UEFA Евро 2016 (квалификации)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Каков напредок имаат Исланд. :cuc:

Заедно со Албанија ќе бидат тоа шо беше Босна минатиов циклус за СП.

А Босна мислам дека сеа нема да биде погоре од трето место.

Мене Чешка ми е омилена репрезентација на овие квалификации, и за нив ќе бидам и на квалификациите и на самото ЕП, на кое сигурен сум дека ќе учествуваат. Симпатична репрезентација+плус Росицки+мојата и претходна наклонетост и симпатии кон Чешка и чешкиот народ.

Ја увек навивам за сите словенски држави, во било кој спорт, а и за комшиите сум си...

Италија ќе го тепа ова како тргнало. Голче на Пелезињо, а и црвен Малта.

Гледа некој у живо Италија, што формација играат? Гледам на резултати.цом 3-4-1-2 со Кандрева десен бек :eek:
Ама искрено не ми се верува дека така игра.

Albanija nema kvalitet za da odi ponatamu, imaat disciplina strategija i igraat von nivnite moznosti no sepak toa ne e dovolno, ke bidat vo konkurencija za plasman do 3 kola pred krajot i na kraj ke gi gubaat site, kako i sekogas, toa e ti e toa luzerski mentalitet. Treba idnite talenti da igraat za "Kombetarja" a ne da se setaat niz Evropa.

Мене Чешка ми е омилена репрезентација на овие квалификации, и за нив ќе бидам и на квалификациите и на самото ЕП, на кое сигурен сум дека ќе учествуваат. Симпатична репрезентација+плус Росицки+мојата и претходна наклонетост и симпатии кон Чешка и чешкиот народ.

Чешка одсекогаш била симпатична репрезентација, а и многу добра генерација имаа до пред 10 години... одкако се пензионираа Недвед, Поборски, Колер, Галашек, Шмицер, Блажек итн... почна да тоне репрезентацијата. Ама еве сега гледам повторно почнуваат да одат нагоре со формата, ама мислам дека многу тешко ќе го достигнат тоа што го стори предходната генерација

Него Конте го игра Дармиан како ЦБ :eek:

Браво за Исланд,газат 2-0 ... А Хрватска експлодира со 4-0 против Азерите ... :)

Чешка одсекогаш била симпатична репрезентација, а и многу добра генерација имаа до пред 10 години... одкако се пензионираа Недвед, Поборски, Колер, Галашек, Шмицер, Блажек итн... почна да тоне репрезентацијата. Ама еве сега гледам повторно почнуваат да одат нагоре со формата, ама мислам дека многу тешко ќе го достигнат тоа што го стори предходната генерација

Него Конте го игра Дармиан како ЦБ :eek:
На резултати.цом ја виде формацијата? :D

И јас се изначудив кога видов, Дармиан ЦБ, Кандрева десен бек/крил Лихт позиција, ама не ми се верува така да игра, ваљда 4(Пасквал, Џорџо, Лео, Дармиан), 3(Маркисио, Флоренци, Верати), 1(Кандрева) и 2(Ќиро и Пеле).
Вака би било многу понормално

Сеа баш ќе пуштам второ да ги глеам :D

Лукаку и Ориги врска немаат кај Белгија, а и Де Брујн ептен лоши пасови има. Со влегувањето на Мертенс/Чадли уште на полувреме ќе бидат доста поопасни.
Босна исто ептен ограничени во напад. Све у свему интересно полувреме, ништо чудно да направи пресврт Белгија, затоа што нон стоп напаѓаат.

Респект за Исланд, неверојатен напредок (y)
Така обично бидува, кога прави луѓе го водат фудбалот во државата и имаат амбиции за напредок. Во некои други фудбалски федерации се гледа само профит :)

На кои дроги се овие од Исланд... нека дадат нешто и на нашиве.
Секоја чест, се надевам ќе издржат и второ полувреме.

Ларс Лагербек селектор на Исланд, сеа глеам, одлично

Лукаку и Ориги врска немаат кај Белгија, а и Де Брујн ептен лоши пасови има. Со влегувањето на Мертенс/Чадли уште на полувреме ќе бидат доста поопасни.
Босна исто ептен ограничени во напад. Све у свему интересно полувреме, ништо чудно да направи пресврт Белгија, затоа што нон стоп напаѓаат.

Респект за Исланд, неверојатен напредок (y)
Така обично бидува, кога прави луѓе го водат фудбалот во државата и имаат амбиции за напредок. Во некои други фудбалски федерации се гледа само профит :)
Имам гледано по видеа , немаат ни некое висок развиен фудбал или било каква силна кокуренција во нивната лига ,се се базира само на селекции и правилна организација при развиток . Имаат затворени сали со теренчиња со вештачка трева . Да може сето тоа во Македонија да се спакува и организира,ќе бидеме за краток период онаму каде што сакаме . :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom