И што бараше таа мапа над стадионот во Белград? Ако веќе ја пратиш состојбата во Србија, би знаел колку се осилени криминалците таму, ни поштуваат закон, ни држава и колку им се судовите поткупливи. Имаат криминалци со по 20 кривични пријави кои им се шетаат на слобода. И во такви услови вие одбравте да пуштите знаме со мапа на која пишува во кои делови сте автохтони? Па не е тоа трибина по историја или антропологија, туку стадион на кој се собрале секакви будали. Зошто направивте таков непромислен потег?
А што бараше слоганот Косово је Србија? Заради иста причина.
Насекаде има криминалци, затоа каде има криминалци треба да има полицајци, дури повеќе од вообичаено.
Пази, присутен на терен беше скинхед кој никогаш не требаше да стапне во терен.
Згора на се, српските институции го обвинија дронот, никој не сноси одговорност.
Тоа е исто како јас да ги оправдувам провокациите на владава за сите насилства што ги стореа албанците последниве години.[DOUBLEPOST=1414441457][/DOUBLEPOST]
Види сеа јас како размислувам ретардирано. ТИ како човек со свое размислување и видување на овој суров свет одиш со своето неретардирано размислување кое гласи вака: Ние како нација си извадивме едно знаменце со кое ја изразуваме нашата желба за реализирање на сонот наречен „ Голема Албанија “ но тоа е ништо во споредба со според вас „расистичко“ навивање од страна на српските навивачи чија што казна изнесува минус три бода,100.000 евра и 2 утакмици пред празен стадион.Додека пак вие сте казнети само со 100.000 евра.Е сеа ти да беше паметен барем малце ќе се логираше на форумов и ќе кажеше казните си се на место ние лабаво си пројдовме со само 100.000 евра и условна казна им го туривме на србите реално кој ги ебе нека го пушат сеа.Јас не викам да пишеш ти тука УА УМРЕТЕ ДА ВИ ЕБАМ ТОА Ш И ПТАРИТЕ ПРОСТИ,НЕ ТРЕБАШЕ ДА ГО ПРАВИТЕ ТОА СИТЕ СМЕ ЕДНО и да глумиш господин зошто реално вие со србите не се поднесувате, и не ни може никад да се поднесувате се додека постојат Србија и Албанија како држави.Е тоа ми беше ретардираниот муабет,а сеа продолжи да јадеш гомна у празно и да се лажеш самиот.
Како прво дури не се знае кој го пуштил дронот, од таа атмосфера што владееше до 42 мин. пуштањето на знамето беше најсимпатично нешто што некој навивач може да го очекува. За мене беше симпатично, но кога ја видов реакцијата на навивачите не сум како вас со глава во ѕид да ударам и да го обвинувам дронот за примитивизмот на навивачите и неспособноста на организаторот.
Не се резили со тие наводници, оди читај таму дефениции по расизам, ете сум постирал таму.[DOUBLEPOST=1414441982][/DOUBLEPOST]
- Да ни сметаше дронот...
- Финтата е што кога се тепаат наши деца, вие не го осудувате тој чин, туку уште толку не провоцирате како нација (реакциите по интернетот).... Е ама кога некој ваш е тепан, тогаш очекувате сите да ве сожалуваме. Епа жал ми е Пуно, тоа не иде така...
Сега реакции по интернет ќе читаме, сериозно?
Очигледно е дека целата македонска нација ве научи какви сте... затоа нит ве сожалуваат веќе, нит сакаат во иднина да ве сожалуваат. Ти еве да речеме ги осудуваш (иако не е така, ќе пишам зошто) сите дела што ги прават насилниците - албанци во државава... ама сите Албанци, скоро 99% од нив по интернетот ги подржуваа убијците во Монстурм, фамилијата од Радишани, кршењето на локалите низ чаршијата, тепањето на македонските дечиња... Да Пуно, денес во 21 век, благодарение на интернетот можеш да прочиташ 1000 мислења, и да сватиш како размислува еден народ. Може некој од нив ќе се издвои и ќе ги осуди овие погореспоменатите случаеви, ама се паѓа во вода кога неговиот збор е надгласан од 1000 други кои гледаат како повеќе да ги испровоцираат македонците.
Само ти мислиш дека целата македонска нација не научи какви сме, ниту целата македонска нација е во форумов и по интернетов, ни албанската нација тепа по улици.
Кој бе ги подржува убијците? пак ли бе со муабетов?
По интернетов сешто пишува, дури немиени деца, ич не оди подалеку, еве во форумов сешто сме читале, секакви расисти и нацисти, дури редовни членови бајаги во години пишуваат како да се несфатени тинејџери. Да сфатев се сериозно во форумов и општо во интренетов ќе станев некој супе вилан и ќе направев атомска бомба во подрум.