Училиште според замислата на Стив Џобс

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ваквиот тип на настава ќе биде ефективен и ќе ги продлабочи знаењата?

• Вкупно гласачи
    75
Аха, и бројалница да им дадеме на деците.

Дете од 4 години треба да знае да користи ГУИ, терминал на Јуникс/Линукс, и од моделирање да проба да моделира објект во Ц. Дрво, глина и плетење--во пештера.

А за ќотекот, поштеди ги децата, можеш мене спенки да ми дадеш.

Е бројаницата ја заборавив! Фала ти!
Болд: Аха, секако! Ќе научат се’, ќе заработат многу пари, за после да ги трошат на лајф коучи и на гуруа и на 25 години ќе плаќаат воркшопови за плетење и везење и да прашуваат по форуми како да се сретнат со девојката со која си чатаат со години. И сигурно нема да знаат да откопчат женски градник со една рака, море, со две нема да знаат.

Знаењето е важно, ама мора прво да се спознаат себеси.

Ќотекот во воспитни цели треба да се врати.
Со тебе имам други планови.

Луки има сливи за собирање. Ако му помогнеш ќе ти објасни.
Јас секојпат имам сливи миризливи за собирајне... Сега само има повеќе оти и е сезона. ;);)
А за објаснувајне, да моделираш објекти у Ц, е исто како да пишеш со лајно по бел зид. Чита се, ама не е пријатно. :)

Нема проблем за крштеникот...Изгорен сум да се качувам на слива.
Пази да не се набодеш на некое трнче/колче додек се катераш по сливите... :icon_mrgr::icon_mrgr:

он топик:

Согласувам се со тета Лангелина. Детето на тија години требе да креира, создава, праве, раскажува, а не да се ѕвере у монитори. Така и така цел живот ќе се ѕвере у них коа ќе порасне, барем коа ќе е дете да си биде раат. :)

Јас секојпат имам сливи миризливи за собирајне... Сега само има повеќе оти и е сезона. ;);)
Дај му една на Винд што си ја калемел на лимон, да му мириса свежо, да не се жали на туната.
А за објаснувајне, да моделираш објекти у Ц, е исто како да пишеш со лајно по бел зид. Чита се, ама не е пријатно. :)

Зависи ного од лајнарот.
он топик:

Согласувам се со тета Лангелина. Детето на тија години требе да креира, создава, праве, раскажува, а не да се ѕвере у монитори. Така и така цел живот ќе се ѕвере у них коа ќе порасне, барем коа ќе е дете да си биде раат. :)
Оште ли сељаци ке произведуваме?

Нема повозбудливо нешто како спремање за школо со виткање учебници во мрсна хартија со слики од супермен најновиот, тетратки со Ганс ен роузис, блокче, нови дрвени и темперни боици, приборче со фломастерлиња, гуми 2, технички и обичен молив, минички, пенкалце со сите бои, се во ранец од 5 кила и со радост и полет накај школото а мама ти плиска водичка зад грб сабајле...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom