Убаво е да си убав

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Мене многу ми влијае надворешниот изглед врз мојата самодоверба. Голем фрик сум кога станува збор за надворешниот изглед, па кога започна да ми опаѓа косата потрошив цело богатство за да го запрам косопадот, и ако не успеев мислам дека сега ќе бев ми помалце ни повеќе туку типичен депресивен намќор.

Убавината е делумно состојба на умот. Ти го наметнуваш ставот за твојата убавина преку гестикулацијата, одот, држењето на телото, начинот на зборување итн.
Мене барем, девојка која е премногу исвештачена и се гледа дека обрнала неверојатно внимание на секој дел од телото ми делува на несигурна во себе.
Што е до машките, убавината е уште помалку пресудна од колку кај девојчињата. Ако дечкото зрачи со харизма, шарм и знае што зборува, недостигот на надворешна убавина скоро и се занемарува. Е тоа се цени:smir:
Од друга страна, дечко кој е убав, а изгубен во свемирот, џабе му е таа природна убавина.

Убаво е да знаеш дека си убав.Е сега околу надворешната убавина лично одобрувам пластична хирургија.Познавав една девојка кој откако направи пластична операција на нос го смени и карактерот од мргуд стана вистинско ангелче. Секој има право да се чуствува убав се разбира неоправдувам крајности и опсесивност. Околу внатрешната убавина дефинитивно таа е најважна и пресудана и за дружба и за избор на партнер.

Најубаво е да си еднаков во се . јас мислам дека ако имаш подеднакво материјални вредности и ако имаш подеднакво срека и здравје дека ке бидеш најсрекен на светот се што е претерано не е убаво!:back:

Најубаво е да си убав и паметен. Нема ништо подобро од тоа.

Одкаде знаеш дека си убав??
Не е убаво да си убав, заглупавуваш. Не, навистина.
Давам пример...Имам еден другар Давид се вика. Типот е ненормално убав, згоден! Поубаво дете немам видено. Кога Давид ќе ти напраи асален муабет за нешто, да ми се јавиш. Значи типот не знае да напраи повеќе муабет од „Што правиш? Како си? Што има ново?“ и тоа тој ќе те праша. Ако ти него го прашаш нема шанси да ти одговори нешто повеќе од „Еве“. На почетокот кога го запознав мислев дека тој е таков само со мене, па почнав да ги прашувам и неговите долготрајни другари, истото ми го потврдија. Не направил никогаш сериозен муабет во врска со живот, љубовна врска, музика, психологија, значи ми го потенцираа тоа никогаш едно милион пати. А кога ќе размислам повеќе, и за женските е така. Обично некоја убава девојка, авион, што би рекле, ако ја прашаш нешто на некоја посериозна тема, ќе се сплетка, нема да знае ни „а“ да каже. Тоа е се почесто и почесто како што се запознавам со „згодни женски“.
Изгледа убавината поретко оди и со умот. Многу ретко да најдеш некој ем паметен, ем убав.
Затоа не е убаво да си многу убав.

Давам пример...Имам еден другар Давид се вика. Типот е ненормално убав, згоден! Поубаво дете немам видено. Кога Давид ќе ти напраи асален муабет за нешто, да ми се јавиш. Значи типот не знае да напраи повеќе муабет од „Што правиш? Како си? Што има ново?“ и тоа тој ќе те праша. Ако ти него го прашаш нема шанси да ти одговори нешто повеќе од „Еве“. На почетокот кога го запознав мислев дека тој е таков само со мене, па почнав да ги прашувам и неговите долготрајни другари, истото ми го потврдија. Не направил никогаш сериозен муабет во врска со живот, љубовна врска, музика, психологија, значи ми го потенцираа тоа никогаш едно милион пати. А кога ќе размислам повеќе, и за женските е така. Обично некоја убава девојка, авион, што би рекле, ако ја прашаш нешто на некоја посериозна тема, ќе се сплетка, нема да знае ни „а“ да каже. Тоа е се почесто и почесто како што се запознавам со „згодни женски“.
Изгледа убавината поретко оди и со умот. Многу ретко да најдеш некој ем паметен, ем убав.
:pos2: па ќе си најдеш некој друг за муабет, овој Давид чувај си го за трофеј ... ебем ти муабет ,ако е авион -не ми треба ништо друго , ќе си најдам друг ако ми е за муабет , мада не сум по муабет ..не користам ни мсн ..викаш авион женска ...........АВИОН БЕ АЛО :vozbud: ..тоа ти е no comment , не треба муабет ,само воздишки :pos2:

Да де јасно, се што е убаво, барем и најмалку, по дифолт значи дека глупо:pos2: Не можеш да донесеш заклучок кога си видела еден случај наречен Давид :vozbud:

Да де јасно, се што е убаво, барем и најмалку, по дифолт значи дека глупо:pos2: Не можеш да донесеш заклучок кога си видела еден случај наречен Давид :vozbud:
Да, да. Јасно дека на еден случај неможеш да донесеш заклучок. Ама да е само тој. Има и куп други кои ми докажуваат.
Сепак, не е стопроцентно дека сите убави се и глупави. Има исклучоци...

Или нема??:jaj:

Да, да. Јасно дека на еден случај неможеш да донесеш заклучок. Ама да е само тој. Има и куп други кои ми докажуваат.
Сепак, не е стопроцентно дека сите убави се и глупави. Има исклучоци...

Или нема??:jaj:

Сакаш да кажеш дека причината за нивната глупавост е убавината ?

Сакаш да кажеш дека причината за нивната глупавост е убавината ?

Се збунила малце :back:, еве sexilicious е еден од исклучоците
:) шо не спаѓа во класификацијата на Тинуле , а има и многу други.

Замисли...

Седиш во бар со неколку другарки. Уште од кога дојде меркаш еден дечко. Убав дечко, баш онаков каков што сакаш да биде на изглед. Во карактерот го замислуваш баш онаков каков што сакаш, бидејќи тоа ни е во природата. Прво те гледа од подалеку и ти се насмевнува, па ја врти главата. Станува и тргнува накај тебе. Ти приоѓа и ти вели „Здраво, ти се игра?“. Повеќето девојки не би го одбиле дечкото од соништата, со големо задоволство би ја прифатиле поканата. Играте и на крајот на танцот те бакнува. Цела вечер мислиш за него, си разменивте броеви, не направивте никаков муабет освен разменувањето на броевите и кажувањето на имињата. Цела вечер потоа размислуваш за него. И ете, те освојува со една едноставна реченица „Здраво, ти се игра?“ Ете ја моќта во убавината, не се намачи воопшто. Така му било и со сите предходни девојки, па неморал да се мачи да прави којзнае каков муабет. Кратко и јасно, две-три реченици и оп, девојката е негова. Немал потреба од никаков муабет кај ниедна од предходните девојки, зашто го добивал тоа што го сака, без да каже ни збор, а девојките, заслепени од неговата убавина, не им се ни прави муабет, тие ја сакаат неговата појава. Нема потреба од тоа да се докажува дека е паметен, зошто повеќето девојки само ќе се восхитуваат на неговата убавина, а нема да имаат потреба од муабет.
Секако ти веќе кога ќе ти се јави и ќе одите на кафе, ќе имаш шанса да направиш сериозен муабет со него и ќедознаеш дека не е толку паметен и ќе се разочараш, но веќе...касно е...те освои првиот пат.
А замисли да беше некој „не толку убав“? Ти веднаш ќе станеше да играш со него. Како па да не! Тој многу повеќе ќе требаше да се потруди да се докаже пред тебе, дека е паметен и знае да направи муабет, па после тоа го заслужува твојот танц.

Back
На врв Bottom