Турскиот премиер го напушти форумот во Давос

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Темава како што гледам не е за Турција, туку за педерското однесување на Турскиот премиер... И нормално за неговото ко Божем жалење за невини жртви, а самите негови раце се искрвавени со невини жртви од Курдите, кои веќе 20-тина години Турција врши туртура врз тоа население, па сепак Перес или било кој премиер на Израел не им рекол на Турците дека убаиваат невини Жени и деца...
Само напред Израел... ДОКРАЈЧИ ГИ...!!!

Инфантилен и изкомплексиран чин на премиер представител ан ислјамските радикалисти.Чин на обидена госпожица:nenene:

Работа на муда.Ај да ги видам Тадич или кој е одговорен в булгарија напрајте така.

Не сум експерт, само сум учествувал во еден таков филм на непобедлива армија.

Ми текнува далечната 1990/91 година, регрут во ракетните единици на ЈНА во Словенија.
САД ја почнува заливската војна и бара дозвола за прелет над Југославија.
Југославија не ја дава таа дозвола но сепак американците ја прелетуваат.
Добиваме узбуна, ги поставуваме ракетите за одбрана на татковината.
Боеви ракети на лансирни рампи кои се од советско производство симнати од брод прилагодени за копно, 1964 година производство.
Американците летаат на 10000м, нашиве ракети ни до пола не стигаат.
Која фарса човече.

Еве Хеидрих кажи ми ја ти турската програма за војна на ѕвездите.
Или колкав е нуклеарниот потенцијал на Турција.
Или авион од турско производство.
Може и подморница.
Нека биде и лансирна рампа.
Било што.
90-91 Југославија се ми е јасно.Таа приказна е многу поширока од една епизода на ПВО единица.

Војна на звездите?Па таа уште ни САД не ја реализирала.А има свои сателити.
Турција произведува делови за новиот Ф-35.Веројатно ке биде и центар на производство и одржување на овој авион за Европа.
Подморници исто така произведува.Ете гоогле и се си има.....
А за нуклеарен потенцијал кога ке им треба со нивниот капацитет ке имаат.Не дека немале нуклеаарно оружје на своја територија.Што мислиш никој не му текнало да зирне проучи......

Турција произведува делови за новиот Ф-35.Веројатно ке биде и центар на производство и одржување на овој авион за Европа.
Подморници исто така произведува.

Знаејќи го Турското производство и се што доаѓа од таму тешко на тие што ќе ги возат авионите... :vozbud::vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2:

Па и ден-денес постои изреката: " не е квалитетно...Турско производство е..." :vozbud::vozbud::vozbud:

Абе равногорац ај олади жити се со смешковциве.Кажи па ти кој произведува може Србија?Они барем имаат пари за авиони кажи кај се твоите?Тие авиони ти ја вратија твојата непреболена татковина во камено време.Оти не работат.Ај олади.Ако имаш нешто паметно пиши ако не уживај.Оти на Турците не можеш ни за ноктот да им се фатиш.

Знаејќи го Турското производство и се што доаѓа од таму тешко на тие што ќе ги возат авионите... :vozbud::vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2:

Па и ден-денес постои изреката: " не е квалитетно...Турско производство е..." :vozbud::vozbud::vozbud:

Како прво Тадич го поканат на ваков форум ќе се испрди од радост и ќе им се отепа газолижење на сите а и не знам дали ќе дочека Србија да присуствува во Давос или Г20 затоа Делија можеш да одмориш малце и како што знам тебе не те замараше Турција, така да можеш да одиш на друг подфорум и да си ја величиш Сербиа. А за квалитетот се гледа по Економијата, да немаа квалитет немаше сега да бидат во Г20.
:baeh:

Ај кажи па ти шо си купил од турција па да знаеш шо е квалитетно а шо не е. (Освен Чипс, чоколадца и секако најдобрите сакавчиња).

Таа изрека беше за бугарска роба а не за турска.

ПС. Османлиите си заминаа од балканот уште минатиот век и веке не постои тоа царство. Не ни се веќе Enemy number One. Така да нема потреба веќе да ги мразиш. :ne:

Ај кажи па ти шо си купил од турција па да знаеш шо е квалитетно а шо не е. (Освен Чипс, чоколадца и секако најдобрите сакавчиња).

Таа изрека беше за бугарска роба а не за турска.

ПС. Османлиите си заминаа од балканот уште минатиот век и веке не постои тоа царство. Не ни се веќе Enemy number One. Така да нема потреба веќе да ги мразиш. :ne:

Лажги со опашки,бурекот и баклавата им се најбољи :helou:

Грешка си нашите македонци порано ти велам а не сега,секогаш кога си одеја во Труција за да земат роба,секогаш не од центарите туку од на пазар земаја роба,и после неквалитетни беја производите,е нормлано дека тоа е така и евтино и квалитетно нема,плус од на пазар си земаја ,тоа е исто како например да земаш облека од шутка и од Рамстор нормално дека не е исто,и во Италија да одиш на пазар и да купиш од таму нешто нормлано дека неквалитетно ќе е робата.
А за турски производи баш се квалитетни,ево например мојот телевизор е БЕКО турски производ скоро 11 години помина ниту еднаш не се расипа:toe:

Vo pravo e oon,, delija i da znaes uste ova 80% turski proizvodi odi za Evropa i toa so godini,ali dosega nikoj ne rekol deka se nekvalitetni proizvodi mislam evropejcite ,primer Francija za nivnite naj moderni i naj skapi butici poracuvaat roba od Turcija za ova ako sakas ke ti davam i linkovi,a propagandata deka turskata roba ne cini izleze od MAkedonija i Srbija bidejki tie zemat roba koja e defektna so naj slab kvalitet nameneta za naj siromasite koja se prodava na obicnite pazari vo Turcija kako sto kaza i drugarot oon...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom