UEFA Champions League 2010-2011

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи мене к*р ме боли дали 3 или 4 италијански екипи ќе одат во ЛШ кога знам дека Интер со начинот на кој моментално функционира никогаш нема да биде под тоа трето место, дури и по една бедна полусезона со таканаречен тренер ко Бенитез они моментално се во битка за титулата ...
Фактите говорат дека во Лига Европа германците ја правеа клучната разлика, не во ЛШ, и да ги земеш последните 5 години, пак ќе видиш дека италијанците во ЛШ биле подобри, во тие 5 години во 3 наврати они стигале до финале и во 2 освоиле, последен пат во директен дуел на шампионите на Гермнаија и Италија.

За ова што сега се случува, губењето на тоа фамозно 4то место, виновни се сите претставници на Италија во второто по квалитет европско наптреварување, пишав и на темата за Јувентус, од 99та година они таму немале успех, последен освојувач на тој куп била Парма таа година, и воопшто, таа година они го имале својот последен финалист во ова натпреварување. Колку и да се трола со Калчополи, одма демант стига поради фактот што од една страна, после истото Италија е пак подобра од Германија во ЛШ и во 2 наврати и италијански екипи го освоиле тоа натпреварување, а од друга, сигурно Калчополи не е виновно што Јувентус не заврши пред Лех во својата група, тим кој моментално во Полска се нaoѓа на, кхм, 10то место. Да не ги спомнувам сега и другите тимови ко Палермо, Сампдорија, или Џенова, Рома на времето, што не можеа да се справуваат со села без кучиња.

Се сложувам со повеќето работи што ги кажа, Интер ќе оди ЛШ, како и да е барем годинава се надевам дека ќе освоиме појше поени во ЛШ од вас, така да ви испаѓа и тој последен доказ што го имате у рака и веќе ќе стане јасно се.

Инаку вака поубо се дискутира без слики од Милито.:smir:

Боби[Мкд];4117418 напиша:
Се сложувам со повеќето работи што ги кажа, Интер ќе оди ЛШ, како и да е барем годинава се надевам дека ќе освоиме појше поени во ЛШ од вас, така да ви испаѓа и тој последен доказ што го имате у рака и веќе ќе стане јасно се.
Во прашање е константноста, а не една единствена година во која сум убеден дека нема да триумфира германска екипа, односно Баерн. Интер оваа година е видно ослабен од една страна поради тоа што Мурињо си замина и од друга што неговиот наследник пола година се иживуваше врз екипата, ретко кој класа тренер е способен работите да ги врати во нормала по една таква сезона, а не па човек ко Леонардо кој сеуште го изучува овој занает.
Милан и Интер убеден сум дека во иднина ќе имаат прогрес во подоцнежните фази во ЛШ, прашање е дали ќе се издигне и трета екипа од Италија која ќе биде кадарна за вакво нешто, финансиски тоа нормално, можат да бидат Јувентус ама со самото неиграње во ЛШ они не може да атакуваат на вистински шампиони ( алудирам на класа играчи ).
Од друга страна, ја освен Баерн, не гледам друг тим во Германија, тим со шампиони во своите редови, кој може да атакува на нешто големо во Лигата на Шампионите, еве Дортмунд да ги одвоиме ко такви ама они ќе бидат ако не се лажам у 4ти шешир за наредна година па можно е да им се паднат премногу тешки противници и постои поголема веројатност и групи да не поминат.

А за годинава сепак, шансите за прогрес какви - такви сеуште егзистираат кај италијанците, пред Се кај Милан и Интер, Рома е со убедливо најмали шанси да направи прогрес во наредната фаза, поготово и поради можноста Де Роси да им биде суспендиран за реванш дуелот.

Интер лани беа одлични, годинава како што кажа се видно послаби, од МИлан не биват екипа, додека не размонтираат малку тимот и не подмладат, да престанат да купуваат играчи како Бомел и Легротаље. Баерн се стандард јаки, и според мене Дортмунд(3 шешир), имаат добар тим, можит немаат искуство но имаат одличен тим, се покажува тоа годинава во домашното првенство.

Како и да е, работата е завршена, џабе се дискутира ова, и реално без јако враќање на Милан и Јувентус, и подобри игри во ЛЕ, тешко ќе го вратите местото во наредниот период, треба да се почне од нула, да се работи во првенството на се, да се врати поддршката на УЕФА, инфраструктура.

Платини не штеди зборови да ја фали бундеслигата.

Вгодина Баерн, Баер и Дортмунд играат ЛШ, нема да се ништо послаби од Лацио, Наполи или Милан.

И се надевам дека и друг тим ќе постигне константност кај нас, но кога ќе гледаш on the other side, уживам коа гледам неконстантни тимови, поинтересна е лигата.

Во прашање е константноста, а не една единствена година во која сум убеден дека нема да триумфира германска екипа, односно Баерн. Интер оваа година е видно ослабен од една страна поради тоа што Мурињо си замина и од друга што неговиот наследник пола година се иживуваше врз екипата, ретко кој класа тренер е способен работите да ги врати во нормала по една таква сезона, а не па човек ко Леонардо кој сеуште го изучува овој занает.
Милан и Интер убеден сум дека во иднина ќе имаат прогрес во подоцнежните фази во ЛШ, прашање е дали ќе се издигне и трета екипа од Италија која ќе биде кадарна за вакво нешто, финансиски тоа нормално, можат да бидат Јувентус ама со самото неиграње во ЛШ они не може да атакуваат на вистински шампиони ( алудирам на класа играчи ).
Од друга страна, ја освен Баерн, не гледам друг тим во Германија, тим со шампиони во своите редови, кој може да атакува на нешто големо во Лигата на Шампионите, еве Дортмунд да ги одвоиме ко такви ама они ќе бидат ако не се лажам у 4ти шешир за наредна година па можно е да им се паднат премногу тешки противници и постои поголема веројатност и групи да не поминат.

А за годинава сепак, шансите за прогрес какви - такви сеуште егзистираат кај италијанците, пред Се кај Милан и Интер, Рома е со убедливо најмали шанси да направи прогрес во наредната фаза, поготово и поради можноста Де Роси да им биде суспендиран за реванш дуелот.

Подобар индикатор за константност од листата на УЕФА - здравје. А остатокот од муабетот ти е многу глуп. „Да играше лани у финале Рибери...“ или „Да му текнеше на вГаал да го игра Тимо мест Дрво ван Бајтен“... „Да останеше Мурињо“ бла бла бла да беше ќе беше.

Милан еве се враќа од 06 нава цело време се враќа, реално само името е останато а во Европа исто од таа 06 па до лани колку што Германија толку и Италија имаше да понуди претенденти за освојување. Лани Интер како што кажав беше следен од баерн па разликата е минимална.

Листата нормално не се прави од Дедо Ное тулу е актуелна и важи 5 години и не се бодуваат имиња туку резултати. И листата асама по себе си е доволен аргумент и прави какви било понатамошни дискусии сувишни.

Јас сметам дека промената е добредојдена. Барем ке има екипи кои стварно можат да понудат возбудувања и во публика и навивање, атмосфера на терен, напаѓачки фудбал и све остало. Едино Интер што малце од малце го бели образот на Сериа А...

Со самото тоа што 4 тим на Германија ке игра во ЛШ автоматски повеке пари,приходи и се за тој тим тоа повлекува можност за поголем трансфер и на пример 4 тим во Италија еве рома да ја ставиме автоматски ке игра во ЛЕ со тоа ке има помалце пари, приходи. Значи се си повлекува факт е Италијаните немаат веке пари освен Интер и некаде Милан а со финанискиот фер плеј бундеслигата па уште повеке ке профитира

@ Bavarec
Добро, ваљда знаеш да читаш, читај се' што сум напишал, не го негирам тоа што си го пишал али реков дека главната разлика беше правена во Лига Европа ( и ова натпреварување е главната причина што они го губат тоа 4то место ), не во ЛШ, во ЛШ италијанците 10 години наназад, вклучувајќи ја и минатата се подобри од германските претставници, ок, освен во 2001, ете, нека бидат 9. И тој индикатор од УЕФА тоа го говори, во ЛШ Италија > Германија, во ЛЕ обратно, со години ...
A муабетот што би било кога би било е само една претпоставка која се базира на покажаното од сите, сезонава ( ако сакаш и букмарк удри на ова ) Баерн нема да освои ЛШ, не со таа одбрана, за Шалке смешно е да дискутирам на таа тема, а во иднина, освен Баерн, не гледам друг германски клуб кадарен да дојде до овој трофеј, 9 години наназад гледаме сите како котираат германците во ЛШ, Се освен Баерн е само декор во ова натпреварување како и да ја вртиш, и све освен Баерн тешко дека може да парира на тимови ко Барселона, Реал, Арсенал, Манчестер, Челзи и тн и тн ...

Треба барем на честитаат жабариве за напорот на германските екипи кои иако се 6 ги "надиграа" 7 италијански екипи во последните 5 сезони.

Второ, син и компанија цело време ја напаѓате бундеслигата, константност ова она, а не гледане ни самите колку е мизерно вашето првенство, цела УЕФА и цела европа тоа го говори. Бундеслигата е далеку поквалитетна, сега коа ќе се 4 екипи, повеќе пари, повеќе ѕвезди во бундеслигата.

Плус финансискиот фер плеј, Интер лани иако освои се беше во голема оперативна загуба а Баерн во добивка од 61 милион евра, иако отплаќа стадион од 300 милиони евра на рати.

Не глејте само да напаѓате, и порано водевме дискусии, ви објаснував со факти, се смеевте, стававте слики од Милито и Инѕаги, сеа што да речам јас?

--- надополнето ---

@ Bavarec
Добро, ваљда знаеш да читаш, читај се' што сум напишал, не го негирам тоа што си го пишал али реков дека главната разлика беше правена во Лига Европа ( и ова натпреварување е главната причина што они го губат тоа 4то место ), не во ЛШ, во ЛШ италијанците 10 години наназад, вклучувајќи ја и минатата се подобри од германските претставници, ок, освен во 2001, ете, нека бидат 9. И тој индикатор од УЕФА тоа го говори, во ЛШ Италија > Германија, во ЛЕ обратно, со години ...
A муабетот што би било кога би било е само една претпоставка која се базира на покажаното од сите, сезонава ( ако сакаш и букмарк удри на ова ) Баерн нема да освои ЛШ, не со таа одбрана, за Шалке смешно е да дискутирам на таа тема, а во иднина, освен Баерн, не гледам друг германски клуб кадарен да дојде до овој трофеј, 9 години наназад гледаме сите како котираат германците во ЛШ, Се освен Баерн е само декор во ова натпреварување како и да ја вртиш, и све освен Баерн тешко дека може да парира на тимови ко Барселона, Реал, Арсенал, Манчестер, Челзи и тн и тн ...
Пак спомнуваш 10 години, и пак само Баерн и другите германски тимој. А која италијанска екипа е кадарна да освои годинава ЛШ? сите втори завршија во групите, сите дома изгубија...

Второ немоеш да знаеш дека баерн не се кадарни годинава за ЛШ? И лани истото се збореше низ цел форум, ќе сме изгубеле 7:0 на Олд Трафорд, лани имавме полоша одбрана.

Боби[Мкд];4117507 напиша:
Не глејте само да напаѓате, и порано водевме дискусии, ви објаснував со факти, се смеевте, стававте слики од Милито и Инѕаги, сеа што да речам јас?
Ништо, за тебе успех е ова, за мене успех е титула, титула и само титула, не се влажнам ја на 4, 3,5,10 претставници во Европа и коефициенти, на метар од мене гледав заверување на тројна круна, мислиш мене ме тангира овој ваш муабет ? Мислиш нешто ми значи тоа ? Иам видено све, остатоков е театар за кој веќе немам намера да трошам нерви и здравје, ипак, иам други приоритети у животов од сатисфакција за коефициентите на УЕФА за првенствата...

Ова ќе ти го каже и фан на Милан, и фан на Интер, оние кои ти ги повикуваш.

Тоа ако не те тангира е друга работа, никој не вика дека ти е важно ова, ако не ти е важно, остај не нас кои ова ни е "најважно" во животов и поштеди не од глупи коментари и исти муабети.

Боби[Мкд];4117507 напиша:
Пак спомнуваш 10 години, и пак само Баерн и другите германски тимој. А која италијанска екипа е кадарна да освои годинава ЛШ? сите втори завршија во групите, сите дома изгубија...

Второ немоеш да знаеш дека баерн не се кадарни годинава за ЛШ? И лани истото се збореше низ цел форум, ќе сме изгубеле 7:0 на Олд Трафорд, лани имавме полоша одбрана.
И ќе спомнувам се додека некоја друга екипа, освен Баерн не се истакне во ова натпреварување, и точно е дека лани се збореше ова, и ја го зборев, и на крај ете, испаднав у право ...
За Манчестер бар ја никад не сум рекол дека лесно ќе помине со Баерн, за Интер бев убеден дека по елиминацијата на Барса финалето ќе е рутина.

Следи ме сега полека. Резултатите од Евро Куповите сезонава ќе ги знаеме на крајот на оваа сезона така? Значи крајот на Мај 2011. Листата на УЕФА која ќе важи во тој момент се однесува на домашните лиги кои почнуваат во Септември. Значи на почетокот на наредната сезона во Бундес Лигата (11/12) клубовите ќе разигруваат за 4 места кои ќе водат во ЛШ наредната сезона (12/13).

Нема логика листат на УЕФА да би важела за тековната сезона зошто на почетокот ма сезоната во домашните натпреварувања клубовите не би знаеле кои места водат во Европа.

Капиш?

Знам за тоа дека не може на сред сезона да се одземе местото, многу нормално.
Според тоа што го читав лани пред финалето во ЛШ, само победа на Интер би направила да италија остане со 4 места во ЛШ, за сезоната 2011/12. Интер победи, и местото остана за таа сезона, односно за оваа што следи.
Според табелта моментална, без бодовите од оваа сезона, Германците имаат пак поени, односно би имале. Тоа ми беше прашањето. Зошто не се случи од оваа сезона која е во тек, германците да се борат за тоа 4 место.

Боби[Мкд];4117526 напиша:
Тоа ако не те тангира е друга работа, никој не вика дека ти е важно ова, ако не ти е важно, остај не нас кои ова ни е "најважно" во животов и поштеди не од глупи коментари и исти муабети.
Па ти си једини што го знам за кој овие коефициенти се некаква сатисфакција у животот, тоа е мала работа, минорна во споредба со моментот титула, како и да ја вртиш, така е, затоа жити све ти поштеди не од математичкиве формули зашто ко што глеаш, тоа у принцип е она досадното за 95% од форумџииве, освен за тебе и пар 4-5 фанови на Баерн на форумов.
Сигурно оние што биле на Кеј во СК по мечот не размислувале за овие коефициенти, или сигурно ти лани кога дозна кој е првак на ЛШ не си се тешел со коефициентиве кои за фан на 1 фудбалски клуб не се ама баш никаква сатисфакција.

Незнам што сакаш да кажиш со постовите, самиот си се бламираш. Мене не ми е сатисфакција тоа, нормално дека бев разочаран од финалето и дека супер ќе беше да победиме, но тоа е тоа, фудбал е. Константност имаат германските екипи, 5 сезони по ред праат појше поени од Италија...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom