Вашиот омилен појадок

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да пливам летово секое утро од 9 часот до 12 па може советче шо да појадувам пред да одам неможам да се одлучам БУРЕК сигурно не :P
ако планираш да јадеш и да пливаш од 9 тогаш во 8 најкасно да имаш јадено.. верувај претешко ке ти биде иначе.. добар оброк би ти бил овесни снегулки со јогурт + 1 банана + 1-2 јајциња.. нормално немора се заедно да јадеш да ти се згади изеди овес јогурт и јајца па за 10мин земи банана.. не форсирај многу јадење касни нешто колку да имаш во тебе па после тренинг јади си

eggsbacon.jpg

Мусли со овес и јогурт/млеко и банана.
Понекогаш и туна со марула или варени јајца со марула. :)

Seuste mi e gevrek so jogurt kombinacija-favorit
Uste od mala mi e najomilen dorucek, ne znam ni samata zosto...

Млеко во чинија со бисквити или пак јајца кајгана пржени со патлиџанче.. најбрз доручек :)

Сланина со јајца. Epic meal time, за секој машки стомак. @@cool@ (не може чоек и да те најде у последно време како шо треба) :/

Околу 100 грама сланина, на тенки лентички исечена, се запржува кратко, со многу мала количина загреано масло.
После тоа 2 јајца на око, во екстремни случаи, може 3 или 4 да бидат.
По избор, парче сирење, леб, зачини по вкус (сол, веѓета, ќечап, сенф,....). Може и салата од домати со кромид,.... аиии забегав.

Додека се спрема, препорачана доза за подмачкување, чаша раќија.

Дефинитивно од „Аладин“ арапскиот, лахамбаџун арапска пица и ајран а и не е скапо. После кетерингот за веридбата се навлеков
--- надополнето: 8 јули 2012 во 05:00 ---
Дефинитивно од „Аладин“ арапскиот, лахамбаџун арапска пица и ајран а и не е скапо. После кетерингот за веридбата се навлеков

Панини сендвич

СОСТОЈКИ
1 лажица путер
1 лажичка насечкани зачини (магданос, босиленк, а може и суво оригано)
2 филети пилешки гради
малку сол
малку црн пипер
1 лажица маслиново масло
1/2 главичка кромид (насечкан)
4 тост лепчиња (или друг леб по избор)
2 парчиња сирење (по избор)
1 домат
свеж босилок

Подготовка ... мигусто.мкsovrsen-panini.jpg

Омлет со сланина, сирење и печурки.
Бурек со јогурт

Ама морам да се посветам на мусли и двопек за жал ако не сакам да ме стрефи дамла.

станувам на сабајле и одма седнувам на маса да јадам, а најомилено ми е млеко со кроасана, еурокрем или маргарин и мармеладче...деновиве почнав да јадам мусли од виталија некако не ми одат ама мора малце здрава храна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom