Вашиот фаворит на СП 2010-Ј.Африка

• Креатор на темата Креатор на темата RaZ-R
  • Време на започнување Време на започнување

Вашиот фаворит на СП 2010 е ?

• Австралија

Гласови: 1 0,3%
  • Јапонија

Гласови: 0 0,0%
  • Р.Кореја

• Аргентина

Гласови: 25 7,7%
  • Бразил

Гласови: 46 14,2%
  • Мексико

Гласови: 4 1,2%
  • САД

• Данска

• Англија

Гласови: 48 14,9%
  • Франција

Гласови: 12 3,7%
  • Германија

Гласови: 22 6,8%
  • Грција

• Италија

Гласови: 49 15,2%
  • Холандија

Гласови: 28 8,7%
  • Португалија

Гласови: 3 0,9%
  • Србија

Гласови: 20 6,2%
  • Уругвај

• Словенија

• Ј.Африка

• Шпанија

Гласови: 56 17,3%
  • Швајцарија

• Нигериа

• Камерун

• Брегот на Слоновата Коска

Гласови: 5 1,5%
  • некој друг..

Гласови: 2 0,6%

• Вкупно гласачи
    323
Ако имаат комплетен состав дефинитивно фаворити се Шпанија, но јас навивам за Италија и нормално гласав за нив!

Исто како и секоја година и оваа си навивам за Италија :)

Нормално Шпанија за навивам и мислам дека ќе освојат.

España.
Премногу јаки за да не освојат.:ojea:

Англија и Германија :helou:

Симпатизер сум на Шпанија, они ми се најголеми фаворити, сакам они да освојат, да ги обединат двете титули а и реално гледано имаат убиствен состав, страшно уигран. Само дај боже да ги прати среќата во однос на повреди, да бидат комплетни и далеку ќе догураат.

Репрезентација во која гледам директен ривал на Шпанија и за титулата е Бразил. Можат комплетно да состават два убиствени тима, подеднакво добри на секоја позиција.

Доколку не освои Шпанија, друг тим кој би сакал да се закити со титулата Светски шампиони е репрезентацијата на Аргентина, од причина Меси...
Доколку освои Светско, доколку прикаже одлични игри, како во дресот на Барса, Меси ќе биде апсолутен бог на фудбалот.

Бразил...:olee:
Ќе се игра самбата во Африка.:vozbud::vozbud::vozbud:

VISCA EL SPAIN ! !

Сакам Аргентина да освојат оваа година. Јаки играчи имаат многу али Марадона тапа ги води.
Исто ептен ќе ми се направи мерак ако постигнат многу Јапонија и Уругвај.

им покажа Италија на Дојчланд на сред Берлин во 2006 кој е газда :tv: ...

Германска репрезентација , а едвај 5 Германци играат во неа ...

впрочем на 11 јули ќе гледаме реприза од пред 4 години , на Канаваро ќе му се продолжи епитетот “Капитен на светот“ за уште 4 години ...
Брејјј бе во 21 век живееме, националноста на еден човек не е дефинирана од неговото потекло или местото на раѓање, туку од чуството на самоопределеност на поединецот. Тие неколку "не германци" што викаш ти се родени во германија со еден родител со германско државјанство, по што дефакто имаат гер. пасош и се германци без разлика дали мајките им се мароканки или турчинки.

Тоа што се напреднати и има се повеќе мешани бракови е особина на овој 21-век во кој живееме, а не на тој што ти живееш.

Боби[Мкд];3531252 напиша:
Брејјј бе во 21 век живееме, националноста на еден човек не е дефинирана од неговото потекло или местото на раѓање, туку од чуството на самоопределеност на поединецот. Тие неколку "не германци" што викаш ти се родени во германија со еден родител со германско државјанство, по што дефакто имаат гер. пасош и се германци без разлика дали мајките им се мароканки или турчинки.

Тоа што се напреднати и има се повеќе мешани бракови е особина на овој 21-век во кој живееме, а не на тој што ти живееш.

Море и ти си Германец нема сумња тука. Дојчланд убер алес и мајне бајне цвишен дајне.

Него, ќе бидам за англичаниве, мерак ми праи Џо Кол. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom