Вашиот омилен жанр на музика?

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Вашиот омилен жанр на музика?

• Вкупно гласачи
    78
Ај и ја да се исповедам, псајтранс, псајчил, а не е на одмет и добро рокче и некоја добро склопена рап рима и плус минус некоја метал нумера што знае да е дирљива :)

Nemam opredelen zanr da kazes ova i samo ova.Mozam 2-3 dena da slusam House za posle da preminam na Cvija,Dj Shone,Sasa Kovacevic i ostala bagra :-)

Катаден слушам рисјански рок.:pos: Кога го видов жанров госпел и рисјански инспиративни музики, прво што ми падна на ум беше епизодата од South Park „Christian rock hard“ и Картмен.:D
Ај сеа да си кажам и јас шо слушам.Гласав за рок, меѓутоа слушам и алтернатива или шо би се рекло punk, grunge, progressive rock, alternative rock и секако блуз.Понекогаш знам да си пуштам и њу ејџ музиче оти ме релаксира.
Не можам да им се донаслушам на Дорс, Лед Цепелин, Секс Пистолс и Тул.
\m/

Ај озбилно да пишам...
Слушам се, "Од Баха до севдаха" што викаат соседиве наши, со исклучок на рап.
Но ако треба да одвојам еден жанр... што знам, можеби рок :)

Инаку може збор-два за Standup Comedy како музички жанр ? Го прочитав во првиот пост :D

А мислам и дека немало потреба од листа. Гледам и фалат некои популарни поджанрови.
Тешко и дека може да се состави таква листа со СИТЕ поджанрови :)

Трилер.
Го нема во листата.
Не го знаеш...

Ретро... 90-те, 80-те и Vintage :icon_mrgr: Скоро сите жарнови, тогаш барем според мене се правело подобра музика. Песните од тоа време имаат нешто примамливо што те тера да ги слушаш одново и одново, без да ти здосадат

Метал: Motley Crue , Van Halen , Metallica , RATM ...Рок: Queen, The Police , Genesis, T-Rex, Dire Straits ...
Антолигиски Рок :icon_mrgr: : The Doors , Deep Purple , Pink Floyd, Led Zeppelin ...

Слушам и Македонско забавно и народно, онака кога ќе ме фати моментот (Патриотизмот :LOL: )
Ме мрзи уште да набројувам...:giggle: Денешнава музика не ме фасцинира многу, ептен ретко може да ми се присвиѓа некоја песна.

П.С.
VH1 Classic Rocks
111.gif
:icon_lol:

Се вртам околу рок, главно алтернативен...;)
А инаку слушам и Фанк Рок/Метал, зависен сум од луда бас гитара, шо да праАм :rolleyes:

Има некој на форумов што слуша ска или јас сум единствен !??!?! наравно со реге и 70-ти до 80 ти панк. Малце џез,lounge,медивиал,хеви и треш едино од метал,келт фолк,џипси рок-фолк... ;) Али строго НЕ : све од електронска и пц,лап- топ музика,шабанарија,поп и рок лигавење........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom