Убаво е да си убав

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Споредувајќи дел од кандидатките за Најубава девојка на Кајгана со нивните мислења (баш сеа имав таков миг на просветлување), испадна дека интелегенцијата стврано не се трпи со физичката убавина.

И, настрана стварите шо ги пишуев (трескав) вчера...Со мозок ипак подалеку стигнуеш.
Не се сложувам.Мислам дека оваа лага меѓу луѓето е излезена од никој друг туку од љубоморните што знаат дека некој друг е убав а они не можат да бидат што е прашање највеќе да мајка природа или гени.Па се тешат и генерализираат дека не идела убавината со паметот и што те знам.Ништо лично само дискусија на темата.

Не се сложувам.Мислам дека оваа лага меѓу луѓето е излезена од никој друг туку од љубоморните што знаат дека некој друг е убав а они не можат да бидат што е прашање највеќе да мајка природа или гени.Па се тешат и генерализираат дека не идела убавината со паметот и што те знам.Ништо лично само дискусија на темата.

Па, нормално дека не може да биде лично, пошто сум далеку од грда.:back:

И зборам тука за повеќето убави цури и дечковци кои ги има на темите. Оние шо се као пластични кукли (и на кои најмасовно паѓаат) стварно не се најбистрите. Поткрепено со докази, т.е со нивни постови.
А, и со моето животно искуство.

Убаво е да си убав,физичиот изглед е многу важен.
Мене секогаш ми оставаат впечаток убави луѓе.Не мора да се манекени или манекенки.Фини,насмеани со убави црти...има луѓе што пленат со својот изглед и харизма.
И кога ке сретнеш некој грд човек,без разлика колку е паметен,нема да му обрнеш многу внимание,просто не те занима:kesa:

Секако ако немаш мозок и во двата случаи е џабе.

И зборам тука за повеќето убави цури и дечковци кои ги има на темите. Оние шо се као пластични кукли (и на кои најмасовно паѓаат) стварно не се најбистрите. Поткрепено со докази, т.е со нивни постови.
Сакаш да кажеш дека повеќето од најубав/а кајганџија/кајганџика се глупаци :O :P

Инаку да. Се сложувам со Ада.

Уваво е да се биде убав/ва , но пред се човек:pipi:...

Нормално е убавите луге да не се паметни ...
Значи нормална човечка реакциа е да им попуштаат , даваат работи , помагаат , итн на убавите луге .. .бидејки се убави ( а физичката убавина е еволутивен знак за плодност сила итн итн ) така да ако се од обратен пол тогаш целта е прокреациа .
А ако се од ист пол тогаш е елемент на бирање на сојузник кој ке прави и ти да изгледаш убаво ( силно привлечно итн итн )

Така да убавите луге немаат толку голема потреба да ги развиваат толку многу вишите мозчни функции , колку некој кој е грд и за се мора да се бори во животот ... Значи на скратено убавите не се паметни бидејки многу работи добиваат на тацна , за разлика од грдите кои за се мора да се борат и користат интелект ...
Проста психологиа и бихејвиоризам е тоа .

Проблемот е што се случува потоа ...
Според мене лично ... Ако има во мене некаква убавина ... моментално би ја сменил за + 20 - 30 IQ . Порадо би бил паметен отколку убав . ПОшто убавината поминува до кај 35 ... Интелектот ке ме држи до крајот на животот или бар дури не ме фати сенилност или алсхајмер .

Се е до карактерот на луѓето. Некои со убавината сакаат да просперираат занемарувајќи го умствениот дел додека има некои, кои се убави и се свесни за тоа, се трудат повеќе да го развијат умствениот дел за да покажат дека не е само убавината што би ги однела во просперитет.

Се е до карактерот на луѓето. Некои со убавината сакаат да просперираат занемарувајќи го умствениот дел додека има некои, кои се убави и се свесни за тоа, се трудат повеќе да го развијат умствениот дел за да покажат дека не е само убавината што би ги однела во просперитет.
А, пошто човекот има тенденција редовно да го бира полесниот пат, односно оној кој би му донел максимум резултати со минимум влог, убавите продолжуваат да ја форсираат својата лепота, не толку убавите, својот ум, а грдите и глупите...damn, што прават тие? :(

А, пошто човекот има тенденција редовно да го бира полесниот пат, односно оној кој би му донел максимум резултати со минимум влог, убавите продолжуваат да ја форсираат својата лепота, не толку убавите, својот ум, а грдите и глупите...damn, што прават тие? :(

Просто си кажав. Се е до карактерот на човекот. Некои сакаат предизвици и потешкиот пат им носи поголема сатисфакција. Јес да повеќето идам по шоркат со нивниот физикус до позицијата која ја сакаат али сепак постојат и луѓе спротивни од нив. А грдите и глупите...Хммм. Па од старт се глупи и неможат со мозокот па после и неможат да се вадат на убавина. Епа пропаст. Не се сите успешни во светов...

Човек со високо развиена свест ќе гледа да го надоградува своето знаење и вештини, без оглед на тоа колку е убав.

Они читаат CKM и гледаат по некоја добра "конфигурација" која кога ја прашуваат која ти е омилена книга вели ден браун(а не кажува наслов на книга)...

А женските читаат lepota i zdravle...некои сакаат теа модерна..не за другото туку оти е модерна,и така се прави обрт на средствата,цената на силиконската индустрија расте локомотивата цеца доби електричен погон....и така и "грдите" стануваат убави,е сега убавите кога ќе видат дека "грдите" станале поубави од нив,и они одат под закрила на силикон индустри....и така..

Абе убаво е да си убав, но поубаво е кога женска ти е поубава од тебе (мене)

Просто си кажав. Се е до карактерот на човекот. Некои сакаат предизвици и потешкиот пат им носи поголема сатисфакција. Јесда повеќето идам по шоркат со нивниот физикус до позицијата која ја сакаат али сепак постојат и луѓе спротивни од нив. А грдите и глупите...Хммм. Па од старт се глупи и неможат со мозокот па после и неможат да се вадат на убавина. Епа пропаст. Не се сите успешни во светов...

Да, јас на пример да, можеби е навистина потешко но стекнувам искуство, искуство кое утре еден ден ќе ми помогне во животот и ќе направи да стигнам до посакуваната цел, и да останам на врвот, за разлика од оние кои го бираат полесниот пат; лесно се стига до врвот да и за многу брзо време, но после тоа што правиме кога ќе стигнеш на врвот а немаш искуство да ги поминеш препреките кои ќе се поставуваат пред тебе? ;)
А и мирна ми е главата ако ништо друго...

Back
На врв Bottom