GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Сум ја прочешлал темава набрзина, и секако застанав тебе да те прочитам. Пола си апсолутно точен, ама пола невазможно тактички-скроз-погрешно.
Во моменталнава self-conscious состојба - во ред, но како очекуваш ако на дете му е оставено ИЗБОР, тоа да гугла basic физика, хемија или историја? Да слуша предавања, уопште да се интересира за нешто за кое воопшто нема базични втурнати-вгрло информации, кои ако не биле така наметнати, можеби воопшто немало да го стимулираат да се заинтересира за одредена тематика?
Преголем е ризикот детето да си губи времето на фејсбук и дота 24/7 ако биде оставено само да се информира од, да, каде-каде поквалитетно приложени информации, неголи да му се наметнати базичните општи информации, па пак нека се надоградува само ако веќе ги сметаме толку ентелигентни. По твојата логика за 250 метри дубочина, зарем повеќето информации не се ирелевантни во таков случај? Шо ме боли мене кур за прва свецка војна онака? Значи има многу бенефиции, во најмала рака разгибање на мозокот и мозочни активности, поштено нема ништо лошо во вишок информации. Ако незнаеше колку е длабоко, еве сега ќе имаше еден аргумент помалку. Скратено, ништо не штети имање и традиционалниот образовен систем кога веќе (под претпоставка) сите се едуцираат со уан клик ауеј.
Не ми го сфаќаш концептот.
Ако тебе не те боли кур за втора свецка, немора да ја знаеш педер. Ќе ја знае некој друг, шо го занима.
Ја ќе знам физика, ти ќе знаеш хемија.
И едно е да му дадеш избор, друго е да му оставиш комплетна слобода. Второво раќа хитлеровци или fucktards, првото разновидност и нагаѓам зголемена продуктивност зашо се праи тоа шо се сака.
Има рупи у причава од типот, работно место? Што си завршил? итн..
Значи праа муабет за утописки еду систем, апликативниот на денешната реалност е компликован и ме мрзи да го размишљам сеа ме чекаат за фиш.