UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Velbek nikoj ne go spomna vo listite na top 10:(ama Dobro krilo e on:P

Pep: " What happened in Porto, is my responsibility, I'm responsible "

Поштено...

Па ете така, тоа се гледа по бројките во нивните кариери. Ова дека има повеќе осет за гол е факт кој ти и само ТИ го изнесуваш. Бензема има дадено еден тон голови со еден потег, односно со фантастични реакции. Стариџ е побрз од Бензема и има подобра техника, односно подобро дрибла, а во другите аспекти за мене Бензема е подобар играч.

Брат, Стариџ на 55 натпревари за Ливерпул има 35 голови. Не се заебавај :)

Чисто како инфо, Пикса му е нешто нафуран на Стариџ и од негово одење од Челзи во Ливерпул го сере дека бил циган. Да даде 235423423 голови во полусезона, пак нема да има пост каде што ќе спомне дека има цигански менталитет и плачел како пичка :D
не викам не :D, ама у суштина мразам фудбалери кои што цело време серат нешто како не им било по кеф, а земаат огромни пари за да го прават тоа што знаат(играат фудбал), Стариџ повеќе беше игран како крило во Челси тоа му сметало неможел да го достигне својот потенцијал, заразлика од него Руни трчи на сите страни по стадион, исто така затоа повеќе го симпатишем Меси од Роналдно мада и едниот и другиот се денеска најдобри фубдалери, со разлика од тоа што првиот само игра фудбал и неправи ништо друго, додека на вториот менува фризури на полувреме, диза раце накуде судии кога нему оди, плаче, му раскине девојка овој одма пада во форма, стане на лева нога му текне да не е среќен и клубот одма му дава поголема плата и ред други примери:
Затоа повеќе сакам фудбалери како Ибрахимовиќ, Меси, Руни, Сколс, Гигс, Лампард, Тери кои никогаш нема да се пожалат како на тренерот, на жената дома, на глобалното затоплување, туку ако не играат добро ја прифаќаат одговорноста и се трудат да бидат подобри.

Malce ja utna grupava.Runi ako be se zali,nemase da ziam 300000 nedelnp

Леле брат, си земал со кој да ја направиш првата споредба, со Руни :D

Оној Руни што 3 пати бараше покачување на договор и го болеше цеф дали Јунајтед ќе остане без него :)
У најтешки моменти на клубот бараше покачување на плата и се закануваше дека ќе си оди.
1. Продажбата на Роналдо
2. Пензијата на Фергусон

Леле брат, си земал со кој да ја направиш првата споредба, со Руни :D

Оној Руни што 3 пати бараше покачување на договор и го болеше цеф дали Јунајтед ќе остане без него :)
У најтешки моменти на клубот бараше покачување на плата и се закануваше дека ќе си оди.
1. Продажбата на Роналдо
2. Пензијата на Фергусон
Добро за тоа сте во право, но муабетот ми беше играње на сите позиции по теренот и никаде се нема пожалено дека го играат полушпиц, везњак или што уште не играше во Манчестер, а секогаш даваше 200 посто од можностите, за лигавење за пари да во право сте.

Брат, Стариџ на 55 натпревари за Ливерпул има 35 голови. Не се заебавај :)
Види, за мене Стариџ е одличен играч и бај д веј ми е еден од поомилените. Уште во Челзи кога играше ептен го поштував... Ме нервира што се оцрнува Бензема за џабе, а дечкото е сосема солиден откако игра за Реал. Он во Реал дојде во 2009 година и единствено потфрли во првата сезона откако потпиша за кралевите. Еве по колку голови давал откако дошол во Реал:
2009/2010 - 9 гола, 2010/2011 - 26, 2011/2012 - 32, 2012/2013 - 20, 2013/2014 - 24, 2014/2015 - 22 (ова до сега, а до крај на сезона сигурно ќе има повеќе). Значи човекот е константен секоја сезона и верувам дека секој тим би посакувал нивниот главен напаѓач, нивната 9ка да има по 20+ гола во сезона.[DOUBLEPOST=1429266734][/DOUBLEPOST]
Malce ja utna grupava.Runi ako be se zali,nemase da ziam 300000 nedelnp
Овој па у 12 и пол попладне се начукал. :busi:

Добро за тоа сте во право, но муабетот ми беше играње на сите позиции по теренот и никаде се нема пожалено дека го играат полушпиц, везњак или што уште не играше во Манчестер, а секогаш даваше 200 посто од можностите, за лигавење за пари да во право сте.

Со една разлика. Руни кога играл везњак, играл утакмици и утакмици и не се барало од него да дава голови, туку имал друга финкција. Стариџ добиваше во Челзи по 15 минути на 10 утакмици и се очекуваше да реши со гол, па после себичел. Самиот тоа си го има изјавено.

Зошто не се буни во Ливерпул? Еве го сега со опоравување од повреда и на клупа е, пред него шанса добиваат Борини и Ламберт...

Мислам дека ти си единствен човек на планетава што го напаѓа Стариџ за таа ситуација :)[DOUBLEPOST=1429266911][/DOUBLEPOST]
Види, за мене Стариџ е одличен играч и бај д веј ми е еден од поомилените. Уште во Челзи кога играше ептен го поштував... Ме нервира што се оцрнува Бензема за џабе, а дечкото е сосема солиден откако игра за Реал. Он во Реал дојде во 2009 година и единствено потфрли во првата сезона откако потпиша за кралевите. Еве по колку голови давал откако дошол во Реал:
2009/2010 - 9 гола, 2010/2011 - 26, 2011/2012 - 32, 2012/2013 - 20, 2013/2014 - 24, 2014/2015 - 22 (ова до сега, а до крај на сезона сигурно ќе има повеќе). Значи човекот е константен секоја сезона и верувам дека секој тим би посакувал нивниот главен напаѓач, нивната 9ка да има по 20+ гола во сезона.[DOUBLEPOST=1429266734][/DOUBLEPOST]
Овој па у 12 и пол попладне се начукал. :busi:

Пишав и јас, не го ставам Стариџ во муабетов зошто ќе испадне дека сум субјективен :)

Во врска со предностите, некои се на страна на Стариџ, некои на Бензема ама пак доаѓаме до тоа дека е мн полесно да играш со Роналдо и Бејл него ли со било кој друг позади тебе.
Исто така, не смее да се занемари фактот, колку гола и да има дадено, дека е тежок зицераш, нешто што не смее да биде топ5 деветка во свет. Нека ти текне на Нистелрој, пример :)

А да си го префрлите муабетов во друга тема? Си имате таму теми за споредби на играчи.

Стариџ нити игра ЛШ, ни ништо.

Со една разлика. Руни кога играл везњак, играл утакмици и утакмици и не се барало од него да дава голови, туку имал друга финкција. Стариџ добиваше во Челзи по 15 минути на 10 утакмици и се очекуваше да реши со гол, па после себичел. Самиот тоа си го има изјавено.

Зошто не се буни во Ливерпул? Еве го сега со опоравување од повреда и на клупа е, пред него шанса добиваат Борини и Ламберт...

Мислам дека ти си единствен човек на планетава што го напаѓа Стариџ за таа ситуација :)[DOUBLEPOST=1429266911][/DOUBLEPOST]

Пишав и јас, не го ставам Стариџ во муабетов зошто ќе испадне дека сум субјективен :)

Во врска со предностите, некои се на страна на Стариџ, некои на Бензема ама пак доаѓаме до тоа дека е мн полесно да играш со Роналдо и Бејл него ли со било кој друг позади тебе.
Исто така, не смее да се занемари фактот, колку гола и да има дадено, дека е тежок зицераш, нешто што не смее да биде топ5 деветка во свет. Нека ти текне на Нистелрој, пример :)
како и да е мене неми е по вкус ти објаснив и зошто, а во Челси сигурен сум дека добивал шанса и на крило и како напаѓач повеќе од 15 минути па ништо ненаправил, иако има потенцијал да биде екстра играч, но мое мислење е ради карактерот што го има неможе да го достигне тој потенцијал.

@Peja989
Не викам јас дека е топ 5 Бензема, него дека многу го потценуваат, а е константен и добар. Реков јас, си има црни моменти и на теренот знае да изгледа како да не му е дојдено до дишење воздух. Инаку аналогно на муабетот, па и на Стариџ полесно му беше кога играше до Суарез. :) Затоа сезонава не е ни бледа сенка од тоа што беше лани, а нормално тука удел имаат и повредите. Пул да земе еден асален напаѓач очекувам Стариџ пак да распали. Ама да земат. :D

Па од Леверкузен е бе Стелт, убаво ти пишува дека е кулминација моментот Бенатиа кога се повреди. Бенатиа не играше против Порто ;)

Докторо на Баерн не ни бил на таа утакмица Пеп аплаудираше саркастично кон асистентот демек браво еве сите повредени ете го и Бенатија не дека го бранам пеп пишав два три пати уназад се што не е во ред со Пеп али у оваа ситуација мислам дека не е до Пеп работава иако и он негодуваше за методите на докторот кој биле стари,некој шпекулираат дека Румениге зборел со докторот што е работава незнам нешто има дали несреќа или што али последниве 2 години баерн има констатно по 5,6 повредени играчи во секој момент од кој 2,3 тешко повредени а и башка ако треба да се вратат за 2 недели они се враќаат за 4. Рибери требаше да отстуствува 4,5 дена него го нема 2 недели еве и денес Пеп изјавил дека можно е да не игра со Порто ќе направеле се да бил на клупа.
Геце нема да игра со Хофенхајм нешо со коленото, Лам исто ради грип заедно со Бенатија,Мартинез,Алаба,Рибери,Робен,буквално баерн неможе да собере моментално 11 души :).

Веќе незнам кој ќе игра со Порто али со се што се дешава шансите на баерн се се помали и помали.

Па ако му влезат на некој и му скршат нога ти ако сакаш имај ги и најдобрите доктори на светот џабе е. Едноставно некогаш повредите се резултат на несреќен сплет на околности, а некогаш и на лоша работа на лекарскиот тим. Искрено јас не верувам дека овој лекарски тим на Баерн вршел лоша работа, со оглед на тоа дека 100 години се во клубот. А башка кај овој докторов, као и да се викаше, идат многу врвни спортисти меѓу кои и Коби Брајант. Он многу му помогна на Коби пред неколку сезони, а и самиот Коби имаше кажано многу пофални зборови за него. Не иде туку така Американец среде Германија за да лечи одредена повреда при толку специјалисти во Америка. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom