Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пред една недела бев на годишен одмор близу Задар. Се е во знак на Крешимир Ќосиќ. Луѓето живеат за кошарка, такво место не се среќава во Македонија.Дури и на типовите што продаваат пуканички и крофни има натписи „Играј Задре волим те“. Бев во Јазине. Нема да познаеш дека е сала однадвор. Како шупа е, колиба. Личи на Градски Парк, сори ЦПБ. Има 10 реда седишта, смешно е. Би требало да има капацитет околу 500 мислам, а се собирале по 4000. И после имало атмосфера, како ќибрит е кога ќе се наполни.Претпоставувате, околу постери од Крешо Ќосиќ.
Бев и во новата , крстена по него. Личи на НБА арена,нема врска со Јазине, ама нешто останало. Легендата Ќосиќ. Пред салата има статуа од 210цм високиот Ќосиќ.
Криво ми е што сум немал прилика да го гледам, ама според кажувањата, си ги мотал сите по теренот како сака, постигнувал поени кога што сака.
И јас лани бев у Задар точно е се ова што го пишуваш.
Ќосиќ е ептен ценет таму,највеќе како човек,бил многу културен,едноставно злато човек,у играње не бил нешто покус нормално играл центар и бил екстра играч![]()