U2 vs Coldplay

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

Кој бенд повеќе ви се допаѓа?

• U2

Гласови: 35 52,2%
  • Coldplay

Гласови: 32 47,8%

• Вкупно гласачи
    67

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Според мене U2 и Coldplay се најдобрите комерцијални рок бендови на денешницата. И двата бендови имаат фантастични музичари и харизматични фронтмени ( Боно на U2, Крис Мартин на Coldplay)
Најголеми хитови на U2 се:
One, Vertigo, With or without you, Sometimes you cant make it on your own...
а на Codplay:
Clocks, Lost, Viva la vida, Yellow, Fix you...
Едноставно прават музика за сите генерации, музика во која секој може да се пронајде.

Кој од овие два бендови повеќе ви се допаѓа и зошто?

[FONT=&quot][/FONT]

искрено според мене ова баш и немат смисла пошо имаат двата бенда супер музика... е сега У2 се постари од колдплеј иии нормално имаат поќе песни... стилот им е многу сличен... е сега се одлучив за у2

Coldplay...омилена песна Lost, а тука негде се и Violet Hill и Viva la Vida.

И двете се добри.
И двете се едни од ретките комерцијални бендови со глобално реноме кои музиката ја прават за своја душа и за душата на слушателите, а не за потребите на продуцентите и менаџерите.
Гласам за Колдплеј. Не зошто У2 се полоши, напротив имаат поголемо музичко искуство и како резултат на тоа искуство прават се помоќни и помоќни песни, но песните на Колплеј некако повеќе ми влегуваат во уво.

Океј значи, осеќам дека ќе има тупење на темава кои се подобри, ама прашањево ко шо гледам е кој бенд повеќе ни се допаѓа. Како што кажа Philosophus погоре и покрај цело собрано искуство во U2, Coldplay не изоставуваат во перфекцијата на создавањето нивна посебена специфична музика. Вториве мене ми лежат повеќе поради тоа што емоционално подлабоко ги доживувам него U2. И Крис Мартин ми е пофаца од Боно.:) Ај црвенко.:)

Супер се и двете. Гласав за U2, бидејќи немаше можност и за двете да се гласа. Уште и Queen да беа ставени ќе беше супер задоволство. Во секој случај супер се и со задоволство ги слушам. Едните се легенди, а другите се на добар пат кон тоа.:smir:

Дефинитивно Колдплеј, не за друго туку затоа што се најдобар бенд на денешницава, кои прават убедливо добри песни (ко што кажаја погоре) за слушателите. Секоја чест и за У2 имаат музичко знаење но мислам дека нивното време поминува.

нема збор дека се две феномални групи, како што кажав во воведот,
Се одлучив за Колдплеј пристрасно само заради што Clocks ми е една од омилените песни воопшто (и сега ја слушам:wink:)
Животна желба ми е еден ден да појдам на концерт на U2 или Coldplay или на двата бенда:wink:

На исто рамниште ми се.

А полека ги стигаат нив и The Script како и The Killers кои имаат една од најубавите траки на веков според мене Human.

На исто рамниште ми се.

А полека ги стигаат нив и The Script како и The Killers кои имаат една од најубавите траки на веков според мене Human.
Хм... не би рекол. The Killers некако, ама The Script се далеку од популарноста на двава бенда за кои се дискутира. Но добро да не одиме многу оф-топик.

I have to go with U2 еден од моите омилени бендови воопшто шо постоеле ... таков си сум јас во музиката појќе поштовам ветерани :pipi:

u2 се налеку подобри од колдплеј...сепак се постари и имаат повеќе хитови..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom