Не. Посебно сега па без Лапровитола.
Odlichna shansa za Fener (shteta bez Wilbekin cela sezona)
Вилбекин и онака е во постојан пад. Лани баш кога беше најпотребен, го немаше. Ќе издржи Фенер и без него, тек ќе ја креваат формата. Впрочем го имаат Вејд Балдвин, доволно е.
Преготивна екипа и одлично скоцкана. На многу фаворити ќе им го земат скалпот на домашен терен. Франциско многу добар играч. Или он или Браздеикис, некој од нив двајцата ќе биде лидерот/најдобриот играч на екипата.И се разбира чичко Тринкиери. Се надевам, а и навивам да влезат во плејофот.
Мене од такт ме вади Вања Маринковиќ, не знам како може капитен да го стават
Единствен кој ТРЕБА да е капитен е Лундберг. Со оглед на искуството кое го поседува, зрелоста и тоа што и го носи на екипата. Вистински лидер на овој тим, веќе го докажа тоа во неколку наврати, во неколку натпревари погоди баш кога беше најпотребно.
Било како било, не сум задоволен од прикажаното досега. Падовите во последната четвртина се недопустиви, натпреварот во Басконија требаше да биде добиен, со оглед дека водеа скоро цел натпревар, а никако НЕ СМЕЕШЕ да се изгуби натпреварот против Болоња. Ваквите ситни детали одлучуваат многу работи, скапо може да се плати данокот на неискуството...
Работа која ме радува во моментот е што конечно Двејн Вашингтон е достапен и одигра солиден натпревар против Крка вчера. Со оглед на постојаните празни ходови кои му се случуваат на тимот, неговите поени се баш она што му фали на тимот. Неговото присуство е круцијално во моментот.
Да се надеваме само дека оваа млада екипа ќе расте од коло во коло и дека ќе игра се подобра и подобра кошарка. И секако дека ќе обезбеди плејоф на крајот на сезоната.