UEFA Champions League Final : F.C.Barcelona - Manchester United F.C.

Кој ќе победи во финалето во ЛШ ?

• Барселона

Гласови: 111 49,8%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 112 50,2%

• Вкупно гласачи
    223

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не зборувам само за вториот меч, сумирано од двата меча, Барселона заслужено замина во четврт - финале. Во првиот меч Арсенал си победи - океј .. Но воо вториот меч Арсенал ама баш ништо не направи, 0 удари кон голот имаше .. Па затоа прашувам, зашто Арсенал бил најблиску до победа .. ?
Читај го тоа што го пиша Ајсбој погоре. Затоа што со два шута на гол ете ја победија Барселона на домашен терен. Два шута два гола, на крајот головите се бројат нели?
И зошто ако некој си направи предност дома да не се брани на гости? Е сега колку успешно ќе биде тоа се гледа на крајот. Што направи Манчестер против Марсеј на гости? Имаа 11 повредени играчи, отидоа само да не се прими гол и завршија работа на ОТ. Пример ти давам.
Секој си има право на своја тактика, не за џабе има ждрепка кој каде да игра прв меч.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Нејќам да го кварам успехот на Барса, но имам приметено дека 90 посто на форумов забораваат дека нокаут фазата се состои од два меча и секогаш ама секогаш се памти вториот меч, чуден феномен.
Тоа е тоа што и мене ми смета.
Пример, сите јадеа бурек за вториот меч и за црвениот на Ван Перси а никој не се дрзна да прокоментира за чистиот поништен гол на Меси на првиот натпревар како и за играњето со рака на еден од играчите на Арсенал во својот шеснаесетник.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Читај го тоа што го пиша Ајсбој погоре. Затоа што со два шута на гол ете ја победија Барселона на домашен терен. Два шута два гола, на крајот головите се бројат нели?
И зошто ако некој си направи предност дома да не се брани на гости? Е сега колку успешно ќе биде тоа се гледа на крајот. Што направи Манчестер против Марсеј на гости? Имаа 11 повредени играчи, отидоа само да не се прими гол и завршија работа на ОТ. Пример ти давам.
Секој си има право на своја тактика, не за џабе има ждрепка кој каде да игра прв меч.
Епа Арсенал и со зонска одбрана прими 3 гола, што значи вкупен резултат 4-3, Барселона иде даље. Поентата ми беше што толку Арсенал направи спректакуларно што најблиску бил до елиминирање на Барселона. По автоголот на Бускец ми се чини, голот на арсенал висеше, фрчеа топки од сите страни, прашање на време беше кога ќе примат гол. Зонска одбрана се знае што е - онаа на Интер или на Челзи против Барселона на Камп Ноу. Мое мислење си е ова, не мора да се сложиш, али според мене Реал Мадрид највеќе сезонава и парираше на Барселона, а сигурен сум дека и наредна сезона ќе биде тимот кој највеќе ќе има шанси да ја победи (било во ЛШ, ла лига или куп) .. друг клуб со моменталниве состави едноставно не може ништо да стори .. Може да се отвори и да прими 3-4 гола, или може да игра зонска одбрана и шанси да чека од контри .. друго нема.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Откога го зборувам јас тоа.
Ама реално гледано Арсенал не изигра ништо посебно и на првата утакмица, имаа два шута и дадоа два гола. Кога ќе собереше и одземеш се на се, они можеби беа најблиску до исфрлање на Барселона, сепак ако не друго имаа предност од првата утакмица.
Да не си грешка ?

Арсенал на вториот натпревар ја бранеше предноста од првиот натпревар.Немаше потреба да шутираат,бидејќи Бускетс го направи тоа за нив.Е со црвениот на РвП,се измени се`.Со 11 играчи е тешко против Барса да организираш брз контра напад,а не па со играч помалце.
Кога ќе се собере и одземе се`,сепак беа подобри,но факт е дека Арсенал пружи најмногу отпор и беше блиску до елиминирање на Барселона.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Да не си грешка ?

Арсенал на вториот натпревар ја бранеше предноста од првиот натпревар.Немаше потреба да шутираат,бидејќи Бускетс го направи тоа за нив.Е со црвениот на РвП,се измени се`.Со 11 играчи е тешко против Барса да организираш брз контра напад,а не па со играч помалце.
Кога ќе се собере и одземе се`,сепак беа подобри,но факт е дека Арсенал пружи најмногу отпор и беше блиску до елиминирање на Барселона.
Ептен си буквалист а :)
тие им беа ти посериозни шутеви на гол (барем колку шо памтам, поправи ме ако грешам). Барса имаше барем уште 2-3 шута кои беа и тоа како сериозно, само Меси два пати испадна сам пред гол и два пати заеба работа.
Не дека бевте којзнае колку подобри на тој дуел, колку што си ги искористивте шансите.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Честито титуалата европски првак на сите каталонци во форумот,не бев во можност да пишам порано па еве сега најдов време.Честито и за Манчестер и Ферги кои излегоа на терен да играат убав фудбал....
Многу чудни ми се навивачите на Реал,не знам дали да се смеам или да плачам.Па вакво хејтање и негативно зборување не знам од каде иде.Сите навивачи на МанУ си честитаа и другите неутрални,само оние на Реал се прават деца....а интерашиве некако се изгубиа....И да,имаше и неколку навивачи на Манчестер кои летаа во воздух пред финалето,како тоа ќе покажат кој е кој во Европа,кој е Фергусон,Чичарито вака Чичарито така,дега ќе ги спуштаат на земја сите каталонци бла бла бла....е оваа победа на Барса мислам дека му се падна многу тешка,затоа не летајте премногу....Барса и Меси едноставно покажаа кој е кој....
Како и да е...многу сладок трофеј со големи уши,трофеј до кого стигнавме со елиминирање на РМ и преведувачотајт поздрав....

M

Mario Gómez

Гостин
Скрос заборавив дека финалето било оваа сабота. :(

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Од почеток сум за BARCA, така да и сега мислев и знаев дека ќе победат. ;)

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Манчестер покажа дека е горда екипа, со уште погорди навивачи и најгорд Тренер, почит леташе на сите страни и пред и после финалето и исто како што сите ќе ја памтат партијата на Барса сите ќе го памтат витештвото на Јунајтед, фала Барса фала Манчестер!
чисто за потсетување:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.714
Се избламира со коментаров погоре, дека ги победил во еден обичен куп .. Да Ивица, се избламира.
Готово, ме заеба неам што да кажам сега сум се избламирал и готово.
Што направи годинашниов Реал со Мурињо против Барселона?
Ги победи една утакмица со минимален резултат од продолженија, останатите 5 поштено го јадеше ко поп сарма за задуша.
Не го спорам она што на Мурињо напати знае да му се насмевне среќата и да ги елиминира Барселона. Ама да кажеш дека сезонава Мурињо успеал да оствари каков таков позитивен скор против Барселона, мислам нон-сенс.
Види го крајниот епилог, од сите одиграни натпревари па после збори ми за бламажи.
Аман.
И ебате споредбава, ко Мурињо сам да игра против 11 играчи на Барселона!

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Ги победи една утакмица со минимален резултат од продолженија, останатите 5 поштено го јадеше ко поп сарма за задуша.
Не го спорам она што на Мурињо напати знае да му се насмевне среќата и да ги елиминира Барселона. Ама да кажеш дека сезонава Мурињо успеал да оствари каков таков позитивен скор против Барселона, мислам нон-сенс.
Види го крајниот епилог, од сите одиграни натпревари па после збори ми за бламажи.
Аман.
И ебате споредбава, ко Мурињо сам да игра против 11 играчи на Барселона!
Најмногу ме нервира кога слушам, Мурињо ќе ја победи Барселона . . . Кој е Мурињо, Мурињо е еден обичен тренер, Мурињо е еден обичен плачко, Мурињо е еден обичен предавник POR QUE ???? Затоа што Мурињо од Стенфорд Бриџ направи нива за орање, затоа што лани ја помина Барса со чист поништен гол на Бојан, затоа што оваа година Реал падна на најниско ниво, играше рагби а не фудбал . . .

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Честитки до Барселона, заслужена победа. Многу закаснато ама тоа е.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
1. Ги победи една утакмица со минимален резултат од продолженија, останатите 5 поштено го јадеше ко поп сарма за задуша.
2. Не го спорам она што на Мурињо напати знае да му се насмевне среќата и да ги елиминира Барселона. 3. Ама да кажеш дека сезонава Мурињо успеал да оствари каков таков позитивен скор против Барселона, мислам нон-сенс.
Аман.
4.И ебате споредбава, ко Мурињо сам да игра против 11 играчи на Барселона!
1.Слабо иде математика, се гледа. 1 меч победи, 2 нерешено, 2 порази ..
2. Veeeeery nice Ivica, do it ! (y)
3. Јас ти говорам дека Жозе како така пак ги тепаше, далеку дека остварил позитивен резултат со Барселона сезонава.
4. Многу играш про еволушн сокер, или фифа де, сеедно ..

Kajgana Shop

На врв Bottom