UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Му се погоди на Ливерпул во 2005та. Мислам дека таа сезона тимот не им беше ни за 1/8 финале, затоа и таму влегоа со гол на Стиви и последни секунди (на гол разлика).

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.354
Поени од реакции
47.090
zboram opsto, za anglija primer, ko na lester sto im se pogodi, ne e samo do toa, deka im se pogodilo, tocno e deka retkost se takvi slucuvanja vo fudbalot, narocito za timovi ko lester, porto, najmnogu poradi faktot sto se finansiski inferiorni vo pogled na drugite, a koga imas mnogu pari, a vo paket so toa i odlicen trener, i Se funkcionira po eden sampionski recept, normalno deka shansite da osvojuvas golemi trofei i da imas konstantnost se daleku pogolemi ...

Ali ete, so transferi ko onoj na mahrez, i red drugi, so motivacija na maksimalno nivo, adekvatna filozofija ko sto rekov, vo ramkite na moznostite na eden tim, a ne kontra istite ( ko sto e slucaj sea so siti ), cuda mozat da se desat i bar vo edna sezona da iznenadis prijatno...
Ne moze be Pep da ocekuva uspeh, i dobri rezultati, a od fernandinjo da ocekuva da izigra ko da e xavi, bez greska, pa samo u prvo 2 pati pogresi na svoja polovina, prviot pat bese koga monako imaa zicer prilika, utnaa ama odma posle toa po kornerot dadoa gol. Ili da izvadi sredina bukvalno idealna za Monako da ima prostor za anuliranje na negativata od 2 gola, da mozese trenerot na Monako da go bira prviot tim na siti, i stilot nivni na igra, bukvalno istoto ke go odberese, Pep idiotot izvadi tim, i igrase igra IDEALNA na potrebite na Monako ...

Vakvo dno od izlaganje na teren neam videno podolgo vreme od ekipa koja treba da atakuva na LS, bukvalno iscrta Pep kako ne treba da se pristapi vo eden natprevar vo CL, narocito ako po prviot mec imas pozitiva od 2 gola, a i uz put si primil 3 doma, baska sto ne ja nauci lekcijata od prviot mec. Realno, za covek sto osvoil tolku vo fudbalot ova bese tezok sram i bruka, na kraj ke se ispostavat tocni muabetite za nego, deka so poslabi ekipi na momenti znae da deluva i ko vtororazreden trener.
Vo barsa bese fenomenalen ama ne izmisli topla voda tamu, tiki taka fudbalot veke go igraa so godini i godini, samo se pripoi do toj nivni sistem na igra vo koj i samiot ucel da igra fudbal, a i da trenira, za baern pa muabet da ne praime, ali eve vo Siti na povrsina izlegoa site negovi nedostatoci, ko sto bese slucaj i so Baern vo natprevaruvanje kade imaa konkurencija jaka, za razlika od bundes ligata.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Не може кога треба да зачуваш 2 гола разлика на гостински терен кај една од поефикасните екипи во Европа ти да излезеш со релативно слаба и измешана одбрана и таа одбрана да ја штитиш само со Фернандињо а уз тоа да ставиш уше 5 офанзивци кои немаат никакви дефанзивни карактеристики.

Очајна грешка шо тренер со толкаво реноме како Пеп Гвардиола не смее да си ја дозволи, а и не ми е јасно шо е со тоа по секоја цена да ја наметне својата филозофија, во Баерн а и сега во Сити треба да игра само директен напаѓачки фудбал и да влече највеќе од тимот а не да експериментира со Коларов на штопер или Сања на ДМФ.

Си става дамка на блескавата кариера која ја имаше на почетокот и според мене многу рано и ќе се пензионира, додуша и самиот го збори тоа ама во тој случај нема да биде запаметен ко некои други тренери шо 20 години биле на врвот.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.001
Поени од реакции
116.747
Ма Пеп е огромен инат и тежок фрик, и во Баерн Алаба го играше централен затоа што беше левак, така сега и Коларов, демек едниот штопер да биде деснак, а другиот левак, за подобро изнесување на топката и полесно организирање напад. Ок е оваа теорија со леваците, ама ако Валтер Самуел ти е едниот централен дефанзивец, а не ти од леви бекови или везњаци да пробуваш штопери да направиш...

R

red.devil

Гостин
Не, јас очекував дека може да се испосере и со Сити, но на почетоткот на сезоната покажа дека со НОРМАЛНА тактика без дебилно лимитирање на играчите и ако продолжеше со таков пристап, немаше овие муабети за играчите на Сити да ги има сега, туку тие од тогаш дека Стерлинг, Отаменди и Стоунс се играчишта...

Клоп има спој на просеци предводени од најобичниот едвај надпросек Кутињо ( @Peja989 ) и го вади максимумот од нив.

Проблемот во Сити е Пеп, они се заебаа што го ангажираа а не се заеба он што ги одбра нив, он одбра тим кој веќе има прејак ростер и кој му даде услови да крои екипа каква што сака, ама батето не го бива. Ако продолжи со својот инает бргу ќе пропадне во Кина. Сите менаџери на посилните екипи во Англија се подобри од него, освен можеби Венгер...
Не можеше да тера со таа нормална тактика зошто беше почеток на сезона па играа емоциите и желбата за докажување. Истото се деси и со Јунајтед. После тоа се гледа силата на играчите колку се кадарни за нешто повеќе. Ете на пример ти што викаш за Лестер, играат како на дроги бидејќи го кикнаа менаџерот па да докажат којзнае што. Истото се дешава со играчите кои имаат нови менаџери. На стартот, Стерлинг, Де Брујн, Агуеро, Фернандињо, Коларов играа како на дроги, сега не се бледа сенка од таа игра.

Во Кина нема никогаш да оди. Преинтелигентен е за да си го наруши реномето. Ако се пензионира за две-три години како што изјави, ќе атакува на претседателската фотеља на Барса.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.860
Поени од реакции
12.375
@Rosemberg Која глупост ја истреска за грците.Ги елиминираа французите кои имаа страшна генерација и ја елиминираа можеби и најквалитетната Португалија и тоа на домашен терен.Па дури и Чешка беше квалитетна репрезентација,а не боранија како сега.
Ај исклучи се сега,зошто темата фудбал не ја владеаш баш .:icon_mrgr:
Само ти кога ќе ме означиш не ми стига известување неписменко еден .I.
Мислиш на онаа Франција што испадна на СП во група со Сенегал и кои и да беа таму?
Распад систем беа тогаш.
Да не го пишев она за Арсенал
немаше ни да се контраш бричко еден :icon_lol:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ма Пеп е огромен инат и тежок фрик, и во Баерн Алаба го играше централен затоа што беше левак, така сега и Коларов, демек едниот штопер да биде деснак, а другиот левак, за подобро изнесување на топката и полесно организирање напад. Ок е оваа теорија со леваците, ама ако Валтер Самуел ти е едниот централен дефанзивец, а не ти од леви бекови или везњаци да пробуваш штопери да направиш...
E ова. Летоска имаше низ медиумите информации дека на тренинг го вежбал Делф да игра штопер пошто е левак, исто и Коларов, еве го Ацо игра штопер цела сезона.
Уште тогаш пишав дека ќе трипа со вакви глупости ко што праеше со Алаба и памтам @Uli Hoeneß ми викаше дека нема врска тоа, играл Алаба штопер пошто немало кој друг.

Иначе, @red.devil
http://off.net.mk/offside/fudbal/shpanskiot-mozok-koj-napravi-revolucija-vo-monako

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.721
Баш ме интересира ако се паднат Монако-Јуве, кој ќе оди понатаму. Едниве гризат во напад и имаат дадено 80 и кусур гола во нивната лига, додека жабариве стандардно се мајстори за дефанзива и умртвување на играта

Сепак мислам дека ќе ни се паднат еден од Реал, Барса или Баерн :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Види ги ти Монако, полни да ти биле со Форд Мондео-вци :icon_lol: :icon_lol:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.562
E ова. Летоска имаше низ медиумите информации дека на тренинг го вежбал Делф да игра штопер пошто е левак, исто и Коларов, еве го Ацо игра штопер цела сезона.
Уште тогаш пишав дека ќе трипа со вакви глупости ко што праеше со Алаба и памтам @Uli Hoeneß ми викаше дека нема врска тоа, играл Алаба штопер пошто немало кој друг.

Иначе, @red.devil
http://off.net.mk/offside/fudbal/shpanskiot-mozok-koj-napravi-revolucija-vo-monako
Па така е, немаше кој да игра ако се сеќавам убаво. Тоа што Пеп сака левиот штопер да му е левак е друг муабет, ама Алаба играше кога беа повредени другите/надвор од форма, никогаш не играл пред здрави Бадштубер, Боатенг, Мартинез...

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Па така беше во Баерн зошто често се повредуваа Мартинез и Бадштубер па играше неколку натпревари со Алаба, неколку и со Кимих (против Јуве). Не мора многу да си го прател Баерн минатата сезона за да знаеш дека Боатенг и Мартинез кога беа здрави си беа стартери. Против Јуве мислам дека и Боатенг го пропушти првиот натпревар па како стопери играа Кимих и Алаба. Тоа ви кажував минатата година, вие повторно и ден денес го зборувате како ги играл двајцата на стоперската позиција чиниш ги играл таму при здрави Боатенг и Мартинез па ги седнал на клупа.
Во Сити си недостасува квалитет во одбраната па затоа и го игра таму Коларов кој не е екстра на таа позиција, но подобар е од останатите. Но, тоа секако е грешка на Пеп што не купи барем двајца квалитетни централни дефанзивци, а наместо тоа 60 мил. плати за Стоунс.
Првата опција на Пеп беше Лапорт да го донесе во Сити, но откако тој се реши да остане во Билбао тогаш тргна по Стоунс за кој видел дека е добар со топка па и причина што го купи бидејќи и играл во таа лига.
Како и да е јасно беше дека не може ништо посебно да направи уште првата сезона во ЛШ со Сити (башка со таква одбрана) но сум сигурен дека од година в година Сити ќе биде се подобар па вие мислете си дека е преценет тренер.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.509
Поени од реакции
10.270
Само ти кога ќе ме означиш не ми стига известување неписменко еден .I.
Мислиш на онаа Франција што испадна на СП во група со Сенегал и кои и да беа таму?
Распад систем беа тогаш.
Да не го пишев она за Арсенал
немаше ни да се контраш бричко еден :icon_lol:
Ја стелт ли сум да се палам на вакви доскочници бе сељак? :D

Мислам и на онаа Франција што 2006 изгуби СП на пенали.И истата Франција која тогаш според играчкиот кадар можеби и најјакиот во нејзината историја.Исто и Португалците.
Ти велиш на Порто на пат му застанаа слаби екипи,а на Грција бетер.Ај Порто ти го оставам на страна,ама за Грција да збориш така е срамота.Германија,Италија и Шпанија велиш дека биле тогаш јаки,а Франција и Англија боранија беа?Не зезај.Франција со Анри,Зидан,Виера,Пирес,Турам и останатите биле дури и бетер во споредба со противниците на Порто.Па и тоа заеби,не можеш да кажеш дека Франција тогаш беше лесен противник.Португалија на домашен терен со Фиго,Роналдо,Деко,Карвањо итн ситна боранија а?И Чешка со Недвед,Росицки,Барош,Колер и другите пак слаба?
За Порто може да се вадиш на нешто вакво,ама за Грција ти нема смисла.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.405
Поени од реакции
11.891
Од темава може да видиш колкаво фудбалско незнаење има на форумов
Португалија што го освои европсково се споредува со титулата на Лестер во ПЛ :facepalm:
Или за вас ако не освои Шпанија,Италија или Франција изненадуње е и се случува еднаш на 100год??
Кварезма,Нани,Ренато Санчез,Роналдо,Пепе,Мутињо,Марио ова за вас слаби играчи се??
Па и кога ќе видам дека зел некој погоре им објаснува дека Грција имаше достојни противници :aplauz:
За експертиве на форумов Португалија на домашен,Чешка која сите ја направија веќе европски првак се слаби противници.
Само овие две да ги поминеш и заслужено ти е што си освоил.Во сите тие утакмици Грција беше аутсајдер.Ама овде се прави муабет како да играла против Луксембург или Белорусија.Оти за заслужено да ти е спрема овдешните експерти мораш да играш во полуфинале со Франција и во финале со Шпанија а и најверојатно да се вратиш од 2-0 негатива.

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Баш ме интересира ако се паднат Монако-Јуве, кој ќе оди понатаму. Едниве гризат во напад и имаат дадено 80 и кусур гола во нивната лига, додека жабариве стандардно се мајстори за дефанзива и умртвување на играта

Сепак мислам дека ќе ни се паднат еден од Реал, Барса или Баерн :(

Ајде, да се провлечкате на тој начин до полуфинале, а таму пак да се надевате дека ќе ве послужи некоја ненормална среќа од типот на Баерн, Барселона или Реал да се повредат клучни играчи и вие така да дојдете до финале во кое потоа ќе одите на фора се е можно во еден натпревар.

Бидете доблесни па надевајте се веднаш да играте со некој од Барселона, Баерн или Реал.
А не вие фановите на Јувентус стиската палци да се падне Лестер или Монако.

Од ситуации кога е 50-50 и да се досуди прекршок во корист на Јувентус или да не се досуди како тоа скоро секогаш Јувентус ги добива тие прекршоци?
Истото се однесува и за пенал ситуациите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom