US Open 2016 (29.08 - 11.09.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кoј ќе oсвoи?

• Вкупно гласачи
    41
  • Гласањето е завршено на .
Нема Стан ни грам вишок на него, фантастично е спремен.
Така на прв поглед се добива впечаток, знам иначе немај гајле, имаше периодов слики со стомачните.

Така на прв поглед се добива впечаток, знам иначе немај гајле, имаше периодов слики со стомачните.
Ма ја не зборев за стомачните, него општо, глеј го како се движи, ликот фантастично го покрива теренот, претешко е да го пробиеш, ќе врати со мртов слајс и не можеш тоа да го нападнеш... Стан е баш машина, штета што касно созреа и што ја нема константноста на топ 4.

Ау човече, се разбудив во право време, последниот сет, ќотек невиден. :uzi::pusigo:

Кои удари по линија.

Навивачите на Џокович не многу да се разочарат, после пензионирање ќе имате прилика Џоковиќ да го видите во некој филм, веројатно таму ќе ја продолжи кариерата, глумец првокласен, како што ја започна кариерата така ја завршува, се влече како гуштер по земја кога губи ... еднаш глуми дека едвај ја крева ногата, а одма потоа се крева на прсти (а бара медицинска помош за прст).

И не заборавете, тенисот не е веќе тој што беше
Овој па еднаш во 20 слема се појавува , која напатеност човече, исто така имаме и квази усташ...како и да е заслужена победа на Стен, одигра одлична партија настрана повредата на Новак, инаку цел ден имав лошо чувство и на кажав на луѓето околу мене дека ако му појде на Стен многу тешко ќе биде,додека тие беа сигурни во победа на Новак

Дами и господа @Syn Mуратоглу

Pa novak kako staree, taka sve bolji i bolji e, lanskata sezona mu e najdobra u kariera, a posle onaa famozna isto koga osvoi tri slema tuka sto sve ne se pisuvase, nepovtorliva mu e, nikad nema taka da izigra, hehe, kur se trese u ladna voda, ekspertiza na nivo.
Realnosta e, Nole e u goat mode kako se priblizue do 30kata, od druga strana nadal 2 godini ke ostane bez slem, i najverojatno eden masters, odnosno, bukvalno veke nikakov faktor ne e u tenisot ( u sporedba so periodot pred 2 godini de ), kolku i da se obidete da go prikazete sprotivnoto, realnosta e taa.

I da, i na 33 moze da igra u jaka forma i da atakuva na slemovi i da gi osvojuva istite, ko i federer sto pravese, za stariot fedeks u zadnji godina ipol samo edna edinstvena prepreka imase vo tenisot, Novak, tolku, sve drugo mlado agilno on go shlakase ko da nema utre, so shamari i kloci gi tepase, sto ne e jasno, ja uste ne mozam da vi ja najdam osnovata u muabetite deka Novak primer na 33-34 ke bide samo dekor vo tenisot, daj nekakvo obrazlozenie zasto toa ke bide taka.

Ајде го чекаме @undercover да појади бурек тука, да се посмееме. Викаат "what you give is what you get", па се отепа од јадење гомна Надал ботаничар, хемичар, не знам шо. Овај твојов да не е поарен, да се здрави и живи токмаците што го догураа до финале.
Поздрав.
Igi, vchera Novak izgubi finale na grend slem.Finale.Prichinata,Stanimal,debatiravme,ednash vo godinata i najvaznoto,povreden Djokovich.Novak bashka sitnite povredi,nadlakticata i ramoto,kakov takov,zema ser,se drzeshe vo vtoriot i tretiot,za da posle problemot so zuljot go sprechi da se dvizeshe.Srekja kamerite snimija odblisku kakvi bolki trpeshe inaku ovde ke imashe ,dodusha ima prikazni za foliranje i sl.I takov,polovichen,bez ramni udari,so katastrofa servis, imashe milion brejk topki protiv Stanimal,ne Stan.Bilo koj drug da beshe,Andy,Kei,Stan, kakov takov,ke pobedeshe.Zamisli scenario vo koe Rafa ke dojde do finale na slem vo idnina.Nema Igi,djabe zamisluvash,i 1/4 finale ke mu e uspeh.Novak,pa Novak ke igra ushte najmalce 16 slema .On za dve godini ke bide na vozrast kako Stan,pa ti proceni dali Novak ne moze da bide konkurenten na ista vozrast kako Stan.Novak do kraj na sezona ke lapne najmalce dva mastersi,prv e na ATP so skoro 4500 poeni prednost,2017 ke bide garantiram najdobar,eve i Fed se soglasuva so mene. Ubavo e da si fan na Djovak mme.Tuku so Rafa shto biva,vie na shto moze da se nadevate osven da chekate poraz ili povreda od Djovak. Dobro vi kaza Stavro,za koj Nadal pravime muabet,kade e, shto faktor e,koj go esapi seushte. Da,botanichar beshe, i bez botanika e vakov kako shto e,shto ne e jasno.Samo godina dena e povozrasen od Djovak,a deluva postar od Karlovich.Zoshto ne menja trener si se zaprashal li,ili barem drug da dojde vo timot zaedno so Toni.E ne biva,tajni ima mnogu,a tie se samo vo krugot na familijata.Tuku,se zanesov,pa pisham za Nadal,a toj dve godini go ebe koj stigne.
Zasluzena pobeda na Stan,Novak da nemashe problemi so zuljevite ,kakov takov mislam deka imashe shansi,kolku samo brejk topki ispushti, nishto strashno,karavanot prodolzuva,Novak e seushte glavniot faktor vo svetskiot tenis i kje bide ushte dolgo vreme.Idemo majstore

Тежoк пoрaз, мнoгу пoтежoк oд oнoј вo Австрaлијa 2014
Истo пoени oсвoијa, 3-1 изгуби
Двa слемa губи oд Стaн у изрaмнети утaкмици...недoзвoливo, кaтaстрoфa.

РГ лaни не гo рaчунaм, тoa беше убедливa пoбедa зa Стaн

Igi, vchera Novak izgubi finale na grend slem.Finale.Prichinata,Stanimal,debatiravme,ednash vo godinata i najvaznoto,povreden Djokovich.Novak bashka sitnite povredi,nadlakticata i ramoto,kakov takov,zema ser,se drzeshe vo vtoriot i tretiot,za da posle problemot so zuljot go sprechi da se dvizeshe.Srekja kamerite snimija odblisku kakvi bolki trpeshe inaku ovde ke imashe ,dodusha ima prikazni za foliranje i sl.I takov,polovichen,bez ramni udari,so katastrofa servis, imashe milion brejk topki protiv Stanimal,ne Stan.Bilo koj drug da beshe,Andy,Kei,Stan, kakov takov,ke pobedeshe.Zamisli scenario vo koe Rafa ke dojde do finale na slem vo idnina.Nema Igi,djabe zamisluvash,i 1/4 finale ke mu e uspeh.Novak,pa Novak ke igra ushte najmalce 16 slema .On za dve godini ke bide na vozrast kako Stan,pa ti proceni dali Novak ne moze da bide konkurenten na ista vozrast kako Stan.Novak do kraj na sezona ke lapne najmalce dva mastersi,prv e na ATP so skoro 4500 poeni prednost,2017 ke bide garantiram najdobar,eve i Fed se soglasuva so mene. Ubavo e da si fan na Djovak mme.Tuku so Rafa shto biva,vie na shto moze da se nadevate osven da chekate poraz ili povreda od Djovak. Dobro vi kaza Stavro,za koj Nadal pravime muabet,kade e, shto faktor e,koj go esapi seushte. Da,botanichar beshe, i bez botanika e vakov kako shto e,shto ne e jasno.Samo godina dena e povozrasen od Djovak,a deluva postar od Karlovich.Zoshto ne menja trener si se zaprashal li,ili barem drug da dojde vo timot zaedno so Toni.E ne biva,tajni ima mnogu,a tie se samo vo krugot na familijata.Tuku,se zanesov,pa pisham za Nadal,a toj dve godini go ebe koj stigne.
Zasluzena pobeda na Stan,Novak da nemashe problemi so zuljevite ,kakov takov mislam deka imashe shansi,kolku samo brejk topki ispushti, nishto strashno,karavanot prodolzuva,Novak e seushte glavniot faktor vo svetskiot tenis i kje bide ushte dolgo vreme.Idemo majstore
Во ред, кој ли можеше да предвиди после фуриозната 2014та година и нејзиниот старт дека Надал ќе остане на тие 14 грен слема се до ден денес. Пораз во финале на АО само поради повреда, повреда со грбот пред која Стан немаше освоено сет против Надал во меѓусебните дуели, а ги имаше изгубено над 35... размисли сега за што правиме муабет. Продолжетокот на сезоната следеше и во Париз каде Новак Ѓоковиќ со тежок ангажман успеа да дојде до само еден сет, а во останатиот дел од играта беше тепан како мало дете, мало бебенце.
Вие фановите на Новак никогаш нема да сфатите каква беше конкуренцијата до пред 3-4 години кога Рафа и Роџер освојуваја грен слем титули, многу посериозна од денес. Што го есапиш Вавринка, честито да му е, ама сега не ќе може човекот да се најде па сигурно 3-4 месеци. Тој Вавринка имаше посрамни порази и од Надал оваа година, само и самите вие сте свесни дека тој нема фанови на форумот и нема кому да јадете гомна.
Исто така интересен си што се обидуваш да дојдеш до некој си заклучок користејќи недокажани факти и информации, се напна со теоријата за ботаничар и не знам каков курац, смири се, ако дојде фактот дека си во право, ти спуштам капа, без проблем.

Премногу се изнапишавте а не искоментиравте за вчерашниот натпревар како Вавринка стигна до победата...Јас искрено сум 100% сигурен да играше на пример Мареј наместото на Вавринка, Џокович пак ќе беше победникот..едноставно Вавринка не му одговара на Џоле како противник,овај делува како да нема против игра за него(исто како на РГ и пртходно на АО),го растури во размените и многу поагресивен беше во бехенд дијагоналите,многу подоминантен во долгите размени каде 90% од поените ги земаше Вавринка....едноставно Џокович како да е безпомошен кога игра против Вавринка дури на моменти ме потсети на деновите кога Федерер беше доминантен а против Надал делуваше немоќен и растурен, и јас тука тоа го напишав уште кога го освои РГ оваа сезона каде неколку членови се заебававте дека Вавринка нема шанси да го победи Џоле на трева ама ете на тврда пак го шлакна.

Штета за Станималот што не е констатен( и психички стабилен) и му текна на 28 години да игра сериозен тенис иначе сигурно досега ќе имаше поуспешна кариера од Мареј ....

А за Џоката има време,можеби нема да го стигни Федерер но мислам дека до крајот на кариерата барем ќе ги помини Надал и Сампрас освен ако во финалињата не се годи на секое да игра проив Станималот :D

Тежoк пoрaз, мнoгу пoтежoк oд oнoј вo Австрaлијa 2014
Истo пoени oсвoијa, 3-1 изгуби
Двa слемa губи oд Стaн у изрaмнети утaкмици...недoзвoливo, кaтaстрoфa.

РГ лaни не гo рaчунaм, тoa беше убедливa пoбедa зa Стaн

Израмнета утакмица?! сем првиот сет, јас не видов НИШТО израмнето.

Јас не би бил убеден дека Новак ќе земе два Мастерса до крајот на сезоната и дека повторно фуриозно ќе ја заврши годината. Физички е на многу лошо ниво, од РГ навака практично се распаѓа. Е сеа и конкуренцијата си “урла“, али според мене не му е ништо сигурно до крајот на сезоната.

Инаку читав нешто за Стан вчера, неговиот физио пред некое време имал изјавено дека очекувал покасно да созрее Стан, од физички аспект ова, пошо бил таква градба, бла бла бла... Норман е доктор по тенис и тоа го има докажано во многу наврати. Не ми е јасно само зошто Новак не пробува поагресивно против Стан, веројатно и самиот е свесен дека со пимплање нема шанси, нарочито кога Стан е во неговата зона. Буквално изгледа како канта за напуцавање, го разнесува Стан. Вчера Новак украде бар 10-15 поени, чисти топки кои Вавринка требаше да ги закуца во празното поле он ги играше директно во Новак. Секако, ова е дел од шампионскиот менталитет на Новак и секоја чест за тоа.

Медицинскиот тајм аут мораше да го побара, едноставно од авион се гледаше дека не може на нозе да стои. Пример, лани во Австралија го пцуев Новак за МТО-то против Мареј, скроз го избаци од ритам тоа, и против Федерер на Вимблдон 2014, ама сега неминовно беше да го побара.

Јас осеќам потреба да потсетам дека 14>12. Добра ноќ.

Прегледај го приврзокот 156091
:pos:
Тие 14 се стигаат до Ролан Гарос наредна година, прашање е тие моментални 14 може ли да отидат некој број погоре.

Инаку сосема заслужена победа на Стен, остајте повреди и други глупости. Одличен тенис прикажа швајцарецот.

Честитки до фановите на Федерер, сепак тие треба да се посреќни отколку овие на Надал (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom