@the Carpenter
Ти очигледно си ги измешал багатела работите и поим немаш за што јас всушност зборував ...
Ти беше тој кој рече, т.е. напиша, цитирам
Кога освои Порто Лига на Шампиони, се е јалово. Интер и уште 7 пати по ред да освои ЛШ, тоа нема да го направи Калчото ... првенство
Oва може да го напише човек кој гледа Калчо по големиот скандал во 2005, и никој друг, не велам никаде дека Калчото е најдоброто првенство, никаде немам излезено со таква констатација тука на форумов, но и некој ко тебе, неаргуменитрано да го спушти толку ниско не оди, неможеш да кажеш дека и покрај фактот што од 2000та нагоре играле се на се 5 пати во финале од ЛШ италијански екипи, да излезеш со таков став, иди аналогно на тоа како стојат работите, се знае дека екипите ги кројат своите состави аналогно на конкуренцијата во своите првенства.
а што од италијаните да не ја освои рома или милан ЛШ, и од Италија е само една екипа која може да го мине четвртфиналето,признавам јас од Германија само Баерн може да го мине четвртфиналето, но признај и ти дека само Интер е способен на тоа од италијаните, Милан падна веке, Рома не може со големите екипи во Европа, за Јуве да не зборам.
Ова твоево е претпоставка, Милан во гени им е да имаат успех во ова натпреварување, само 2 години испаѓаа во осмина финална фаза и одма под дифолт ги правите катастрофа, така беше и по Калчополи кога имаа и 2 финалиња а го продадоа на пример Шева ...
еве погледни и 2006 и се ке ти стане јасно, германците се секогаш подобри во меѓусебни дуели од италијаните во последните сезони, затоа и ја престигнаа веке, италијанската бегаше многу поени од Бундеслигата, Интер имаа среќа што Јуве и Милан ги казнија па го искористи тоа и ги зеде играчите на Јуве, инаку и Интер сега ке беше на ниво со Јуве,Рома и Фиорентина но сигурен сум сега дека со заминувањето на Мурињо дека и ке падне на ниво со тие екипи, но не е важно тоа, мене не ме интересира за Интер, Јуве и тие глупи екипи, само сакав некои работи тебе да ти објаснам, важно е дека Бундеслигата ја престигнува италијанската лига и станува се поатрактивна, а тоа дали те боли и дали ке имаш кошмари не ме интересира другар, поздрав до тебе, без реплика те молам, немам намера да те убедувам во нешто кое не сакаш да го прифатиш и да го признаеш, имаш интернет, провери си на гугл, разгледај што е како е и што се дешава во најдобрите европските лиги, однапред благодарам
И после клипов што се деси ? Инзаги ако не се лажам .... нели ?!
Остатоков од муабетов ти е '' зашто си ме мајко родила '', ако не се десеше тоа, ќе се случеше тоа, ако ме беше вака, ке беше така, иди направи временска машина, смени ги нештата и може ке дознаевме како ке се одвиваа работиве. Ова ти е исто ко сега јас да ти кажам, да не беше Калчополи сега муабетов и немаше да го правиме, status quo ке беше ситуацијата ... ова колку да ти доловам дека муабетчево твое не штима, језиво е.
Втора работа, претпоставката '' по заминувањето на Мурињо '', жити сфе, убеден си дека така ке биде ? Ке ти најдам 100 постови кои гласеа вака, т.е. започнуваа вака '' по заминувањето на Ибра ... '', така да те молам, без такви ванаби Нострадамус ставови.
Трета работа, муабетот со кошмари, зашто да го имам ? Зашто Интер освоија титула во ЛШ ? Зашто му одржаа лекција на Баерн ? Зашто Баерн не успеаа да ја освојат првата тројна круна у својата историја ? Ради тоа ли ?
И ако еве, германското е подобро првенство од италијанското, зашто и оваа година, а и наредната, италијанците веќе 12 години ке имаат четири претставници во ЛШ ? М ? Ке може одговор на ова прашање ?
Па ниедно првенство не чекало толку, освен нели, оние второразредните ...