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кајгана изобилува со фини дечковци, за хостинг не е проблем. :wink:Андроник напиша:А за фри хостинг едно време даваше еден доста фин дечко овде на Кајгана, ама повеќе чинам не е отворен за нови регистрации. Значи и тоа е тешко да го обезбедиш, а и не е толку сигурно, посигурно според мене е еден од оние бесплатните сајтови кои нудат готови форуми.
Не ти требаат воопшто. :wink:Андроник напиша:Што се однесува за phpbb и dreamweaver, не е толку тешко. Доколку сакаш да имаш форум за забава и хоби, нема да мораш да чепниш ниту еден код во php. А со dreamweaver-от веројатно само ќе требаш да подесиш неколку страници кои би воделе до форумот.
Македонче напиша:И повторно, како што е ред - голема благодарност за советите.
Ќе пробам со сајтовите што ми ги наведовте, но и ова не ми е јасно:
Може ли на тој начин да се направи форумче, ама на наш јазик?
Да не е тоа само за Англиски и слично, оти би сакала форумот да ми е на Македонски?
Позрав од Дени.
phpBB има македонски јазик, но на овие free форми - нема да најдеш македонски копчиња.Македонче напиша:Јас се извинувам, но верувам - нема да ми замерите за почетничките грешки.
Во вториот линк од Андроник видов дека нема Македонски јазик. Но сега ме буни друго - Да ли тоа се однесува само на командите и сл. што ги дава тамошниот сервис, а може да се пишува и поставуваат теми на нашиот јазик? Зашто, еве овде на Кајгана, на секое `копче` си стои убаво - Одговор, Измени, Цитирај итн..........
Значи, прашањето е - Иако е се тоа подготвено на Англиски, да ли може после активирање да се пишува и дискутира на Македонски?
Еден убав сончев ден...Acid напиша:.....видиш како се одвиваат работите на форумите. Којзнае, можеби и ти ќе влезеш во администрацијата па ќе се грижиш за форумов или некој под-форум.![]()
Acid напиша:phpBB има македонски јазик, но на овие free форми - нема да најдеш македонски копчиња.
vBulletin, форумот што го користи Кајгана, немаше македонски јазик. Македонскиот превод за vBulletin (некои 45435324 линии) како и копчињата (и логоата) ги создаде редакцијата на Кајгана. Копчињата на твојот форум можеш сама да ги измениш (користејќи Photoshop или некој друг програм, нормално), но не кај free форумите. За тоа повторно ти е потребен твој хостинг преку кој ќе можеш да „манипулираш” со фајловите. Преведувањето на форумот е макотрпна работа (колку главоболки сум имал...) и не ти препорачувам да го правиш. :wink:
Всушност, ти препорачувам да почнеш прво со нормално форумишање (на пример тука) за да видиш како се одвиваат работите на форумите. Којзнае, можеби и ти ќе влезеш во администрацијата па ќе се грижиш за форумов или некој под-форум.![]()