U2

• Креатор на темата Креатор на темата Bavarecot
  • Време на започнување Време на започнување
Песни од времето кога U2 беа стварно посебни и единствени , сега се искомерцијализираа и не се тоа што беа

па не сум некој фан нивен али слушам по нешо од нив стварно се добри имаат добри песни мене посебно ми се свиѓа песната With or Without You мн закон песна шо ја сакам од многу одамна :nesvest: :pipi:

Пак коментари од ваков вид :tapp:
Добро бе, еве наведи неколку добри причини за тоа зошто се најдобар бенд во историјата и тоа без сомневање.
Затоа што тебе тебе ти се еден од поомилените бендови?
Ти ги прогласи за најдобар?
Ако веќе ги класифицираш како најдобар бенд, подобро речи дека се најдобар бенд за тебе, а не вака

eve moe mislenje nemora da e pravilno

1. Posle, Zappelin ,Dors, Pink floyd i Purple(koi se nesomneno edni od najgolemite) ostanaa zaedno so R.E.M(koi stagniraa poslednite godini) da bidat vodecki bendovi so dolgogodisno opstojuvanje na muzickata scena.
2.Nema koj moze da ja ospori dobrata muzika
3.Dobrite tekstovi
4. Brendot koj go sozdadoa so site brojni odrzani koncerti pod nivno vodstvo(mislam na dobrotvornite manifestacii itn, posledno na sto se sekavam LIve8)
mislam deka e dovolno
taka da ima pravo da kaze deka se najdobar bend

inaku mene omileni pesni mi se Sunday bloody sunday

eve i klipce
watch

Where the streets have no name
watch

Песната Sunday Bloody Sunday е една и од моите фаворити и вреди и да се каже нешто повеќе за оваа песна.Sunday Bloody Sunday е песна од албумот „War“ и во неа се искажува гневот поради Крвавата Недела имено ова е настан кој се случил 1972г кога во Северна Ирска каде што врз ирските демонстранти од страна на британската специјална полиција е отворен оган при што загинале 14 демонстранти а 13 биле ранети(демонстрантите притоа биле ненаоружани).
Откако U2 ја издаваат песната веднаш е окарактеризирана како побуненичка и повик на Ирската републиканска армија(ИРА) за борба против Британските власти.Одговорот на ова од страна на Боно е ставен во еден од најпознатите зборови кажани на концерт а тие зборови се и снимени на концертниот албум Under a Blood Red Sky кога ја почнуваат песната извикува This song is not a rebel song. This song is Sunday Bloody Sunday.Истава песна изведена на 9 ноември 1987г снимена на U2 - Rattle and Hum(комбиниран концертно студиски албум) ја изведуваат ден после бомбашки напад на ИРА во County Fermanagh(Северна Ирска) во кој загинале 11 лица Боно извикува Fuck the 'revolution(да ви ебам револуцијата)со што јасно покажува дека се спротивставува на ирските екстремисти на насилството и на тие што го подржуваат.

Sunday Bloody Sunday
I can't believe the news today
I can't close my eyes and make it go away.
How long, how long must we sing this song?
How long, how long?
'Cos tonight
We can be as one, tonight.

Broken bottles under children's feet
Bodies strewn across the dead-end street.
But I won't heed the battle call
It puts my back up, puts my back up against the wall.

Sunday, bloody Sunday.
Sunday, bloody Sunday.
Sunday, bloody Sunday.
Sunday, bloody Sunday.
Oh, let's go.

And the battle's just begun
There's many lost, but tell me who has won?
The trenches dug within our hearts
And mothers, children, brothers, sisters
Torn apart.

Sunday, bloody Sunday.
Sunday, bloody Sunday.

How long, how long must we sing this song?
How long, how long?
'Cos tonight
We can be as one, tonight.
Sunday, bloody Sunday.
Sunday, bloody Sunday.

Wipe the tears from your eyes
Wipe your tears away.
I'll wipe your tears away.
I'll wipe your tears away.
I'll wipe your bloodshot eyes.
Sunday, bloody Sunday.
Sunday, bloody Sunday.

And it's true we are immune
When fact is fiction and TV reality.
And today the millions cry
We eat and drink while tomorrow they die.

The real battle just begun
To claim the victory Jesus won
On...

Sunday, bloody Sunday
Sunday, bloody Sunday..

definitivno najdobar bend koj moza samo da sluzi za primer na idnite generacii rokeri i samo malce da ve dopolnam nikoj ne kaza od sto e inspirirano imeto na bendot
pa da vi pomognam deka u2 vo toa vreme bil najopasen spiunski avion.drugo bitno za bendot e deka bono ima otvoreni vrati kaj site zapadni politicari i svoevremeno bese golem prijatel na papata jovan pavle i sl zatoa se najgolemiot bend vo momentov.naj pesni mi se silver and gold,misterious ways i desire.

Боно - легенда!
Неостварена желба - да отидам на нивен концерт!

Во 1997 година ми се оствари желбата да ги гледам во живо на концерт...бев на нивниот концерт во Солун ( тогаш уште немаше визи за Гејлада и од тогаш не сум бил кај педерите грчки ) , и прекрасно си поминав...концертот беше спектакуларен...иначе U2 ги слушам веќе 20 и кусур години и уште ми се еден од најомилените бендови иако последните неколку албуми им се искомерцијализирани и не се на нивото на предходните , но сепак сеуште се држат и веројатно овој најновиов нивни албум ќе биде прилично добар , барем судејќи според Get On Your Boots првиот сингл од албумот...некој погоре кажа дека има U2 имаат многу песни кои се одлични а многу малку или скоро ич не се познати...се сложувам дека е така...на пример песните Bullet the blue sky , Silver and Gold , Tomorow итн. се одлични песни а не се извадени како синглови

U 2 - No Line on the Horizon

Dali go slushnavte i kako vi se dopadja. Jas mislam deka e najbliskoto neshto do Achtung Baby.

Odlichna naslovna traka vo No Line on the Horizon, Magnificent e solidna dobra pesna. Moments of Surrender i White as Snow a dobri fini baladi. I go Crazy if I don't go Crazy e dobra numera za izvedba na koncert.

Fez i Cedars of Lebanon se malce eksperimentalni i toa e doprinosot na producentite.

Edinstveno ne mi se dopadja Get On your Boots koj e i prviot singl od albumov. Mislam deka Magnificent ili NLOTH kje beshe mnogu podobar prv sing.

attachment.php

со сето ова што си го напишал, се согласувам...освен со последното за Get on your Boots. можеби не е најдобрата песна, ама сепак е една песна со музика типична за U2, и сосема е ок, што таа е прв сингл, а и со истата настапија на брит авордс.

како и да е, ова е одлично парче музика. уште еден супер албум од U2. едноставно, не знам што да кажам, најдобри се. сега, на 9 март, ќе излезат официјалните датуми за овогодишната турнеја на U2. да се надеваме дека ќе ги има некаде во близина, белград, софија, загреб....

Attachments

• cover.JPG
    cover.JPG
    47,4 KB · Прегледи: 111
kako niven dolgogodisen fan ke ti kazam deka produkciski albumot e top ama sevkupno e rano da se kaze kolku e dobar ili ne.treba edno mesec dva da ni legnat pesnite posto od prva nema nekoj opasen hit.i pred se ima mnogu slicnosti so pop i achtung baby.i na kraj edvaj cekam da gi vidam u blizina na koncert.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom