UEFA Евро 2016 (квалификации)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Ај нека се најде фраерот да ги погоди утакмициве. :D
Поизедначени парови не можеле да изжребуваат. <кој ми е овој збор.
Украина и Данска мислам дека се фаворити и ќе се пласираат понатаму, Швеѓаните се катастрофа моментално, а реално Украина има дрим тим во споредба со Словенија.... Другите две се тешки за типување

Данска е ужасна , мислам дека ќе се извлече Шведска со Ибрахимовиќ .

Ај нека се најде фраерот да ги погоди утакмициве. :D
Поизедначени парови не можеле да изжребуваат. <кој ми е овој збор.
Ома те цитирал Џони :Д

Шала на страна сакам ШвеЦка да иде даље ради Ибра, едноставно мора тој чоек да игра ЕП/СП :Д

Ај да продолжиме традицијата со проценти.
УКРАЈНА - СЛОВЕНИЈА 70-30 ( Украјна е многу посилна според мене, ако им тргне на Јармоленко и Конопјанка тешко дека Словенија ќе може нешто повеќе)

ШВЕДСКА - ДАНСКА 50-50 (Каков дуел на господата ќе биде тоа. Лордот против Ибра. Данска има поквалитетен ростер ама па Шведска го има Ибра. И двете репрезентации играа лошо на крај, за тоа и се доведоа во ваква ситуација. За мене ова е изедначено)

БОСНА - ИРСКА 45-55 (Блага предност кај мене имаат Ирците, само поради тоа што Босанчеро играа многу лошо и се извлекоа само поради киксовите на Израел на крај. Додека Ирска во една од потешките групи играа солидно. Ќе биде тесно ама ќе поминат Ирска на крај)

Норвешка-Унгарија 60-40 ( Двете најслаби репрезентации ќе играт една против друга. Им давам предност на Норвешка оти поима немам кој се овие во Унгарија, освен Џуџак. Ма да би сакал Унгарија да помине, ги немало од дамна и се доказ за нас дека и со послаби играчи може да се избори пласман ако играш со срце)

Последно уредено:
Не заборавајте дека Ирска ќе игра без Ошеј и тој од Стоук везњакот, казнети се.

Според мене Украина не се толку многу поквалитетни од Словенија. Добри се и јанезите не заебавајте, имаат јак напад, баш сите играчи им се у форма, Иличиќ-Бирса против Јермоленко-Конопњанка ќе биде интересно, иако мислам на крај Украина ќе помине.

Шведска-Данска е најизедначен пар, добри се Данците ама не се некоја класа над Шведска која уште се шлепа на Ибра, поквалитетен ростер имаат Данците ама не го прокажуваат тоа на терен. На крај мислам дека Ибра ќе нема проблеми со Кјаер-Агер.

Норвешка или Унгарија, јебемлига, и двете заслужуваат да играат пред се поради квалификационите групи, Норвешка се држеше горе пред Хрватска долго време и на крај искоцкаа 1-0 во Рим. Маџарска беа најдобро 2ро рангирана селекција и во последни 10 минути испаднаа на сметка на Турција.
Кој сака нека иде од тука, иако би сакал Унгарија.

Босна-Ирска, босанциве ништо не играат, скоро истите играчи ги имаат, играат доста време заедно, поискусни се а за една класа послаби од таа Босна на Чиро и Сушиќ.
Од друга страна Ирците ми се симпатична екипа уште од времето на Трапатони па и сега со Мартин Онил. Би сакал да поминат, ама сепак за Босна ќе навијам на утакмицава.

Not with the selection is Robert Berić, who suffered a serious knee injury in Saint-Étienne’s weekend derby with Lyon and is out for at least six months; in his place Roman Bezjak has been called up, having scored eight goals in 13 games for Rijeka including a superb volley against Split on Sunday. Defender Mišo Brečko will don a protective mask after breaking his nose in action for Nürnberg against Union Berlin.

Штета за Словенците, им се намалија шансите против Украина.

Почнаа баражите, во моментов Норвешка - Унгарија 0:0, поконкретни се Норвешка, но и Унгарија делуваат дисциплинирано и опасно.

Норвешка уште 10 утакмици да играат против овие нема да дадат гол. Многу добра одбрана играат Унгарија, потсеќаат на старите Грци. А и тренеров им има муда, им даде дебитантска шанса на двајца млади, од кој едниот го даде голот.
Иначе денеска на 32год почина поранешен голман на Унгарија.

Норвешка уште 10 утакмици да играат против овие нема да дадат гол. Многу добра одбрана играат Унгарија, потсеќаат на старите Грци. А и тренеров им има муда, им даде дебитантска шанса на двајца млади, од кој едниот го даде голот.
Иначе денеска на 32год почина поранешен голман на Унгарија.
Немаа и среќа, на крај како ја мавна у пречка тој...мада, требаше да добијат пенал Норвешка и Унгарија да биде со 10 играчи. Мислам на ситуацијата кога Кадар го влечеше оној исунчаниот по десна страна што им игра на Норвешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom