Za da se preinaci odluka na teren, treba da postoi 1000% sigurnost deka se slucilo nesto nedozvoleno, 100 pati da se gleda ova nema sansa da bides siguren deka ima bilo kakva igra so raka, svesen si i sam, so ogled deka i ti ne si 100% siguren, taka da vo takva situacija sekogas ostanuva prvobitnata odluka, iako pa spored mene, istata e ispravna, vcera koga pratev vpecatokot mi bese deka ja udri so koleno zaso i fokusot na reziserot bese toa, plus gledaa VAR.
Кога ја гледав во живо реков рака е. После утакмица имаше хајалјтс на арена убаво се виде дека нема игра со рака.
Исто и првиот контакт на Бастони со Олис, клизач од позади во 16ник, Олис паѓа и викам леале отиде пеналот. Даваат корнер игра продолжуе, по 10 секунди реплеј, чисто одземена топка се гледа убаво.
А и на крај краева, има луѓе што плата зимаат да пресудат и пресудија, луѓе што се обучени за ова и имаа уште 10 агли во затворена соба да препроверат, не рекоа дека е рака и дадоа гол. Друго е кога седиш дома и гледаш, друго се гледа таму на лице место од успорена камера.
Шансата за грешка со ВАР сега е под 1 процент, ако Баерн се надеваат дека тој минимален контакт што можеби постоел можеби не, тогаш нека не се викаат дека се вредни за полуфинале. Победникот го одлучи испотениот дрес и борбата на терен што резултираше со голови. Интер изгина, Турам беше гревови на крајот едвај одеше, ни интервју му се даваше за CBS ни ништо. На крајот од дуелот се виде дека Интер во овој двомеч заслужи да оди понатаму, секогаш кога Баерн даваше гол Интер одма им враќаше, како да им викаа што и да направите ние можеме дупло.
Баерн мора да поработи на финишот и да реализира на крај, и во првата утакмица, секој дуел како со магија топкава завршуваше кај нив, карамбол се дешава топкава цело време паѓа кај играч на Баерн, ништо не искористија од тоа.
Респект иначе за фанови на Баерн никад не биле лигловци и плачковци, секој што го знам ми пиша да честита. Господа луѓе!