Тужба од Грција за Македонија поради користење на ѕвездата од Вергина

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Abe batali romantika, aman.
Kazi mi sto realno storija, i sto realno pridonesoa za zemjata i narodot vo toa vreme?

Што е за тебе реално? Материјалното,? физички опипливо?

Сеа јасно ми е зошто па и на некои кур ги боли за името. Името пари и леб не им носи.Голема работа..тоа и онака не е реално, не може да се опипа.
ке влеземе во офф топик дускусија :)
Да ти дадам само заклучок мој... Тоа што го напишав, не го сметам за романтика.
секоја наредна дискусија, би била безвредна со оглед што ке ги кршиме копјата на покрешна тема. Различно ги гледаме работите во однос на тоа.
За сотанатото..веке ти реплицираа..и се согласувам со ова :

Сторија Република, независна, непомогната од никој. Прва република на Балканот. Република, за којаа сами се изборија. Тоа сторија. Додека СИТЕ наши соседи на подарок добија кралчиња и државички, Македонците тоа го направија САМИ.

И не го тупи.

И што ако тужба ??? Ќе ми забрани некој да го користам знамето??? Па сега тек ќе видите како ќе почнат од под перници да го вадат. И што ќе напраи Бакојани, ќе плаче , ќе се жали ???

Кој луд судија би пресудил забрана за користење на некое знаме што е незнам колку години старо ???

Судот донесува одлука дека сонцето како симбол му се дава во владение на буфот(симболот на Грците).
:toe:
Помрачување...

...на умот

Што е за тебе реално? Материјалното,? физички опипливо?

Сеа јасно ми е зошто па и на некои кур ги боли за името. Името пари и леб не им носи.Голема работа..тоа и онака не е реално, не може да се опипа.
ке влеземе во офф топик дускусија :)
Да ти дадам само заклучок мој... Тоа што го напишав, не го сметам за романтика.
секоја наредна дискусија, би била безвредна со оглед што ке ги кршиме копјата на покрешна тема. Различно ги гледаме работите во однос на тоа.
Секој Македонец знае, со сета можна цврстина во уверувањето, што значеше Македонското револуцинерно движење.
Оној што ја минимизира улогата на истото, го прави тоа од други мотиви, кои во никој случај не можат да бидат искрени и про-македонски.

Затоа, воопшто не навлегувај во дискусии околу значението на организацијата, ниту се обидувај да го објаснуваш. Тоа е нешто кое не се полемизира.

Конечно почнуваме да се конфронитарме со нив на вистинскиот начин.
Конечно ќе почнат, на официјално ниво, да се вадат сите историски аргументи кои ни одат во полза.
Аda бе... :tapp:
А бе зашто ти не можеш да разбереш дека имаш еден саат што чука и одбројува на маса,и немаш време да поставуеш и изнесуваш аргументи?
Нема држава...нема аргумент.
=
нема спор. :)

Дур они (гркљаните) тачно затоа би да `аргументираат` дур твоето време проаѓа.

Ete ti gi prasuvas najprosto prasanje, tie ti mavaat na nacional-romantika i duhovna ispolnetost. Do koga be? Do koga?
Vaka samo ke bidete ortaci so kurdite, nisto drugo.

А бе зашто ти не можеш да разбереш дека имаш еден саат што чука и одбројува на маса,и немаш време да поставуеш и изнесуваш аргументи?
=

Abe ja vrglam, pa verglam, pa verglam, ama dzabe, koga nejke da pali nejke.... a da turkam ne mozam, sleper e.

Ако навистина ќе покренат тужба за користење на симболот, сериозно ќе покренам иницијатива за акција со која симболично на секој плоштад во Македонија, граѓаните кои се горди сопственици на Македонското знаме, со сонцето од Кутлеш, да излезат и да го развејат!

Па нека плачат пичињата, а и нивните поддржувачи овде!

Abe ova go sere samo grckata vlada go zalazuvaat narodot so glupavi "problemi" a gledate deka sfati narodot vo grcija kakva im e vladata,haha Atina gori toj se zamara so zvezdata ne Vergina luda rabota.Pa veke se na rab na graganska vojna ako ne go lincuvaat Karamanlis nekoj den :)

=

А, за што имам време?
И како во полза ми оди молчењето и предавањето на државни симболи, историја, и конечно име на нација, во одржувањето на државата?

Работата е многу едноставна...Се откжувам од симболи, историја и име на држава и народ = се откажувам и од државата и ја губам.

Ако навистина ќе покренат тужба за користење на симболот, сериозно ќе покренам иницијатива за акција со која симболично на секој плоштад во Македонија, граѓаните кои се горди сопственици на Македонското знаме, со сонцето од Кутлеш, да излезат и да го развејат!

Па нека плачат пичињата, а и нивните поддржувачи овде!

Немој трн, ќе им зададеш сериозен удар.

Нееее, не е вистинско време за удар, чекај, прво ќотек, па бесење на дрво, па сечење на делови, опааааа кубурата падна.
Оти бе ѓаур не ја вадеше кубурата.
Не е време.

Судот донесува одлука дека сонцето како симбол му се дава во владение на буфот(симболот на Грците).
:toe:
Помрачување...

...на умот

И што ако донесе, ќе шета полиција низ улици и ќе ги казнува луѓето да не носат такви знамиња ???? Или ќе повикаат сили на ОН кои ќе го прават тоа ???? Абе во моментот кога ќе биде донесена таква пресуда (а нема да се деси тоа) Грчка амбасада ќе биде заобиколена од Сонцето на вергина. И не само кај нас и у светот....

И толку од аргументите зошто е страшна тужбава и како ќе не поебе.

Реторикава ви е...Чекајте, да не се тужиме, стрпете се, леле сеа не заебаа...А зошто? Ни самите не знаете.

Празни муабети и заплашувања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom