УЈП и повлекување пари од банкомат

• Креатор на темата Креатор на темата Carla Suarez Navaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да прашам нешто.. не е за ујп ама ме интересира за повлекувањето пари на банкомат.

Ако имам картичка од наша банка тука (виза електрон) дали може да вадам пари преку неа во други држави (во друга банка значи) и колкави се провизиите ?

Мислам дека нема да можеш, освен ако истата банка ја има и во таа држава. Да е ваква Скрил или Пајонир картичка ќе можеш да вадиш во секоја држава каде што има АТМ банкомати.

Мислам дека нема да можеш, освен ако истата банка ја има и во таа држава. Да е ваква Скрил или Пајонир картичка ќе можеш да вадиш во секоја држава каде што има АТМ банкомати.

Оти ја прочитав на интернет на форум дека можеш само зимало 2-3 евра провизија, ако знае некој за сигурно нека пише.

Дај бе не тресете глупости ако незнаете.

Имам виза електрон дебитна картица, платата ми иде на таа и до сеа нема земја кај што не ми поминала и на банкомат и на пос терминал.

На ПОС терминали мислам дека уопште не зима провизија, на вадење пари зима некоја ситна провизија и зависи од банкоматот тоа.

Visa electron Na NLB zima 120 denari provizija mislam vo stranstvo za ATM.a stranskiot ATM e od kulturna Banka togas tie ne ti Naplakjaat provizija.ako e nekoj dodgy no name ATM togas mozno e I ti e da ti naplatat provizija Baska NLB provizijata koja sekako ja plakjas

Оти ја прочитав на интернет на форум дека можеш само зимало 2-3 евра провизија, ако знае некој за сигурно нека пише.
Во принцип плаќање е секаде без провизија, за вадење пари од банкомат е со провизија која зависи од банката што ја издава картичката, не од банкоматот од каде ги вадиш парите.
Пиши од која банка каква картичка имаш, за сигурно да ти пишам дали може и колку е провизијата.

Во принцип плаќање е секаде без провизија, за вадење пари од банкомат е со провизија која зависи од банката што ја издава картичката, не од банкоматот од каде ги вадиш парите.
Пиши од која банка каква картичка имаш, за сигурно да ти пишам дали може и колку е провизијата.

На уни банка е картичката, и не ми треба за плаќање туку стрикно само да вадам пари од банкомат во друга држава.

На уни банка е картичката, и не ми треба за плаќање туку стрикно само да вадам пари од банкомат во друга држава.
Провизијата за подигање пари од банкомати кои не се од банката (тука или во странство) од дебитни картички од унибанка е 2 евра + 2% од сумата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom