Од кога дојде во клубот бев скептик, искрено одигра многу добри натпревари на почетокот минатата сезона и позитивно ме изненади, но оваа сезона веќе дефинитивно си се врати по старо и едвај чекам да го шутнат нашиве како отпад, колку сака нека ја сака Рома и нека го цени Рим , кога не те бива, не те бива, нема шанси да му бидам адвокат.
Само кога ќе видам од штопериште како Манолас сега го имаме овој, срцето и душата ме болат, ми се плаче од мака на цел глас.
Се кажа и ти сега
Манолас си продолжи во Наполи каде што застана во Рома, никаков апгрејт не направи во неговате игри, ниту пак ги исполни очекувањата во Неапол да биде рамноправен партнер на Кулибали...
Манолас само првата сезона беше навистина јак во Рома, но ни од далеку не покажа дека е нешто посебно за срце да ме боли за него. Не го бранам Смолинг, ама Манолас никад не е имал толку добра сезона како онаа Смолинг лани што ја имаше ..
Гледам го критикуваш оваа сезона, а забораваш ли дека цела сезона е повреден и дека нема сврзано 3-4 натпревара по ред??
Оваа утакмица му беше после долга повреда, во неделата доби некоја минута, а еве ти погледни оваа година колку се мачи со повреди
25 натпревари бил отсутен ради повреди и примети дека тоа е во текот на цела сезона линеарно...
Вината треба да се бара во Фонсека, во неквалитетниот кадар, едноставно толку се можностите.. ем како што кажа, имаме 5 квалитетни играчи, од тие 2-3 се повредија пред полувреме, што сакаш понатаму?? Виљар не постоеше цела утакмица, кога Верету се повреди, Фонсека требаше Пелегрини да го повлече во средина а да пушти друг офанзивец напред, Виљар беше катастрофален,да беше Верету сигурно немаше вака да ни зјае средината... Истото и за Бруно Перез, тој не го бива како десен бек што му е природна позиција, а не па лев... Вајда примети каква беше играта додека Спинацола беше на терен и како добро играше тој..
Прво, разлика во квалитет на екипите, потоа несреќа со повредите и губење на можноста да правиме измени уште од 35-40та минута и губење на главни играчи, потоа одлуката на ВАР да свири пенал што мислам дека и не беше, па на крај Смолинг, на кого ова му беше 2-3 утакмица оваа година.. имаш пред Смолинг многу поголеми виновници, незнам што си се фатил за него