UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.512
Поени од реакции
10.276
И по стоти пат ќе кажам дека не ми се верува со кој тренер го заменија Блан.:ROFLMAO:
А ова што се деси денес на Камп Ноу е незамисливо.Секоја чест,екипиште!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Утакмицава не само што е чист срам за фудбалот него е и чист срам и понижување на она што значи спорт. Ќе почнам од судијата кој што е најзаслужен за конечниот резултат. Најпрво швабава не досуди чист пенал за ПСЖ кога Маскерано на резултат 1:0 апла играше со рака, а потоа до крајот на натпреварот досуди два во најмала рака срамни пенали за Барселона. Дефинитивно само за нив може да се досудат вакви пенали и не ме чуди ни најмалку тоа што покрај целиот квалитет што го поседуваат они се познати по тоа што добиваат ненормална судиска помош врз основа на одличните актерски способности. Јас искрено не можам да ги сфатам ни нивните фанови/навивачи, а ни играчите на Барса како може да се радуваат на вакви победи кои што се апла незаслужени. Да се радуваш на нешто што не си го заслужил буквално со ништо за мене е одлика на партиски војничиња и ништо повеќе од тоа. Од друга страна сега ќе бидам контрадикторен и ќе кажам дека ми е мило што ги снајде вакво нешто ПСЖ. Едноставно со самиот пристап во натпреварот они не заслужија пласман во 1/4финалето и тоа е тоа, нема повеќе простор за дискусија. Уствари кога ќе размислам подобро со онаков пристап греота е што ја газеа тревата на едно чудовиште од стадион како што е Камп Ноу. Да имаш предност од 4 голови и притоа да немаш примено гол на домашен терен, а да влезеш од прва секунда во натпреварот со спуштени гаќи и 11 играчи во свој шеснаесетник е нешто кое што заслужува баш ваква казна во 95та минута кога си приморан по ШЕСТТИ да ја вадиш топката од сопствената мрежа. Ако некој мислеше дека срамот на Арсенал од вчера кога лапнаа 10ка со кромид не може да се надмине во скоро време ете за 24 часа стигна демант и нафташиве го доживеаа најголемиот срам во историјата на фудбалот. После ваква утакмица и ваков пораз кога веќе влегоа со предност од 4 голови овие нема потреба повеќе да постојат како клуб, исто како што нема потреба Емери да глуми тренер и Кавани и Ди Марија да изиграваат класа играчи. Да беа играчи кои што играат со срце фудбал не само што ќе се вратеа од 3:0 на 3:3 него ќе имаа шанса и целосно да ја свртат утакмицата и да ја понижат Барселона на домашен терен, но глушецот и матадорот мислеа дека на 3:1 е веќе се готово па почнаа забава да си прават на терен...највеќе заради овие двајца ми е мило што Барселона онака ги тресна од земја, иако пак ќе повторам дека ако имаше фер судење Барса немаше што да бара на оваа утакмица. И сега кога веќе како-така поминаа мислам дека се најсериозен кандидат за освојување на ЛШ од едноставна причина што ваквата победа после она што се случуваше во Франција ќе им биде ветер во грб кој што и тоа како може да ги однесе до финалето.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Овие Барса се толку шупачка екипа што ако беа корисник на Кајгана форумот ќе беа dragonsky...

Член од
16 април 2014
Мислења
7.407
Поени од реакции
11.893
Беше пенал тоа врз Суарез? Секако не, не сме слепи. Ама треба да плачеме сега? Дај не заебавајте, не беше 1-0 со пеналов, 6-1 беше. 4 - 0 не растурија првата, гол в гости ни дадоа и пак испаднаа. И на Барса сезонава гол 3 метри внатре во голот не и признаа, во лигата изгубија десетици бодови по судиски грешки против нив. Гледам останатите во лигата плачат заради тоа. Најголем камбек во историјата, денес ако не симне човек капа незнам кога.
Конечно еден пореален коментар.Честито од срце.
Колку мразам глупи луѓе што ми реплицираат со: пеналот не беше клучен, после тоа примија уште еден гол :tapp: Па во моментот беше 5-4 за ПСЖ и судијата подари гол за 5-5.Како може да не е клучно??? Утакмицата оди на душа на емери,тактика 0

H

HoT IcE

Гостин
Срамните судиски одлуки само идат на штета на Барселона, имаа стварно добро поставена игра и знаеа што сакаат на терен и го добија. Ама сето тоа глумење со капак на судискиве одлуки пак ќе се оспорува пролазов на Барселона. Типично.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.155
Поени од реакции
8.133
Преидиотски ми се овие муабети со местењето на барса или уефалона. Не само денес туку одсекогаш.
Кој глеа нфл тотално исто би ги споредил со пејтриотс.
Небулозно е да веруваш дека некој 20 години ги мести. Мое објаснување е дека фудбалски барса во секој меч е толку активна и толку често е во противничкиот шеснаесетник шо секогаш има барем 5-6 дискутабилни контакти, шо со рака шо фаули. Едноставно им се враќа, за вложеното, најдобар пресинг во историјата на фудбалот играат. Да не беше меси како преебан на терен, утакмицата ќе беше решена 50та минута. Просто не знам(не ја гледав утакмицата во Париз) како овие умрени играчи успеале да му турнат 4 гола на барса и тотално да ја надиграат.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Преидиотски ми се овие муабети со местењето на барса или уефалона. Не само денес туку одсекогаш.
Небулозно е да веруваш дека некој 20 години ги мести. Мое објаснување е дека фудбалски барса во секој меч е толку активна и толку често е во противничкиот шеснаесетник шо секогаш има барем 5-6 дискутабилни контакти, шо со рака шо фаули. Едноставно им се враќа, за вложеното, најдобар пресинг во историјата на фудбалот играат. Да не беше меси како преебан на терен, утакмицата ќе беше решена 50та минута. Просто не знам(не ја гледав утакмицата во Париз) како овие умрени играчи успеале да му турнат 4 гола на барса и тотално да ја надиграат.
Ова им е трет пенал околу 90 та минута сезонава, у ла лига имаат два против Валенсија и Леганес сега потазе. Да пратиш секоја недела Ла Лига и нема толку криминална да ти изгледа утакмицава.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.155
Поени од реакции
8.133
Ова им е трет пенал околу 90 та минута сезонава, у ла лига имаат два против Валенсија и Леганес сега потазе. Да пратиш секоја недела Ла Лига и нема толку криминална да ти изгледа утакмицава.
Веројатно на утакмици на кои има 70 % посед и уште 5-6 дискутабилни ситуации во шеснаесетникот.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.388
Поени од реакции
12.816
Овие Барса се толку шупачка екипа што ако беа корисник на Кајгана форумот ќе беа dragonsky...
оваа енергија за одличен хумор би ти препорачал да ја пренасочиш во Динамо Киев :D
има и по 5-6 дискутабилни обиди за глума, манипулација со судијата, изнудување на црвен картон.

ако ова беше пенал, тогаш требаше и црвен да лапне Маркињос

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.486
Поени од реакции
4.655
Првото беше чист пенал за Барселона, за вториот не требаше да свирне. Сепак не е до судиите ни до играчите на Барселона, колку што е до пичките од ПСЖ!!!!
Кретени, наместо да играат фудбал, врзуваа патики ,рогаа топки у аут и на измена се влечеа по 2 минути и тоа им се одби од глава. Трап трапав утакмицава, глупи голови и безвезе игра. Кавани требаше да ја реши таа 1 на 1, и Ди Мариа требаше да шутне подобро.

Него најсмешни ми се сите шо збореа дека барса нема никакви шанси и не знам што, се ситеа и збореа, па сеа ги нема :D Мерак ми е што пројдоа Барселона, а Нејмар да го имам у соблекувална ќе го тепам дур не цркне :mad:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Веројатно на утакмици на кои има 70 % посед и уште 5-6 дискутабилни ситуации во шеснаесетникот.
Друже не ме смеј, што е дискутабилно у вториот пенал, дискутабилно е што Суарез не доби втор жолт за глума? Како и да е, ја пак ќе повторам, машки изиграа, фрлија све на една карта и со малку поголема помош од судијата успејаа. Кај мене многу полошо светло оставија Емери и ПСЖ, тој е впечатокот јбг. Како и да е, карма дава, карма и зема. Ја лично ко фан на Реал сум среќен што поминаа и нема да можат да се фокусираат само на лигата.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Sega im e najlesno na navivacite na Arsenal

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Член од
5 декември 2014
Мислења
379
Поени од реакции
384
Колку salty фаци држи форумов, еден ебан непостоечки пенал е оправдување за мелтдаунот што им се задеси на гревоиве, шо е со уткине на Кавани и Ди Марија??
се на се Барса севкупно не заслужи пролаз даље, ПСЖ прикажа поконкретен фудбал во првата средба али то е

Z

zmej gorjanin

Гостин
Колку salty фаци држи форумов, еден ебан непостоечки пенал е оправдување за мелтдаунот што им се задеси на гревоиве, шо е со уткине на Кавани и Ди Марија??
се на се Барса севкупно не заслужи пролаз даље, ПСЖ прикажа поконкретен фудбал во првата средба али то е
Збориме за сите пенали и голови од офсајди за Барса сезонава? Или пак главниот контрааргумент ќе биде што не бил признат голот против Бетис а топката пола метро ја поминала линијата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom