Tuzba za stomatolog

• Креатор на темата Креатор на темата bokser_mk
  • Време на започнување Време на започнување

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.368
Поени од реакции
1.839
Локација
Skopje
Веб-сајт
www.youtube.com
Me interesira kafe mozam da prijavam stomatolog za ne sovesno rabotenje i vadenje na zdravi zabi

• Ми се допаѓа
Reactions: Ne0
Колку заби ти извади? Може е некаква состојба (сеа не ги знам правилно медицинските термини), да не коментирам субјективно.
Јас имав еден проблематично скршен и самоиницијативно бев на 3 или 4 забари за мислење, пошо едвај се соочив со реалноста и ден денес ми е криво, ама криво ми е за мојата неодговорност, инаку сите ми рекоа дека е за вадење. Не е мала работа вадење заб за така фушерски пристап да има некој, а и не гледам реална потреба некој така да наштети.
Може сега не е лошо да отидеш на друг забар да погледа снимки и состојба во уста, па и ќе те упати што да праиш.

Hмм, пошто имам забар другар, секогаш вика дека е многу поисплатливо да ти прави, него ли, да ти вади заб :pos:

Me interesira kafe mozam da prijavam stomatolog za ne sovesno rabotenje i vadenje na zdravi zabi

Ти благодарам за ширење на вистината и будење на свеста кај народот, брат.

Истиот проблем го имав, среќа нешто од внатре ми велеше да не ги вадам. Знаев дека ќе се зезнам, добро што не ги послушав. И забариве станаа лопови, малтретирање му било и не му се исплати да ти го излечи и пломбира, па ај ќе го вади (поголема пара, повеќе му се исплати за потрошениот материјал). Во странство сум сигурен дека имаат опција и да спасат готов заб. Знам дека е поскапо во странство, нормално, но јас за заби све би дал. Изгледа тоа ни е мајката, освен ако имате некој сигурен од фамилија што работи тука, па да најде решение.

П.С. Имам читано дека сите заби се поврзани со сите внатрешни органи, и логички му доаѓа ако фали заб, истиот поврзан орган со тој заб да биде во смалена функција, секако и доколку е расипан.

Abe lugje stop treskate gluposti.Nieden stomatolog nema na sila da to vadi zab.Sigurno ti kazal deka zabot tie za vadenje,a ti si razmislil i si prifatil.Si mozel ida odbies i da baras vtoro mislenje.Toj time go izvadil zabot so tvoe odobrenie.Tolku za toa.

Hмм, пошто имам забар другар, секогаш вика дека е многу поисплатливо да ти прави, него ли, да ти вади заб :pos:

Не гледам што е смешното, чиста вистина е ова... :)
Вадење заб е саат време работа, додека правењето на заб е со недели, па ставање нов лек секое идење, и на крај пломбата. Башка што треба и на забарот за рака да му платиш :)

Смешното е што правам заби кај истиот, и отворено си кажува.

Финтата е дека штом еден заб се извади, целиот баланс во устата се нарушува. Се разретчуваат, од самата механика контра-забите пошо немаат отпор/граница, почнуваат да тргнуваат нагоре и тие побрзо се расипуваат. Ако се здрави корените и ако има доволно странични ѕидови, забот може да се поправа.
Можно е оштетениов да има некаква хронична состојба како парадентоза или нешто слично (наивно се изразувам), па може затоа забарот одлучил да му извади заб/заби заради тоа...не е одма работава "дај да ги обесиме сите забари".

Јас мислам дека треба малку подетално да се опише ситуацијата.
Што, кога, како???
Дали по грешка е изваден здрав наместо расипан заб? Дали пациентот бил запознаен од која причина треба да се извади забот? И уште многу ДАЛИ...

Не секогаш медицината е 2+2=4 и не мора да значи дека е по грешка. Пријави го ако си толку сигурен дека си оштетен ама знај дека не значи дека ако си немал болки дека е по грешка. Побарај мислење од 2-3 забари и ако добиеш одговор дека твојот забар е исправен, седи си мадро зошто ако го пријавиш во комора и испадне дека грешиш, со среќа после во наоѓањето нов забар. Никој нема да сака да те "збере".

П.С. Имам читано дека сите заби се поврзани со сите внатрешни органи, и логички му доаѓа ако фали заб, истиот поврзан орган со тој заб да биде во смалена функција, секако и доколку е расипан.
Ако го пријавувате стоматологот, може и страната кај што си го читал ова да се пријави.

:pos:

Не гледам што е смешното, чиста вистина е ова... :)
Вадење заб е саат време работа, додека правењето на заб е со недели, па ставање нов лек секое идење, и на крај пломбата. Башка што треба и на забарот за рака да му платиш :)

Ти дечко од основно да не не си бил на заболекар? Нема повеќе бели лекови, па дојди по 3 недели за црна пломба. Бар јас последен пат кога правев заб(пред 3-4 години) само еднаш бев и тоа беше тоа.
Само за еден бев 2 пати, ама тој беше до корен расипан и многу ме болеше неколку дена претходно.

Back
На врв Bottom