Туторијал за романтична вечера

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Скај ти си имал ли ваква вечера?

Дневен потсетниик дека романтичните дечки се задње тркало во животот на една жена.

86iPqPF.jpg

Step one:
Гответе сами, заедно, it's sooo much fun
Step 2: Запалете си свеќичка на маса и јадете ко луѓе.
Без шминки фустани и кошули :) ДОМА сте. И некое џез радивце нека свира и топете си се у убава храна :)

По кој критериуми туторијалов ќе предизвика романтична атмосфера никад нема да ми биде јасно.
Озбилно, ова е дефиниција за клише ситуација, за неинвентивност и пластичност и немање имагинација.
:rolleyes:

Сум правела оваков тип на вечери само за да види дека некој сака да му угоди и за да падне добро ебење. Инаку оваквите вечери не ми се воопшто романтични, напротив, извештачено ми е и се чувствувам дебилно.
Многу си контрадикторна .

По кој критериуми туторијалов ќе предизвика романтична атмосфера никад нема да ми биде јасно.
Озбилно, ова е дефиниција за клише ситуација, за неинвентивност и пластичност и немање имагинација.
А мене никад нема да ми биде јасно зашто секогаш кога ке се спомнат зборовите РОМАНТИЧНОСТ,ИСКРЕНА ЉУБОВ,ИСКРЕНИ ЧУСТВА,ВЕРНОСТ ,ЛОЈАЛНОСТ .... секогаш се пристапува со иронија ,подбивност еве дека тоа е клише ....

А мене никад нема да ми биде јасно зашто секогаш кога ке се спомнат зборовите РОМАНТИЧНОСТ,ИСКРЕНА ЉУБОВ,ИСКРЕНИ ЧУСТВА,ВЕРНОСТ ,ЛОЈАЛНОСТ .... секогаш се пристапува со иронија ,подбивност еве дека тоа е клише ....

:facepalm: Овде зборуваме за романтична вечера, не за искрена љубов, чувства, верност...

:facepalm: Овде зборуваме за романтична вечера, не за искрена љубов, чувства, верност...
:facepalm: гледам дека површно е прочитано тоа што го напишав па да објаснам подобро....темата го содржи зборот РОМАНТИЧНА ,доволно да се пристапи со ироничност и подбивност ,исто како и на други теми каде се спомнувааат романтичност ,искрена љубов и чуства ,верност .....
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:39 ---
Не гледам зошто...
Болдираните две реченици ти се контрадикторни

:facepalm: гледам дека површно е прочитано тоа што го напишав па да објаснам подобро....темата го содржи зборот РОМАНТИЧНА ,доволно да се пристапи со ироничност и подбивност ,исто како и на други теми каде се спомнувааат романтичност ,искрена љубов и чуства ,верност .....
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:39 ---

Болдираните две реченици ти се контрадикторни

Познато ти е дека секоја индивидуа си има свој вкус за романтика? Мене на пример романтичен ми е садо мазо сексот. И сега?

Иначе Sky предложил само идеја за романтична вечера некое негово гледање на една романтична вечера ,а критериумот за романтична вечера е различен за секого па нормално и за тебе и колку ке биде тој критериум исполнет ке зависи од твојата инвентивност и имагинација
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:51 ---
Познато ти е дека секоја индивидуа си има свој вкус за романтика? Мене на пример романтичен ми е садо мазо сексот. И сега?
Ова нема врска со тоа што јас го напишав

За мене романтични се моментите сами по себе. Затоа самиот наслов ми е малце... утнат. Не може да постои туторијал за романтична вечер. Романтична вечер е кога партнерите се знаат толку добро што знаат како да се изненадат меѓу себе. Некогаш прошетка во парк со семки и пиво може да биде поромантична од 10 вакви вечери. Барем за мене.

Step one:
Гответе сами, заедно, it's sooo much fun
Step 2: Запалете си свеќичка на маса и јадете ко луѓе.
Step 2: Ринглата на кец и завршете работа како луѓе.
Без шминки фустани и кошули :) ДОМА сте. И некое џез радивце нека свира и топете си се у убава храна :)

Морав да те поправам :)

leksikon

Никој овде не зборува ниту за искрена љубов, ни за верност или лојалност. Се зборува за таа „фамозна“ романтична вечера, веќе видена мал милион пати, со истите елементи, со истиот тек и истиот исход. Мора да бидат црвени ружи и црвено вино. Мора да има запалени свеќи и фенси гардероба. Мора партнерите заљубено да се гледаат во очи ко телиња барем едно 15 мин, и све тоа уз некој идиотски полуосмех.

Глупаво е зашто не постојат правила за романтика. Глупаво е затоа што е површно и неоргинално.
Романтиката која е вистинска произлегува од самата динамика на врската, од карактерите на партнерите, од нивните заеднички искуства - не од некое ефтино љубовно романче од Даниел Стил, а уште помалку од нешто толку графичко како туторијал.

Глупаво е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom