Украдени точаци / Наоѓање крадени точаци

• Креатор на темата Креатор на темата Пеџо
  • Време на започнување Време на започнување
Ми џапнаа Sprint XP-2... Го најдов за 2 дена кога случајно сретнав еден циган на семафорите... :D

Ах од пазар што очекуваш. Не е финтата дебелината на ланецот туку видот на материјалот од кој што е направен, ако имате ептен скап точак ќе фрлите некој денар повеќе ама ќе земете ланец кој што не се сече со ништо. :)

Пријател, не си разбрал изгледа. Секој синџир/ланец се кине со клешти. Дали е од пазар или е од Хубо, сеедно.

Не ги лијат тие по величини од пола метро, метро, две, три....итн. туку едноставно ти сече колку ти треба.

Не баба, дедо, секој може со клешта да го цвикне :) Треба да имаш само голем алат, што може да опфати толкав синџир за прецвикување :)

Која будала краде точак у денешно време бе..Сите нормални коли крадат,а овие отрапани,бицикли..Аууу,кај отиде светов..

Која будала краде точак у денешно време бе..Сите нормални коли крадат,а овие отрапани,бицикли..Аууу,кај отиде светов..
Кога ќе земеш во предвид дека има велосипеди по 3000 евра а се далеку подостапни и полесни за крадење од автомобилите,тогаш звучи наивен овој став.

Нека не се таа класа на велосипеди,нека е некој од 500 евра,а сметам дека секој трет велосипед што се вози во Скопје чини толку,се работи за брза заработка без многу мака а што е многу важно полицијата нема да ти дише во врат,бидејќи не се замараат нешто посебно со овој вид кражби.

Главно,поради овие причини крадењето на велосипед во последно време зема замав,а јас баш поради тоа се двоумам дали да си купам еден.

Ах од пазар што очекуваш. Не е финтата дебелината на ланецот туку видот на материјалот од кој што е направен, ако имате ептен скап точак ќе фрлите некој денар повеќе ама ќе земете ланец кој што не се сече со ништо. :)
Како што ти пишаа и погоре, и тие најквалитетни мора некако да се исечат, не ги прават во фабрика по сантиметри...

Мене ми имаат украдено два точаци, мојот брзинец и на брат ми BMX, и тоа од подрум. Провалија и ги земаа... :D

... no paradoks e deka karši vo drugata zgrada u dvor na prizemje držat 2-3 ubavi točaci i toa nezaklučani, a ne e visoka ogradata... isto ubavi točaci gi vrzuvaat na drvcata megu zgradite... ne možam da ja sfatam logikata na kradcite...

Исти курац, мојот на кат беше врзан, за гелендер со делот од рамот. Заклучан со сајла, обвиткана со челични зглобови, зглобовите обвиткани со тешка гума, читирицифрена шифра.
На истите скали имав уше два бицикла, едниот можев буквално со брута сила да му го
извадам синџирот, другиот 3 минути бонсек ќе му ебеа матер.

Е сеа, најверојатно ги хакнале цифрите, или со испробуење или со некое тродупло салто дур се молеле на Луцифера.

Еве нешто поново од фб што најдов
Ukraden mi e tocakot na 29 april 2013 okolu 16:00 casot karsi QBE ako nekoj go vidi ve molam kontaktirajte me.Fala odnapred
941632_593911230620724_1432961907_n.jpg

Еве нешто поново од фб што најдов
Ukraden mi e tocakot na 29 april 2013 okolu 16:00 casot karsi QBE ako nekoj go vidi ve molam kontaktirajte me.Fala odnapred
941632_593911230620724_1432961907_n.jpg
Трк утре на циган (бувљак) пазар да си го најдеш

А да се направи една Facebook група во која што ќе се постираат слики од украдени точаци, познати лопови, локации кај што највеќе кражби се имаат случено, како и залагање за поголемо ангажирање на цајканите за вакви типови на кражби и слично?

Инаку на татко ми, пред 8-9 години му џопнаа некој просечен точак, од 10.000-ки. А само што го купи, ни 15 дена немаа поминато. Циганот начека дождлив ден, и му го дрпна, заклучен на спрат...

Мене ми собраа цигани пред некои 5 години. Одма следниот ден ги гледам се возат со него како нивен да е :facepalm: Паметни да беа, бар ќе го префарбаа да не се познае одма. Нема везе, одма му го земав на детето, една клоца и фала пријатно.
Сега веќе 3 години ми стои отклучен, па ништо не му фали...освен тоа што е цел фаличен :)

Трк утре на циган (бувљак) пазар да си го најдеш
Не е мој, на познаник е.

А да се направи една Facebook група во која што ќе се постираат слики од украдени точаци, познати лопови, локации кај што највеќе кражби се имаат случено, како и залагање за поголемо ангажирање на цајканите за вакви типови на кражби и слично?

Инаку на татко ми, пред 8-9 години му џопнаа некој просечен точак, од 10.000-ки. А само што го купи, ни 15 дена немаа поминато. Циганот начека дождлив ден, и му го дрпна, заклучен на спрат...

https://www.facebook.com/groups/kraden.to4ak/595966603758327/?notif_t=group_activity

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom