UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.865
Поени од реакции
7.568
Барса-Наполи без публика,потврдија официјално пред неколку минути.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Сигурно на сите четири натпревари следна недела нема да има публика.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.316
У принцип не се слагам со Реклама5 али за ова е во право, не треба да се споредува (само) врвот за да се види разликата.
Los ti e principot ama barem se seti deka sodrzinata e pobitna od licni antipatii ;)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Има најави дека ќе ја прекинат ЛШ после реваншиве. А баш се прашував како ќе играат италијанските екипи без натпреварувачки ритам, изгледа ќе го запрат цело натпреварување. Апокалипса за секој фудбалски фан :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
оа е се ОК, напредок на медицината, исхраната, технологијата, суплементите и допингот (легален, нелегален).

Ама дека Милан, Реал, Јуве, Баерн, Манчестер Јунајтед, Барса и сите тие creme de la creme екипи од 00'-тите не би се држеле тактички и физички со сегашниве исти екипи - мало морген.
Оди кажи му на Гатузо (во топ форма) дека е како успорен снимак со денешниве примадони. Оди кажи му го истото на Сидорф или на Занети. Ова се само мал дел од тие фудбалери, огромен дел од тие фудбалери што играле во тие топ клубови и денес без мака би играле во денешниов фудбал. И би газеле.
За тоа се согласувам. Јас зборев дека спортот (индивидуален и колективен) генерално е многу побрз денес. Дека не ти треба брзина ако имаш се друго за да си газиш конкретно во фудбалов, исто така се согласувам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Хипстер Челзи - се откажаа од продолжување во ЛШ уште пред коронавирусот да биде популарен

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Za da vidis kako se igra sega fudbal i pred 20 godini treba da sporedis prosecni timovi a ne vrvot. Toj i onaka e 1% i ne dava celokupna slika. I te kako pred 20 godini se igralo poinaku, i ne zboruvame za Zidanovci i Maradonovci tuku za obicnite kopaci kako sto bile vo vremeto. Vo toa vreme i normalno bese igracite da pusat i konzumiraat povekje alkohol ama vo denesen fudbal toa ne mozes da si dozvolis oti ke ti falat nekolku procenti za da bides konkurenten.

A za taktikata najdobro se gleda kaj trenerite. Treneri kako Magath koi vo vremeto gi maltretirale igracite do smrt togas bea uspesni a sega ne se so nivnite metodi ednostavno ne go fatija vozot za moderniov fudbal.

Da dopisam:
- Porano odbranbenite igraci bea tenkovi bez glava bitno da se resi situacijata ama sega se bara da imaat tehnika, da znaat da smirat topka i da otvorat igra.
- Golman: Kahn sekoja mu cest alfa i Omega togas ama sega se bara tip Neuer, igrac plus na teren.
- Klasicna desetka i da snema veke ednostavno nee potreben takov igrac.
- Brzinata na igra: Porano i spori igraci mozea da bidat odlicni fudbaleri ama vo denesno vreme bez soodvetna brzina im fali mnogu biten atribut. Primer Sahin: Pred Götze bese talent na vekot i ok igrase togas ama sega, posto e spor ko mecka, mu zamina vozot.
Те молам не трескај глупости. Феликс Магат никако не е успешен тренер. Има две дупли титули со БАЕРН и една со најдобриот Волфсбург во последните 30 години. Како го земаш за било каков пример - срамота.

Плус - како се игра фудбал одредуваат топ тимовите и они го прават трендот, а не ФК Зрновци.
Може се игра различно, а дали е поквалитетно и дали играчите се поквалитетни - нема никогаш да знаеме.

Последно уредено:
Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Господин @STEALTH е во право. Многу поголема беше разликата помеѓу фудбалот во шеесеттите и деведесеттите години од минатиот век отколку разликата во последните дваесет години.

Sent from my Redmi

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.389
Поени од реакции
3.205
Мјауто вечер што ќе го крка - ќе го крка...
...него, мислам дека и Валенсија нема да ја поминат Аталанта...(т.е. Форца Аталанта....)
(ептен неатрактивни натпревари...штета што Тотенхем остана без Кејн и Сон.)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.316
Те молам не трескај глупости. Феликс Магат никако не е успешен тренер. Има две дупли титули со БАЕРН и една со најдобриот Волфсбург во последните 30 години. Како го земаш за било каков пример - срамота.

Плус - како се игра фудбал одредуваат топ тимовите и они го прават трендот, а не ФК Зрновци.
Може се игра различно, а дали е поквалитетно и дали играчите се поквалитетни - нема никогаш да знаеме.
Abe ne znajs sto zborujs. Ne e nisto posebno so Baern da osvoi dve dupli tituli ama i ne e nisto posebno so togas jakiot Wolfsburg da se osvoi titula. Cinis trenerot nema uloga za toa. Ok. Magath pred Baern gi spasi Frankfurt fenomenalno isto taka Stuttgart so koi imase uspesni godini. Zatoa i Baern go zede. Bas primerot Baern e dobar da se pokaze kako se menuvase fudbalot. Ne bese dovolno samo da se osvoi tituli tuku i igrata i stilot stanaa faktor. A za Wolfsburg pak ke recam, od nisto napravi nesto.

ali kako i da e, toa bese samo eden primer za trener koi vo minato i so togasen stil bese uspesen ama zastana vo razvojot. So promenata na fudbalot takov tip treneri koi ne go smenija stilot, odpadnaa.

Mi e cudno mislev si go gledal Baern dolgo vreme. Bas Baern e primer kako se smeni fudbalot. Od kopacka ekipa koja so borba i zelba uspevase se promeni vo tim koi igra atraktiven fudbal.

Ama ok, sega si lupnal glupost pa mora da ja branis.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Откако пратам фудбал т.е 1994, Баерн НИКОГАШ не бил копачка екипа, секогаш имало префинети техничари во тимот, средњаци, напаѓачи или леви/десни бекови, а посебно средњаци. Затоа пак ќе ти речам - не трескај глупости.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.316
Откако пратам фудбал т.е 1994, Баерн НИКОГАШ не бил копачка екипа, секогаш имало префинети техничари во тимот, средњаци, напаѓачи или леви/десни бекови, а посебно средњаци. Затоа пак ќе ти речам - не трескај глупости.

Bayern München Kader
2000/01
TOR

SPIELERGEB.-DATUMEINSÄTZETORENOTE
Dreher Bernd02.11.19661-3,50
Kahn Oliver15.06.196932-2,75
Wessels Stefan28.02.19791-3,00
ABWEHR

Andersson Patrik18.08.19712213,29
Kuffour Samuel03.09.19762313,70
Linke Thomas26.12.196928-3,37
Lizarazu Bixente09.12.196915-3,38
Sagnol Willy18.03.197727-3,69
Tarnat Michael27.10.19692313,66
MITTELFELD

Effenberg Stefan02.08.19682043,18
Fink Thorsten29.10.19672413,55
Hargreaves Owen20.01.198114-3,79
Jeremies Jens05.03.19742113,45
Salihamidzic Hasan01.01.19773143,70
Scholl Mehmet16.10.19702993,08
Sforza Ciriaco02.03.197020-3,37
Strunz Thomas25.04.19685-4,17
Wiesinger Michael27.12.19726-3,88
STURM

di Salvo Antonio05.06.19796-5,00
Elber Giovane23.07.197227153,42
Göktan Berkant12.12.19801--
Jancker Carsten28.08.197425123,00
Paulo Sergio02.06.19692654,31
Santa Cruz Roque16.08.19811953,82
Zickler Alexander28.02.19742434,00

Prefineti kako Kahn, Kuffour, Linke, Tarnat, Jeremies, Effenberg, Hasan, Strunz, Jancker i Zickler. Smea me fakja ko ke mi tekne na nivniot stil, posebno Jeremies :D

Ok, imas igraci kako Scholl ili Elber ama aj te molam, prefineti :D Ko ke mi tekne vo ponovo vreme tuka se Lahm, Thiago, Robben, Ribery, Lewandowski...ist roster na igraci.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Каков нивен стил бе, какви глупости трескаш ти цело сабајле. Од листава што си ја издвоил да направиме стартни 11 - пола беа одлични техничари. Сањол, Лизаразу, Харгривс, Шол, Ефенберг, дури и Салихамиџич беше пристоен техничар за денешни, а и тогашни стандарди. Напред и Роке Санта Круз и Пауло Серџо и Елбер. Да не зборам што дури и Куфур беше повеќе технички поткован од 75% од денешниве централни дефанзивци.

Збориме за техничари, не за ДРИБЛЕРИ, те молам одлогирај се или земи ги правите лекови. Тоа што ти се однесуваш на форумов како твоите по дома да биле робинки во Баерн и ја користиш секоја прилика да лупаш глупости против е друга приказна. Баерн Минхен била копачка екипа, се сменила последниве сезони :facepalm:
Дај исчезни веќе.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.316
Каков нивен стил бе, какви глупости трескаш ти цело сабајле. Од листава што си ја издвоил да направиме стартни 11 - пола беа одлични техничари. Сањол, Лизаразу, Харгривс, Шол, Ефенберг, дури и Салихамиџич беше пристоен техничар за денешни, а и тогашни стандарди. Напред и Роке Санта Круз и Пауло Серџо и Елбер.

Збориме за техничари, не за ДРИБЛЕРИ, те молам одлогирај се или земи ги правите лекови. Тоа што ти се однесуваш на форумов како твоите по дома да биле робинки во Баерн и ја користиш секоја прилика да лупаш глупости против е друга приказна. Баерн Минхен била копачка екипа, се сменила последниве сезони :facepalm:
Дај исчезни веќе.
Si se izgubil vo vremeto pa ne go pamtis Baern od tie vreminja. Abe vidi kako igrase Baern togas i kako igra sega, pa i da go preskokneme vremeto na Pep. Razlika ko den i nokj. Mi se smee ko ke go vidam videono gore, Zickler kako nekako dodava so petica pa kilometar od igracot stasuva topkata. Baern e ovde primerot ama toa skoro kaj site timovi e vidlivo deka ima razlika od togas do denes. Ne samo vo Baern, opsto vo Germanija toa vreme se igrase kopacki stil. Pa od 2006ta nataka se menuva poleka, najdobro se gleda kaj reprezentacijata.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.502
Мјауто вечер што ќе го крка - ќе го крка...
...него, мислам дека и Валенсија нема да ја поминат Аталанта...(т.е. Форца Аталанта....)
(ептен неатрактивни натпревари...штета што Тотенхем остана без Кејн и Сон.)
Валенсија да беа присебни во нападот и да ги искористеа тие 4-5 зицери ќе беа во 1/4 финале, не играа воопшто лош натпревар, барем уште еден гол да постигнеа ќе ги испаднеа на Местаља.
Ама вака со тој резултат, без пола клучни играчи, без публика немаат промил шанса.
Лајпциг ќе помини, од почеток на ждрепката ми беа благи фаворити против Тотенхем,а без Кејн и Сон, со оваа форма шансите се зголемија драстично, АМА, резултатот не е голем, еден гол брз по грешка да дај Тотенхем можно е да има драми во Германија.
Навивам за Лајпциг да ги испердаши салам кокошките, онака да ги усрами :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom