UEFA Евро 2016 (квалификации)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде ќе прaвиме муaбет в гoдинa кoгa ќе ти ги сервирaaт Ислaнд-Унгaријa дa ги гледaш.

Затоа на Светско коа ни сервираа Нигерија-Иран уживавме.Исланд не се до толку досадни али Романците коа ќе ти ги сервираат има ко бебе да спиеш на нивни утакмици.

Голманов на Холандија јажето и од трибина нека скока.
2 гола, на прва статива ги прима, посебно вториот. Ужас невиден.
При двата гола прави интервенции, кои доколку не би биле направени, топката би удрила у него.

Не ви доаѓа некад желба да видите нешто ново на ЕП или на СП? Холандија, Англија, Шпанија, Италија, Франција и да се искиксаат еден циклус, пак ќе ги има наредниот. Кој и да ти го сервираат, си заслужил, на крајот од краиштата земи вози точак на кеј тој ден.

Ајде ќе прaвиме муaбет в гoдинa кoгa ќе ти ги сервирaaт Ислaнд-Унгaријa дa ги гледaш.

Сигурен сум дека ќе го правиме, ко што го правевме и лани за СП.

И тогаш беше истото, кај ги најдоа овие да играат на СП, а истите ги изигра најјаките утакмици. Мене први сеќавања на СП од лани покрај букакето на Германија врз Бразил и на Холандија врз Шпанија ми се утакмиците на Колумбија, Костарика и САД.

Гана заврши последна у група, али изигра две неверојатно интересни утакмици со САД и Германија.
Америте у истата група слично.
Колумбија ја издоминира својата група.
Костарика и одбранетите пенали на Навас против јужниве.
Швајцараија едвај отпадна од Аргентина во осмина.
Чиле, Мексико, Алжир исто...

Е сеа, дупка беше групата на Босна, Иран, Нигерија и лузерите Аргентина, али не беше полоша од мртвило играта на Шпанија, Италија и Англија. Си го кркнаа заслужено од „помалите“ ради шо играа мизерно. Енглезите до душа со години така играат...

Од кај тоа мислење дека увек мора „големите имиња“ да играат на главните настани бе? Не е ова константно нешто, лол, спорт е, динамичен. Што кур ако е Англија лулка на фудбалот коа играат копачки фудбал и губат ко деца на секој толем настан.

Абе не е ракомет ова па да се жалиме дека се квалификувале Албанија или С.Ирска, па да се знае од старт дека ќе бидат торпедирани, мада и Аргентина против Данска зимоска покажа дека не е секогаш и во ракометот тоа случај. Фудбал е, се е можно. И мене во 2004, ми беше смешно кога за првпат ги видов Грција, Латвија и Бугарија на еден голем настан, па ете Грците си освоија, а Бугарите барем сеир направија кога го сркнаа 100-0 од Шведска.

Плус, повеќе утакмици ќе има бе,место две, ќе има три дневно, како може на тоа да се жалите? :D

Е сеа што и ние не можеме ни на вакви квалификации бар до бараж да дојдиме, никој не ни е крив. А можам само да замислам, нацијата у екстаза ќе биде такво нешто да се деси, оние радости и единство во кошарката пред некоја година што ги имавме, во спорт кој реално е и помалце гледан и со помал престиж, десеткратно повеќе ќе бидат, само за бараж, а не па за квалификување на ЕП.

А зошто па да не ми е убоо да ги гледам Унгарија, Албанија, Исланд, С.Ирска и слични? ЕП и СП не може да биде досадно. Самиот настан ти ги прае интересни утакмицете. Е сеа да, Иран - Нигерија беше очај, али ја немам ништо против овја што се пласираја.
Као голем кур ако Англија на пример игра, а ка гледаш нивна утакмица ти иде да повратиш. Шпанија исти кур у последно време, ни малку не се интересни за гледање. И да не набројуем, кој не сака нека гледа телетабиси и готово.

Најјако беше како се израдуваа Турците коа дознаа дека идат директно :bravobe:.
Иначе без Холандија на Европско,една од појаките екипи која им создаваше проблеми на сите да неможе човек да поверува :unsure:

Е сеа што и ние не можеме ни на вакви квалификации бар до бараж да дојдиме, никој не ни е крив. А можам само да замислам, нацијата у екстаза ќе биде такво нешто да се деси, оние радости и единство во кошарката пред некоја година што ги имавме, во спорт кој реално е и помалце гледан и со помал престиж, десеткратно повеќе ќе бидат, само за бараж, а не па за квалификување на ЕП.

Тргнав да замислам шо би било коа ние би се квалификувале на СП/ЕП и се деси ова...

giphy.gif

Ебаго.

Не разбирам оти на некои не им се допаѓа форматот на натпреварување со 24 екипи. Кој ќе ги гледал Исланд на ЕП? А истиот Исланд лекции по фудбал даваше во својата група. Кој ќе ја гледал Романија? Истата Романија што има традиција во учество на големи натпреварувања, играат дефанзивно, ама па фудбалот ако го гледате, гледајте го од сите аспекти, и дефанзива и офанзива.
Сите екипи кои се наоѓаат таму кај што се наоѓаат, таму си се по заслуга.
Само се надевам на што повеќе екипи од Балканот на ЕП, баш би сакал некако да се протнат и БИХ и Словенија.

Не ви доаѓа некад желба да видите нешто ново на ЕП или на СП? Холандија, Англија, Шпанија, Италија, Франција и да се искиксаат еден циклус, пак ќе ги има наредниот. Кој и да ти го сервираат, си заслужил, на крајот од краиштата земи вози точак на кеј тој ден.
Не :D

Не разбирам оти на некои не им се допаѓа форматот на натпреварување со 24 екипи. Кој ќе ги гледал Исланд на ЕП? А истиот Исланд лекции по фудбал даваше во својата група. Кој ќе ја гледал Романија? Истата Романија што има традиција во учество на големи натпреварувања, играат дефанзивно, ама па фудбалот ако го гледате, гледајте го од сите аспекти, и дефанзива и офанзива.
Сите екипи кои се наоѓаат таму кај што се наоѓаат, таму си се по заслуга.
Само се надевам на што повеќе екипи од Балканот на ЕП, баш би сакал некако да се протнат и БИХ и Словенија.
Јас го спомнав форматот, ама не ради репрезентациите туку ради глупата организација во 6 групи по 4 тима од кои поминуваат 16 екипи во следна рунда. Значи пак ќе кажам, поарно да направија 8 групи по 3 тима, или 4 групи со 6, ама да имаше ред.. Да се знае дека првиот игра со втор, а не вака некои од првите играат против третопласиран, некои играат со второпласиран тим. Некои од третопласирани испаѓаат, некои продолжуваат. Глупо е, и вака уште поголемо влијание ќе има ждрепката. :)

1-France 2-Spain 3-Germany 4-England 5-Portugal 6-Belgium
Носителите на групите.
Ова официјално е? Ако е, нека идат у курац УЕФА. По кои параметри Италија веќе подолго време не е носител а заедно со Германија и Шпанија е најконстантната европска репрезентација. Па луѓето веќе 50 меча немаат квалификациски пораз. Освоија светско 2006, играа финале на европско 2012, и на крај се носители некакви си Англија, Португал, Белгија и слични шалабајзери. Франција не ја спомнувам зошто е домаќин па мора да е носител иначе и тие се шалабајзери.

Јас го спомнав форматот, ама не ради репрезентациите туку ради глупата организација во 6 групи по 4 тима од кои поминуваат 16 екипи во следна рунда. Значи пак ќе кажам, поарно да направија 8 групи по 3 тима, или 4 групи со 6, ама да имаше ред.. Да се знае дека првиот игра со втор, а не вака некои од првите играат против третопласиран, некои играат со второпласиран тим. Некои од третопласирани испаѓаат, некои продолжуваат. Глупо е, и вака уште поголемо влијание ќе има ждрепката. :)
СП 94 во САД беше последното со ваков формат. Нема страшно. Ќе има мотивирани тимови во последното коло да изиграат јако за да фатат место. А во нокаут фаза, јасно е дека ништо не се знае.

Глеам Романија 2-3 пати ја спомнувате, очобол игра, дефанзивно не знам што. Никад ги неам пратено Романциве, бар у последно време, порано кога играа Киву и Муту знаев да ѕирнам ако ги имаше на тв.

Друго ми е прашањето, само мене ми се свиѓаат такви хард-кор дефанзивни екипи? Онака како Грците што се бранеа 2004 со сите сили позади. Со сета сила у дефанзива па куд пукло да пукне.
Баш ми е мерак да гледам таков фудбал, на пример една Шпанија или Англија да им кружи околу шеснаесетник на Романија или Унгарија а овие како герилци набиени у шеснаесетник да не ги ебат ни 2%. :roker:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom