US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мислам дека Ноле ќе ја одбрани, ептен му лежи подлогата а и тоа со Федерер беше само лош ден...
--- надополнето: 21 август 2012 во 23:22 ---
Очекувам Изнер и Дел потро далеку да стигнат,а кај жените мислам дека Кербер може да стигне барем до финале :)
Покидат чемо их од понедељка...:love:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Живо ме интересира ждребката, дали Новак или Роже ќе оди на Мареј. Плус Дел Потро од која страна ќе биде. Тука завршува списокот на кандидати за трофејот.
Вака би ги рангирал ја:

Федерер 40 %
Новак 35 %
Дел Потро 15%
Мареј 10%

L

Löwe

Гостин
Бидејќи Рафа го нема, јас ќе навивам на турниров за Мареј и за Раонич. А конкретно Мареј мислам дека пак ќе распали како на Олимпијадата и на Вимблдон каде нијансите одлучија во финалето.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
А конкретно Мареј мислам дека пак ќе распали како на Олимпијадата и на Вимблдон каде нијансите одлучија во финалето.
Како мислиш нијанси? на олимпијадата Федерер беше убедливо поразен, на Wimby Мареј, не гледам никакви нијанси, напротив голема разлика имаше во двата меча.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Како мислиш нијанси? на олимпијадата Федерер беше убедливо поразен, на Wimby Мареј, не гледам никакви нијанси, напротив голема разлика имаше во двата меча.
Поинаку мисли тој, на Вимболдон беше тесно и неизвесно, додека на олимпијадата Мареј го прегази Федерер. Едното е точно а за другото се погрижи хејтеризмот. :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Поинаку мисли тој, на Вимболдон беше тесно и неизвесно, додека на олимпијадата Мареј го прегази Федерер. Едното е точно а за другото се погрижи хејтеризмот. :D
Не беше тесно, тесно е тај брејк во 5-ти, или 5 сета без тајбрејк

3-1 е комотна победа во која Федерер имаш 3x винери поеќе од Мареј, и далеку помалце неизнудени.

L

Löwe

Гостин
Не не, на олимпијадата да беше убедливо, а на Вимблдон пресуди тој долгиот гем од 20 минути.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не не, на олимпијадата да беше убедливо, а на Вимблдон пресуди тој долгиот гем од 20 минути.
Не е битно што пресудило, се гледа крајнот резултат - 3-1 во сетови, винерите, и неизнудените. Секоја 3-1 победа, 4-6, 6-4,7-3,7-5 е комнотна победа....и пред се се смета за убедлив триумф, Мареј освем првиот сет, во ниеден не беше ни блиску до загрозување на Федерер, кој доминираше во секој поглед.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.874
Поени од реакции
116.158
Гласав за Федерер и Серена. Знаејќи ме каков баксуз сум ништо чудно и да не го освојат турниров. :D
Шала на страна, кај жените иако гласав за Серена сакам Ли На да освои, оваа тенисерка ми е симпатична одамна само што конечно и текна да го промени тренерот т.е. да го отпушти нејзиниот маж и да го повика поранешниот тренер на Жастин Енан. Кај мажите Роџер е најголем фаворит, Ноле никако не треба да се отпишува иако си има некои психички бариери моментално и секако МАРЕЈ кој како што реков после ОИ дека од тука следи неговиот успон во кариерата.
Инаку не знам што се чудите за Ферер, па до пред Вимблдон имаше највеќе победи:eek: Повеќе и од Рафа и од Ноле и од Роџер. Но нема врска тоа, јас мислам дека максимумот му е 1/4 финале на УС Опен иако прашање е дали и до таму ќе тера, знаејќи дека има страшни сервери на турнирот.
П.с. Добар вовед Фотос. (y)

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Кај мажите за титулата очекувам да се борат Федерер, Новак, Мареј, ДелПо (ако не е повреден), Раонич, Иснер, па и Бердих (ако помине 1 коло би требало да му е полесно), и мојата љубов Гаске :love:( ако ја повтори играта од Канада). Ферер очекувам да стигне до 3 коло макс. истото и за Типса.
Кај женските Серена е најголем фаворит, ако игра ко што знае сметам дека нема кој би можел да ја победи (освен Кербер), Квитова прикажа добри игри во Канада, Синси, и очекувам да стигне до полуфинале, Ли На, Кербер, Шарапова, Азаренка,Радванска(а вчера гледам предала дали се повредила или ???)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Делпо, Раонич или Иснер, ќе го уништат на Ферер, ако се паднат во иста група.

Да.
auu kolku samo ne .. Delpo nema igra za Ferrer dokaz posledniot nivni duel na Wimbledone 63 62 63 vo korist na Ferer i celovkupno 5-2, Raonic e uste nezrel za vakvi golemi natprevaruvajna od druga strana 4-0 megjusebni za Ferer, dodeka Isner pred domasna publika mozda mojt i do nekoj set protiv Ferer ama mec ubeden sum deka nemat sansi neznam za vas ama spored mene Ferrer godinava e klasa za site 3ca

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ок ќе видиме кога ќе дојде време.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
ajde :D edino samo so me zaplasvit e poslednive mecoj na Ferer gi gubti tolku ubedlivo od teniseri ko Nishikori i Wawrinka ama mislam deka ke se pokazit ko i sekogas so igrat solidno na GS

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
auu kolku samo ne .. Delpo nema igra za Ferrer dokaz posledniot nivni duel na Wimbledone 63 62 63 vo korist na Ferer i celovkupno 5-2, Raonic e uste nezrel za vakvi golemi natprevaruvajna od druga strana 4-0 megjusebni za Ferer, dodeka Isner pred domasna publika mozda mojt i do nekoj set protiv Ferer ama mec ubeden sum deka nemat sansi neznam za vas ama spored mene Ferrer godinava e klasa za site 3ca
Како прво неможеш да го споредуваш Делпо,бидејки долго време му требаше да се врати во старата форма пред повредата,така да можам да речам дека пола година ова ја користеше за враќање,сега може да очекуваме вистински резултати од Делпо,а Изнер на УсОпен може да победи секого во тоа сум убеден :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Tочно, конечно Делпо е скоро во старата форма, а во таква ситуација, со сигурност е многу подобар тенисер од Ферер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom