Вашето омилено јадење

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
zavisi koj kako go vika , sekade razlicno:)
inaku da , mnogu dobro jadenje , pogotovo so sos da si go napravis taka poveke zacinet:love:

Пробајте леб мајонез(томи) и чоколадно млеко(мегле) специфична но добра комбинација.

Piperki. piperki piperki , ednostavno obozavam , ne znam kako ke se prebrodi zimava bez svezi peceni piperki:(
кисели, потпечени со лукче, ајвар, полнети со сирење и испржени, полнети со месо .....(y)

Ја ќе почнам:
-Пица
-Селско месо

-Ориз со компир во калена чинија(пред се зачинет со многу црвен пипер)
-Качамак со клиси
-Традиционална сукана баничка со спанаќ и урда
-Сарма со сирење
-Ѓомлезе и јоугрт
-Такоси
-Тавче гравче со ориз,риба ослиќ и зелка салата (ова го рангирам ко најомилено)
-Се од кинеска кујна
-Медена торта

Не сум по овие КИЧ јадења како пица помфрит итн...

И ја сакам граф ориз го батаци али овја ми се омилени а помфрит хамбургер тие глупости ретко на излеување колку да јадам неш

- Италјанска храна (пици, лазањи, макарони, шпагети, затворени пици). Се давам во вакви работи.
- Од останатово може да ја издвојам мусаката, пиле со ориз, ајвар, риби (најмногу ослич но јадам и лосос и пастрмка), свинско ребро ама на скара да е :)

Ме потсети и макарони шпагети палента секој втор ден си праам со сирење (y)

- Италјанска храна (пици, лазањи, макарони, шпагети, затворени пици). Се давам во вакви работи.
- Од останатово може да ја издвојам мусаката, пиле со ориз, ајвар, риби (најмногу ослич но јадам и лосос и пастрмка), свинско ребро ама на скара да е :)

Да не те слушни некој од темата за легализација на тие браковите.Не ја употребувај оваа фраза во иднина :D

Омилено јадење македонка/уштипец со компири.

-добро припремен грав како што знаеше да прави само дедо ми
-јавнија
-грашок од студентскиот во Битола, со морковчиња и некои чудни состојки за кои абер немам што беа до ден денешен.
-мусака

Тие шуш буш, вакви специјалитети, такви, италијански, дојчландски не ми се на мерак. Си имаме ние нашинциве страшно добра куња за да те најади. За мезнување ги бива останатите.

-Пилешко месо
-Тестенини
-Од Македонска кујна би можела да ги издвојам (бакрда со чварки )
-Риба(пастрмка,панга,крап и ....така натака )

Компири во секаков вид,Мусака,Селско Месо..ова можам секој ден да го јадам :)

Чили кон тофу, ориз со кари сос и млеко од кокос, кинески ориз и тестенини со зеленчук и соја сос, мусака со соја, полнети пиперки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom