Унија на Слабите (кг) кајганџии! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Zbratko
  • Време на започнување Време на започнување
Inache neam koment na temava (= aHAiAh .. ne bi rekla deka sum slaba .. ili sum ali ne si priznavam a i neam gajle.. inache imaf drugarche taka nemozheshe da kreva kilaza .. epten beshe slab.. ( a i ushte e) .. probvashe so seto ona vitamini proteini pa onakvo za zdebeluvanje .. (= ne raboteshe.,.. i pochna so bodibilding .. ili kao se viket.. fitnes ova ona.. i plus toa da jadi mnogu (= gospode pomoze.. od slab drugar mi se najde seksi coek :D yammmm .. think about it ? (=

strumics напиша:
Денес(до сега):

Бурек со сирење(1/4 + 1/8) и јогурт од 0,5 л за појадок

Печено свинско со печурки, пире (шознам колку, ама не малку) и сок од портокал(0,5 л). Со тоа 4 парчиња леб. - Ручек

1 млечно чоколадо со Струмка (моментално јадам)
Пораката ти е напишана во 15 часот, а до сега имаш јадено само два пати. Од ракав неможам да кажам колку калории си внесол за доручек и ручек, но субјективно гледано, премалку за човек со брз метаболизам. Треба да јадеш на секои 2.5-3 часа, секое јадење да биде околу 1000 калории.

Ако неси заинтересиран или немаш време и пари за тренинг, мускули и здрава исхрана, а само сакаш да се здебелиш, тогаш пробај со советот на Јаков, пали 100%, посебно кога е "појачан" (го имам пробано на времето :icon_lol:) само дај му доволно време, можеби ќе ти треба повеќе од месец дена. Но, во тој случај, зависно од хормоните, може целата здобиена "маса" да биде сконцентрирана на едно место :icon_lol:

Јас се сложувам дека е метаболизмот...ја гнетам секој ден еве сеа у 00 00 изедов колачи амерички и плус колач со јаболка (колку за илустрација)...Другар ми јаде три пути помалце од мене а пак накачуе кила...
Сеа брз метаболизам ама затоа Збратко после у стари години не знаеш кој свињи ќе бидеме

1.Jadete po 5-6 pati na den
2.Pijte mnogu voda
3.Spijte barem po 8 saati
4.Konzumirajte dovolno proteini
5.Vnesuvajte poveke masti i karbohidrati
6.Pijte mleko
7.Koristete proteinski dodatok
8.Jadete sekogas vo odredeno vreme
9.Jadete sekogas pred spienje
10.Nikogas ne go preskoknuvajte dorucekot
11.Zimajte vitamini i minerali

јас јадам редовно ама никако едно кило плус да ставам , хелп мииии :))

problemmm...jadam ko vol,pijam ko sunjer,bev po site kliniki da ne iam nekoja bolest...skraja da e...sve e top,ama tezina ko Hitler da me cuval :nesvest: razmisluvam proteini i teretani pa ke vidime...aj sovet???

I jas spagam vo kategorijava.Dzabe mi e SE.Ushtenestanat od masa me fakka serkata :kesa:

problemmm...jadam ko vol,pijam ko sunjer,bev po site kliniki da ne iam nekoja bolest...skraja da e...sve e top,ama tezina ko Hitler da me cuval :nesvest: razmisluvam proteini i teretani pa ke vidime...aj sovet???
Иди на нутриционист и таму провери си го организмот....па да ти кажат што уствари ти треба да пиеш дали протеини дали креатини дали незнам што. Исто така иди и на алерго тест да видиш да не си случајно алергичен на горенаведените ствари па да си имаш проблеми со вулкани по цело тело:)
Јас имам проблеми со креатинот во организмот т.е. јадам исто ко вол али ништо не ми се фаќа....кога пиев креатин ми помогна за правилно сврзување на состојките од храната и се здебелив 10 кила со многу малце креатин.....али прекинав да се одржавам, испадна многу динамичност во животов и заборавав да јадам понекогаш и си се вратив на старата килажа....инаку сум висок 186 а тежок само 59 кила:( у пизду матер накратко кажано

Веќе се откажав од вербата дека ќе ставам некое кило. Не мрдам од 60, но ми требаат уште, затоа што дури и со 60 килограми сум проѕирен Етиопски емигрант.
Се приклучувам на Унијата:)

Jas planiram i pokraj mojata "teshkocha" vo kilogrami da namalam ushte nekoe kilce.Razbrav deka ke idela Angelina Jolie da posvojuva deca od ovie kraevi pa belkim ke se smiluva i ke me posvoi :pipi:

Со мојата висина од 178-180 цм (не знам точно колку сум:)) имам 62 килограми. Добро сеа во месецот си идам плус минус 2-3 килца ради женски проблеми:) и според некои сум добра со килажата, според некои слаба а според постарите анорексична :icon_lol:
Но не ни сакам да се здебелам убаво ми е вака:) (и онака нерамномерно се здебелувам).
А до пред 3 години имав 53 кг:) и наеднаш се поправив 10 килограми без никакви позначајни промени, не ги зголемив ни оброците ни почесто јадев се беше исто, не знам тоа како ми се случи а претходно колку и да јадев џабе беше не се здебелував.
Некои едноставно се би направиле за да ослабнат а некои не можат пак да се здебелат што е поинтересно.

Искрено речено, слаба си кико. Ти фали малку мевце :icon_lol:
Инаку со тоа што постирав на темава не значи дека ви се приклучувам на унијата. Да не ви вадам влакнесто меше сега :icon_lol:

Каде е формуларот за пријави?

Идам и јас :icon_lol:

Леле не ми се верува.Камо ја да не можев да се здебелувам!Пазам колку и што јадам пошто ако сакам можам одма да качам +20кг. Сеа имам околу 80кг а сум висок 179-180цм.Се зависи од самиот организам.Ако сакате да качите некој кг земете јадете благи работи,газирани сокови,чипсови и обилен оброк касно навечер т.е пред спиење.

Сега сум 185см и сум 79кила. Пред 2-3години кога бев 178некаде бев 85.
Немам диета некоја али многу намалив со јадењето, и ослабев.

Женските не се здебелуваат од причина што не растат многу брзо. Кај машките се случува за многу краток периот да се извишат и со тоа се зголемува нивната тежина.
Да почнам повеке да јадам од сега и помалце да вежбам, веднаш ке се здебелам. Веројатно до организмот е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom