UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пеп е добар тренер, ама не е тренериште ко што сакаа многумина да прикажат. За мене не може да биде некој тренериште кој нема план Б. Едноставно, не може. Абе и 3-0 да губи, он ќе врти околу 16 метри и ќе ги тера тики-така да играа.
Му се погоди периодот во Барса, тим создаван со години за да игра како што играше, одлична генерација која костурот и беше баш од таа школа. Пеп дете на Барса, човек кој ја познава филозофијата на клубот и рака на срце одлично си го одработе тоа. Му се погоди све, од почеток до крај.
Арно ама, кога зборевме овде дека кога ќе отиде у друг клуб ќе се испосере, се газеа од смеење. Од машина како Баерн со Јуп, која газеше све пред себе успеа да напрае делови за у отпад. Не му беше доволен ланскиот дебакл од Реал, па продолжи и сезонава. Додуша проба да смени нешто, ама барем тоа да му беше со памет. А не, го гледам тимон на Баерн и се чудим. 60% од играчите у тимон игра на несвојствена позиција.
Пак ќе кажем, добар тренер - да. Ама тренериште, никако!

Пеп имаше нешто закачки со овој доктор и претходно, али не ми текнува што поточно, дали праќаше некој од играчите на рехабилитација во Шпанија...мора да прогуглам...

Не би рекол дека Жиру е подобар од Бенз...

Жиру бре жиру го споредуваат хахахаххх , чудно ми е двајцата се французи па пак бензема стартува за нив ... кој факинг жиру го барате .

Од сите тие шо ги имате наброено,само 1 или 2 би одговарале на играта на Реал.за другите сите,можат само вода да му носат на Бенз во Реал. :)

Жиру? подобар од Бенз? ова вие сериозно?

Чим ќе видиш дека Жиру го ставаа у топ10 напаѓачи, знаеш дека или е некој трол или стварно фудбалов го следа само на резултати.

giroud.png GIROUD
benz.png BENZEMA

Пеп е добар тренер, ама не е тренериште ко што сакаа многумина да прикажат. За мене не може да биде некој тренериште кој нема план Б. Едноставно, не може. Абе и 3-0 да губи, он ќе врти околу 16 метри и ќе ги тера тики-така да играа.
Му се погоди периодот во Барса, тим создаван со години за да игра како што играше, одлична генерација која костурот и беше баш од таа школа. Пеп дете на Барса, човек кој ја познава филозофијата на клубот и рака на срце одлично си го одработе тоа. Му се погоди све, од почеток до крај.
Арно ама, кога зборевме овде дека кога ќе отиде у друг клуб ќе се испосере, се газеа од смеење. Од машина како Баерн со Јуп, која газеше све пред себе успеа да напрае делови за у отпад. Не му беше доволен ланскиот дебакл од Реал, па продолжи и сезонава. Додуша проба да смени нешто, ама барем тоа да му беше со памет. А не, го гледам тимон на Баерн и се чудим. 60% од играчите у тимон игра на несвојствена позиција.
Пак ќе кажем, добар тренер - да. Ама тренериште, никако!

Не е така....

Јас прв го критикувам за со Порто.

Ама сезонава ситуацијата е страшна...Нема недела некој да се повреди.Човекот еднаш немаше утакмица а да го има целиот тим на располагање...И пак од таа ситуација вади максимум.

Баш дека има план Б ама незнам колку ги гледаш Баерн редовно...Со Дортмунд пример пред 10 дена игравме со 8 дефанзивни играчи од што немаше кој да игра и тоа во дефанзивна тактика со 5 у одбрана...Сакам да кажам знае да ја увиди ситуацијата и да се прилагоди..Баш сите го коментираа тоа после таа утакмица.

Такашто мора објективно да се гледа...Нека ви биде повреден Роналдо секоја трета недела и Модриќ и Крос па ќе видиш Анчелоти дали ќе има решение..[DOUBLEPOST=1429225374][/DOUBLEPOST]
Секој треба да си сноси одговорност за тоа што го работи. И јас да заебам нешто на работа ќе загазам. Пола тим ако е полу-мртов значи не правиш нешто како што треба. Докторов и со Клинсман истово го направил, си заминал па откако Клинсман си отиде си се вратил. А го повикаш на одговорност ач, го снема. 40 години кур се тресе незнам шо, гледам тоа ептен им помага во моментов кога мора со 3ца на клупа за резерви да играат.

Најдобар светски доктор е....Болт и Брајант кај него идеа на терапии...

40 години е така..Дека сеа наеднаш не си ја знае работата,тешко да поверува некој у тоа.

Колку што е медицинскиот тим крив за повредите, толку може да е и тренерот (покрај него и кондицискиот секако), ако бара некои посебни захтеви од играчите. :toe:

Одговорно тврдам сите играчи да му беа на располагање сезонава дека немаше да има вакви проблеми,имаме состав за цела сезона да издржи без проблем на сите фронтови,замени за секоја позиција,уствари тоа и не одржаваше у живот до сеа...

Ама не скапаа повреди не е нормално.

Е да бе само вас ви се повредуваат играчи.

Сите екипи мораат да се справуваат со такви проблеми постојано.

Не е така....

Јас прв го критикувам за со Порто.

Ама сезонава ситуацијата е страшна...Нема недела некој да се повреди.Човекот еднаш немаше утакмица а да го има целиот тим на располагање...И пак од таа ситуација вади максимум.

Баш дека има план Б ама незнам колку ги гледаш Баерн редовно...Со Дортмунд пример пред 10 дена игравме со 8 дефанзивни играчи од што немаше кој да игра и тоа во дефанзивна тактика со 5 у одбрана...Сакам да кажам знае да ја увиди ситуацијата и да се прилагоди..Баш сите го коментираа тоа после таа утакмица.

Такашто мора објективно да се гледа...Нека ви биде повреден Роналдо секоја трета недела и Модриќ и Крос па ќе видиш Анчелоти дали ќе има решение..[DOUBLEPOST=1429225374][/DOUBLEPOST]

Најдобар светски доктор е....Болт и Брајант кај него идеа на терапии...

40 години е така..Дека сеа наеднаш не си ја знае работата,тешко да поверува некој у тоа.
Еве, океј за оваа сезона. Премногу повреде. А ланската? Лани немаше такви проблеми, ама пак Баерн играше тиња у споредба со тоа што го играше под Јуп.
За со Дортмунд, приказна за себе. Знаемо како игра Дортмунд у Бундес сезонава. Ја мислим дека и со цел втор тим да им излезеше, ќе ги тепаше. Општо Бундес (не ја омаловажуем лигата) не е конкурентна, барем не за прво место. Со било какви експерименти Баерн ќе освои титула. Затоа на Пеп му проаѓа Б “планот“, ама далеку од тоа дека Пеп е некој иновативен тренер. Ко луд тера со глава низ ѕид со неговата тики-така, нешто што Баерн не може да го игра. Ете, ако има добар план Б и ако е успешен како што викаш, зошто не му успеа и со Порто? На страна резултатот, головите паднаа по киксови на дефанзивата, ама играта? Цела утакмица играта беше Ноер-Данте-Боатенг. Истото што го форсираше и у Барса со Валдес-Пике-Пујол. Ама како што реков, играчите на Барса беа усовршени за таква игра до максимум.
Значи муабетот ми е дека Пеп нема план Б у тек на утакмица. Он и 3-0 да губи, он пак ќе си тера со тоа што го почнал. Доказ за тоа е и утакмицата со Реал лани. Од авион се виде дека таква игра против Реал нема да му пројде. Таа тики-така и тренер на селски клуб ја има више прочитано. Дали Пеп смени нешто за втората утакмица? Не, пак истото. После тоа имаше цело лето да проба нешто ново, барем за ЛШ. Ама не, проба нешто ново ама со факинг мешање на тимот и позициите на играчите.

Можда не сум у право, ама за мене Пеп никад нема да биде на рамниште со најдобрите тренери.

Е да бе само вас ви се повредуваат играчи.

Сите екипи мораат да се справуваат со такви проблеми постојано.

Сите екипи немора да се справуаат у исто време да им се повредни 5 клучни играчи у тимот...

И секој недела,значи СЕКОЈА по еден да се повредува.

Нема екипа со тоа што се спрауваше сезонава.Ќе ти извадам листа ако сакаш да видиш хронолошки ќе се запрепастиш.

Сите екипи немора да се справуаат у исто време да им се повредни 5 клучни играчи у тимот...

И секој недела,значи СЕКОЈА по еден да се повредува.

Нема екипа со тоа што се спрауваше сезонава.Ќе ти извадам листа ако сакаш да видиш хронолошки ќе се запрепастиш.
Муабетот ми е дека тоа е дел од играта, Бајерн како тим има повеќе квалитетни играчи од Порто на пример, и полесно им е да се справат со незгодите.:toe:

Еве, океј за оваа сезона. Премногу повреде. А ланската? Лани немаше такви проблеми, ама пак Баерн играше тиња у споредба со тоа што го играше под Јуп.
За со Дортмунд, приказна за себе. Знаемо како игра Дортмунд у Бундес сезонава. Ја мислим дека и со цел втор тим да им излезеше, ќе ги тепаше. Општо Бундес (не ја омаловажуем лигата) не е конкурентна, барем не за прво место. Со било какви експерименти Баерн ќе освои титула. Затоа на Пеп му проаѓа Б “планот“, ама далеку од тоа дека Пеп е некој иновативен тренер. Ко луд тера со глава низ ѕид со неговата тики-така, нешто што Баерн не може да го игра. Ете, ако има добар план Б и ако е успешен како што викаш, зошто не му успеа и со Порто? На страна резултатот, головите паднаа по киксови на дефанзивата, ама играта? Цела утакмица играта беше Ноер-Данте-Боатенг. Истото што го форсираше и у Барса со Валдес-Пике-Пујол. Ама како што реков, играчите на Барса беа усовршени за таква игра до максимум.
Значи муабетот ми е дека Пеп нема план Б у тек на утакмица. Он и 3-0 да губи, он пак ќе си тера со тоа што го почнал. Доказ за тоа е и утакмицата со Реал лани. Од авион се виде дека таква игра против Реал нема да му пројде. Таа тики-така и тренер на селски клуб ја има више прочитано. Дали Пеп смени нешто за втората утакмица? Не, пак истото. После тоа имаше цело лето да проба нешто ново, барем за ЛШ. Ама не, проба нешто ново ама со факинг мешање на тимот и позициите на играчите.

Можда не сум у право, ама за мене Пеп никад нема да биде на рамниште со најдобрите тренери.

Баш дека смени со Реал ни се деси дебакалот,искочивме со 4-2-3-1...

Оваа сезона усовршија три система на игра...Проблемот е што кога немаш играчи џабе од системите,кога секоја недела нов тим вадиш на терен.

Со Порто пишував више негова кривица е углавном.Можеше комотно друг пристап,имаше план Б не го искористи и јако се заеба.[DOUBLEPOST=1429226486][/DOUBLEPOST]
Муабетот ми е дека тоа е дел од играта, Бајерн како тим има повеќе квалитетни играчи од Порто на пример, и полесно им е да се справат со незгодите.:toe:

За со Порто кажав дека не е само до повредите проблемот...

Генерално зборам за целата сезона тоа е огромен проблем и нема помош тука,па дури ни ние со толкав состав неможе да компензираме играчи со квалитет на Робен Рибери Швајни Мартинез Алаба...

Нека се повредат у Јуве Видал Погба Тевез и Киелини пример па да видиш дали ќе имате решение...

Само што Бензема почна да игра за репрезентација на 20 години а Жиру почна на 24/5 години откако созреа..

Незнам каква врска има муабетов, статистикава е од оваа сезона вкупно одиграни натпревари за клуб и репрезентација.
п.с
Жиру на старт 3 месеци и кусур беше повреден-скршена нога

Скаузери и Интераши мислам дека најдобро можат да кажат дека и тренерот може да биде крив за повредите на играчите :D[DOUBLEPOST=1429226694][/DOUBLEPOST]Рафа Рафаел :D

Незнам каква врска има муабетов, статистикава е од оваа сезона вкупно одиграни натпревари за клуб и репрезентација.
п.с
Жиру на старт 3 месеци и кусур беше повреден-скршена нога
Јас помислив дека е за репрезентација ...
ДОдај ги и асистенциите 4 на жиру наспроти 14 на бензема ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom