Убави штипјанки за 50 евра ?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.736
Поени од реакции
1.343
Во Штип се оди за бизнис и за убаво друштво

Додека надлежните молчат, јавна тајна во Штип е дека за 50 евра може да се купи друштво со убава девојка. Во градот, во кој функционираат многу фирми од текстилната дејност, често доаѓаат директори и бизнисмени од другите градови, кои по напорните деловни разговори бараат малку одмор

stip[4].jpg

Штип нема улица со црвени фенери како Амстердам, но по откривањето и разбивањето на мрежата на малолетничка проституција остана препознатлив како град во кој лесно може да се купи „љубовта“. Во организираната акција на полицијата минатото лето беа приведени шест бизнисмени на возраст меѓу 42 и 65 години, кои користеле сексуални услуги на осмоодделенки.

Во полициската станица велат дека оваа појава по овој случај е намалена. Но од разговорите со штипјани при нашата посета деновиве слушнавме оти проституцијата во градот е сериозен проблем, кој бара поинаков третман од семејствата и од надлежните институции.

И додека државата и надлежните молчат, некои девојки од тоа милје слободно зборуваат за она што го работат. Во Штип јавна тајна е дека за 50 евра може да се купи друштво со убава девојка. Во градот, во кој функционираат многу фирми од текстилната дејност, често доаѓаат директори и бизнисмени од другите градови, кои по напорните деловни разговори бараат малку одмор.

- Сето ова е добро организирано - вели струмичанец, кој секоја недела еднаш или двапати оди во градот под Исарот заради бизнис.

Тука криминалот е поразличен од другите места. Постои во сите негови облици, но во поинакви рамки. Кражбите се редовна појава, а присутен е и шверцот на цигари и пијалаци, како и нелегалната препродажба на марихуана, екстази и на трамадоли.

Одвреме-навреме во Штип и Штипско има и по некое убиство. Се крадат акумулатори и по некој автомобил, се посега и по злато. Има тепачки, ама мотивите се поинакви. Нема нарушувања од поголем обем. Тука нема излив на национална омраза.

- Полицијата бележи сé подобри резултати во откривањето и апсењето на организираните криминални групи. Одговорно тврдам дека за нас нема недопирливи, нема повластени ни меѓу задолжените за спроведување на законот ни меѓу оние што се отспротива ни изјавија од СВР Штип.

Води општиот криминалитет
Годинава во СВР Штип се евидентирани 732 кривични дела, од нив 643 се дела од општ криминалитет.
Шеснаесет кривични дела се од областа на организираниот криминал, 40 се за економски престапи, а 33 се за недозволена трговија, 18 кривични дела за оружје и 15 за дрога.

Колку се убави од 1 до 10 ?
Нека се изјаснат штипјани на темава.

Од малку штипјанки што имам запознаено...... им давам 1 од 10.

Порано за 500 денари кредит на моб биваше.. ем од помладите.

Мене ми требаат нивни фејсбук акаунти, давајте ваму ако имате нешто на лагер !

Јас сум од Штип. И не е до толку, секаде има такви кои се продаваат, не само кај нас

Aллоо за 50 евра ке ти ги донесам 500 цури од пред мтв дечко !

Јас сум од Штип и ова е глупост.Не е ни приближно вака како во текстот.

За 50 евра?????????/ Па за тие пари ќе плукнам и ќе платам казна, ем ќе ебам држава и ем ќе ме ебат мене....поисплатливо o_O

Ја би се ценкал... ако има некој од струга мислам знаат и за поефтино кај има да се помини :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom