UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ќе изгуби поента со било какво проширување според мене - па тогаш нека направат лига од топ 8те лиги во Европа (еве Шпанија, Англија, Германија, Италија, Португалија, Холандија, Франција и Русија) и тоа е тоа.

Па сега искрено не ми се гледаат 5 екипи од една земја, 4 веќе се многу.

Нека размислуваат обратно - да го зголемат квалитетот во останатите лиги а не да се напумпа ЛШ со 5 екипи од иста земја... Финансиски фер-плеј, ако се имплементира како што треба е правило кое оди во таа насока за почеток.
Баш денес праев муабет на темава,
Разбирам дека ваквиот формат е добар за развојот на фудбалот во источна европа али има лош ефект за публиката, барем за мене.
Кога стигнуваат Бате-Плзен, Базел-Оцелул и некој слични сакати екипи да играат не гледам причина да пуштам телевизор.
За воља на вистината ко ќе ми текни дека Барса и Милан се сигурни, не ми се седнува ни нив да ги гледа. Можам да замислам дека ќе ја пимплаат на средина.
Единствено интересен можи да е Ибра оти има комплекси за лечење.

Да се вратам на поентата. Нема потреба од проширвања и намалвања на лигите ама има потреба од реорганизација. Шо се случва со источноевропските клубови? Ене го Партизан лани, еве го Динамо годинава, патетика се.
Навистина можи ќе лапнат некој миљон ... ама не гледам како би помогнало во развој на фудбалот, парите и онака ќе ги испери некој како Мамиќ.
Попаметен потег е балканска/источњачка лига каде сите ќе бидат горе долу конкурентни отколку динамовци да си прат екскурзија. Едно ќе биди интересна за гледање, барем за земјите од регионот и особено ко ќе ми текни какви фанатици се сите.

А на друга страна ако сакаме да гледаме фудбал, тамам си е една европска лига како шо заговараше Г14 (или како и да се викаше) пред некое време. Така ќе имаме по неколку дербиа во вистинска смисла на зборот секоја недела, плус, сите ќе имаат мотивација да пружат максимум во секое коло поради лига системот. Кој не го бива , рикверц во домашна лига.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Робињо и Меси

Го имитираат Пандев:pos:
--- надополнето: Nov 23, 2011 8:11 PM ---
Преносов на Анал 5 е срање.Коментаторов мислиш погреб коментира,а и гасат гласот од стадион,односно го стишуваат,за да се слуша овој дебилов.
Срање во боја.
Треба еден бразилец да стават да коментира,и да не разберам ништо барем по возбудливо ќе биде ќе се дере цело време.Овој даваат гол и мртов ладен дечкото :tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро барем ШАНСЕ не вика.

В

Вори

Гостин
И да,има,пенал,за,Барселона,да,има,пенал,да.Што ти е бе КОЊУУУ еден,мамицата да ти ја ебам у пичка?

Иначе пенал за Барселона?Ова пенал беше?Што зборуваш судија?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
Шо му е на судијава бре, зашто Аквилани не доби втор жут а доби Неста ?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Значи без судии не се може, Штарк и се е можно до крај и црвен да има
--- надополнето: Nov 23, 2011 8:22 PM ---
И да,има,пенал,за,Барселона,да,има,пенал,да.Што ти е бе КОЊУУУ еден,мамицата да ти ја ебам у пичка?

Иначе пенал за Барселона?Ова пенал беше?Што зборуваш судија?
Инаку како ќе победат??? Против големите екипи се вадат со пенали. :rolleyes:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Непостоечки Пенал за барселона.. Зашто не сум изненаден??

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве зошто сум против вклучување на голови од други натпревари, се случува дискутабилна ситуација а се вклучуваат на друг меч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom