Не пратеш добро.. т. е.. ич не пратеш.. Челзи никад го немам споменато ниту еднаш на темава од кај ти заклучоков? А се отепав од пишење за псж... и поентата си ја промашил...Глуп ти е постов баце. Поготово ова за Реал, затоа и се умешувам
Ако мислиш ефект на играта, за клубот или играчот индивидуално има разлика, за клубот сезонава заврши солидна, мислам и повеќе од очекувањата.
Друго имаше играчи ко Менди и Родриго за помалце пари купени од овие што ги спомињаш, па се покажаа супер засилувања. Неможеш сите трансфери да ги погодиш, невозможно е.
Еве на крај и за ценава на Јович 60 мил си го стаил со овие стомилионскиве, па секој втор трансфер у премиер лига е веќе таа сума, па не гледам дека од клубовите се очекува сите да освајаат тројни ако дале толку пари за играч.
Ако пратам добро мислам си навијач на Челзи, вие имате задњиве 2/3 сезони мн фејлови од трансфери и нереални суми платени, а ефектот од нив за клубот ко што викаш ти, ама баш нула, зеро. У права смисла![]()
И која е поентата, на краткоНе пратеш добро.. т. е.. ич не пратеш.. Челзи никад го немам споменато ниту еднаш на темава од кај ти заклучоков? А се отепав од пишење за псж... и поентата си ја промашил...
Секој троши точно...
Добро.... Успех ли е испаѓањето на Реал од Сити? А фрлија пари за Јовиќ и Азар...Па членот така го спомна Јовиќ, демек трошите а ефект никаков.
Некои клубови трошат ама можат да си дозволат таков луксуз, Реал само колку приходи има од ЛШ изминатите години.
А Псж троши/трошеше за да си игра курташак во нивното првенство со Дижон, Амиен.
Поентата му е дека сите трошат ама Псж ги викале пластични, а уствари никој не ги вика пластични дека само трошат, ене и Баерн троши па никој не ги вика пластика.И која е поентата, на кратко![]()
Од Сити испаднаа, главен кандидат за освојување на трофејот не испаднаа од Чонг Монг од Јунајтед, или Лајпциг кој иако ги респектирам како екипа мораше Атлетико да најди решение да ги помини,ама барем Лајпциг личат на екипа, кој ги гледал во Бундес знае дека не се за потценување.Добро.... Успех ли е испаѓањето Реал од Сити? А фрлија пари за Јовиќ и Азар...
Па Реал за Сити е институција... Требаше да ги решат на шала....Од Сити испаднаа, главен кандидат за освојување на трофејот не испаднаа од Чонг Монг од Јунајтед, или Лајпциг кој иако ги респектирам како екипа мораше Атлетико да најди решение да ги помини,ама барем Лајпциг личат на екипа, кој ги гледал во Бундес знае дека не се за потценување.
Искуството? Да беше до искуството во тимот ги имаме Меси, Суарез, Гризман, Бускетс, Ракитиќ, Видал, Алба, Пике, Тер Штеген. Поискусна екипа нема во четвртфиналињаваVecer finale pred finaleto.. moe mislenje e deka baern ne samo sto ke ide dalje tuku ke osvoi, spored formata a i iskustvoto
Ја па мислев дека секој клуб пред да потпише играч, треба да се советува со на грујо бајачкатаПоентата му е дека сите трошат ама Псж ги викале пластични, а уствари никој не ги вика пластични дека само трошат, ене и Баерн троши па никој не ги вика пластика.
Пластични ги викаат оти од кога ги превзема арапот фундираат огромни суми на пари неоправдани и ни фер плеј им можи нешто ни ништо.
Исто како Сити.
K me boli za Leipzig lesno e vo Germanija so para da dojs do mesta za LS ama ke vidime kolku ke bidat stabilni. Inace mi e milo sto Germanski tim stigna daleku ama sepak se plasticniОдлична сезона засега...
Се собраа сите хејтери да кажваат кој бил пластика кој каков фудбал играл.....ајде сега Сити уште да си ја заврши работата и да ги исплеска Лион?Барса/Баерн па нервен слом да доживеат фановите на природните клубови.
Колку би било филмски Лајпцих и Баерн да играат финале и да добијат дечките со лименките....Игорче и пола фанови во Германија нервен слом ќе доживеат.
Од друга страна Сити и ПСЖ финале би било win-win ситуација....ќе немаат со шо да се вадат после стручњаците кои тврдат дека со пари не се постигнува успех....арапите доаѓаат по нивното![]()
Хехе... Цццц....K me boli za Leipzig lesno e vo Germanija so para da dojs do mesta za LS ama ke vidime kolku ke bidat stabilni. Inace mi e milo sto Germanski tim stigna daleku ama sepak se plasticni
Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Leipzig i Hoffenheim se apla plasticni posebno Leipzig moze da sluzi kako primer. Siti i PSZ barem pred toa postoeja za razlika a i ne postojat samo za da promoviraat limenka.Треба да се одреди конкретна дефиниција за тоа шо е уствари ''пластичен клуб''. Парите се must have ако сакаш да бидеш во борба за европски трон. Ако неможеш да си дозволиш 100 милиони евра ризик за играч, нема шо да бараш во ова друштво. Така да муабетите со трошени милијарди и пластични клубови веќе не проаѓаат.
Да, се дешава понекојпат некој аутсајдер со 100 милиони вредност на цел тим да отпадне некој гигант, али на крајот сепак фудбалскиот крем ја собира титулата.
Абе Игорче, ја поминаа групата, ги исплескаа Тотенхем дома гости, Атлетико не ги оставија да прднат на терен, малце респект не е на одметK me boli za Leipzig lesno e vo Germanija so para da dojs do mesta za LS ama ke vidime kolku ke bidat stabilni. Inace mi e milo sto Germanski tim stigna daleku ama sepak se plasticni
Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
I sportskiot aspekt ne moze da gi ispere ali zbiraat tuka poeni. Problemot e sto vo Germanija golemi klubovi kako Schalke, Stuttgart ili Hamburg se vodeni od amateri. Vo normalni uslovi tie treba da se komotno pred Leipzig ama toa e drug problem. Iskoristija vakuum vo ligata.Абе Игорче, ја поминаа групата, ги исплескаа Тотенхем дома гости, Атлетико не ги оставија да прднат на терен, малце респект не е на одмет![]()
Можеби ќе бидат декласирани од Псж оти Псж не е Атлетико да чека гол од небо да падни ама можи и да се протнат некако па да гледаме сензација.
Инаку клубот можи им е пластика како шо викаш ама реално играчите со кои располагаат не се купени брдо пари, не фрлаат милијарди како некои клубови, имаат млади играчи.
Мене искрено во бундес ми беше милина да ги гледам Лајпциг како играат.