Ваши кошаркарски идоли?

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
KEVIN GARNETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Иам пишано пред некое време дека ми бил Дражен Петровиќ . . .

Али тешко е само еден да издвојам од сите тие што сум ги гледал, па само на него да се угледувам ...
Секој период од детството ми беше исполнет со некој играч, секоја година ново натпреварување (било да е светско или европско првенство ) и стално нов идол . . .

На пример, од 97-ма па до 2001 ја знаев само за , тројкава толку пати на баскет сум пробал да ја изведам . . . За мене најдобриот плеј после Дражен . . .
Потоа дојде едно време на восхитување кон , eден збор за него само ...Уметност . . .Да го глеаш како игра , мозок работи 200 на саат, кога треба да се решава дај му ја топката и ќе реши без проблем . . . Тој cross-over дриблингот преземен од Данко Цвјетичанин , потоа шутот сличен ко на Дражен Петровиќ . . . Не се раѓа веќе таков играч . . .

Во исто време со Бодирога од нашите играчи најмногу го почитував Џоле Војновиќ, пред се заради срцето кое го остави во МЗТ , а и играта, тројките од 8 метри , смиреноста кога е најпотребно . . . Џоле мајсторе . . .

Е после овие двајца немаше никој посебно да ми остави впечаток , али и ја пораснав па не верувам у идоли . . . :)

Сепак, си иам листа на играчи на кои им се дивам како kој да не умрел ќе бил најголемиот можда на сите времиња, а и вака е легенда , а според клиповите на јутјуб (препорачливи за гледање ) тешко дека некој тоа ќе го постигне . . .
, да не му рекол Фил Џексон да се здебели 20 кила он ќе бил сигурно подобар . . .И неговата игра од Југопластика споредена со онаа во НБА нема влаге везе, пошо он е роден победник и требал да биде прва опција во нападот а не најдобар шести играч . . . Но , сетете се со кого играл у тим па и јасно е зашто НБА кариерата не му била поуспешна . . .

Oд НБА играчите не сум почитувал никого нешто посебно па така и неам некој идол од нив . . .

Пред една недела бев на годишен одмор близу Задар. Се е во знак на Крешимир Ќосиќ. Луѓето живеат за кошарка, такво место не се среќава во Македонија.Дури и на типовите што продаваат пуканички и крофни има натписи „Играј Задре волим те“. Бев во Јазине. Нема да познаеш дека е сала однадвор. Како шупа е, колиба. Личи на Градски Парк, сори ЦПБ. Има 10 реда седишта, смешно е. Би требало да има капацитет околу 500 мислам, а се собирале по 4000. И после имало атмосфера, како ќибрит е кога ќе се наполни.Претпоставувате, околу постери од Крешо Ќосиќ.
Бев и во новата , крстена по него. Личи на НБА арена,нема врска со Јазине, ама нешто останало. Легендата Ќосиќ. Пред салата има статуа од 210цм високиот Ќосиќ.
Криво ми е што сум немал прилика да го гледам, ама според кажувањата, си ги мотал сите по теренот како сака, постигнувал поени кога што сака.

Пред една недела бев на годишен одмор близу Задар. Се е во знак на Крешимир Ќосиќ. Луѓето живеат за кошарка, такво место не се среќава во Македонија.Дури и на типовите што продаваат пуканички и крофни има натписи „Играј Задре волим те“. Бев во Јазине. Нема да познаеш дека е сала однадвор. Како шупа е, колиба. Личи на Градски Парк, сори ЦПБ. Има 10 реда седишта, смешно е. Би требало да има капацитет околу 500 мислам, а се собирале по 4000. И после имало атмосфера, како ќибрит е кога ќе се наполни.Претпоставувате, околу постери од Крешо Ќосиќ.
Бев и во новата , крстена по него. Личи на НБА арена,нема врска со Јазине, ама нешто останало. Легендата Ќосиќ. Пред салата има статуа од 210цм високиот Ќосиќ.
Криво ми е што сум немал прилика да го гледам, ама според кажувањата, си ги мотал сите по теренот како сака, постигнувал поени кога што сака.

И јас лани бев у Задар точно е се ова што го пишуваш.
Ќосиќ е ептен ценет таму,највеќе како човек,бил многу културен,едноставно злато човек,у играње не бил нешто покус нормално играл центар и бил екстра играч:)

Drazen Petrovic,Vlade Divac,Zarko Paspalj i Velimir Perasovic(segasniot trener na Cibona)

И јас лани бев у Задар точно е се ова што го пишуваш.
Ќосиќ е ептен ценет таму,највеќе како човек,бил многу културен,едноставно злато човек,у играње не бил нешто покус нормално играл центар и бил екстра играч:)

Татко ми се сеќава, на негов другар кога ми давал автограм(во гужва), се подзамислил каде да го напише, и видел нема место, па едноставно го ставил листот врз неговата глава. :vozbud: (разлика во висина пола метро)
Ќе аплоудирам слики од таму наскоро.

Статуата пред новата арена.
dsc04298.jpg

Јазине.
dsc04320t.jpg

dsc04322f.jpg

Jazine однадвор. Смешно е.
dsc04325i.jpg

Kresimir Cosic однадвор.
dsc04293r.jpg

Michael Jordan - najdobriot ever

Posledniot natprevar .. respect

Двајт Хауард,Шекил О’нил,Винс Картер,Леброн Џејмс,Стив Френцис(крос оувер 1),Ален Ајверсон(крос оувер 2) и Двејн Вејд!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom