Turkish Airlines EuroLeague 2024/25

Кои тимови покрај Реал, ПАО и Олимпијакос ке одат во четвртфиналето?

• Вкупно гласачи
    29
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Добар меч паднал вчера Ефес Олимпијакос до сам крај тензично
Одличен меч али Фурние ги кошташе чиста победа Олимпијакос. Уште од НБА од дното на душата го мразев ова лигле, еден од најпреценетите играчи на денешницата. Класичен силувач и играч само за себе, а за екипата нула во двата правци.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.403
Поени од реакции
9.703
Dobar start na Zvezda i Zalgiris, slab start na Milano i Virtus. Poshto Mesina e vechen, Bianchi e prv trener vo opasnost od otkaz.

Mislam deka i Real i Pao kje bidat nestabilni ovaa sezona, ama pak kje bidat vo vrvot. Odlichna shansa za Fener (shteta bez Wilbekin cela sezona) i mozebi Monaco ili Barsa.

Prvite 4 kola pokazaa deka e najizramneta liga i najinteresna za pratenje.

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399
Гледам никој нема пост на ова ,вакво нешто немам видено ,а гледам и играм баскет цел живот, ова ја коси физиката.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
4.074
Не. Посебно сега па без Лапровитола.
Odlichna shansa za Fener (shteta bez Wilbekin cela sezona)
Вилбекин и онака е во постојан пад. Лани баш кога беше најпотребен, го немаше. Ќе издржи Фенер и без него, тек ќе ја креваат формата. Впрочем го имаат Вејд Балдвин, доволно е.

Преготивна екипа и одлично скоцкана. На многу фаворити ќе им го земат скалпот на домашен терен. Франциско многу добар играч. Или он или Браздеикис, некој од нив двајцата ќе биде лидерот/најдобриот играч на екипата.И се разбира чичко Тринкиери. Се надевам, а и навивам да влезат во плејофот.

Мене од такт ме вади Вања Маринковиќ, не знам како може капитен да го стават
Единствен кој ТРЕБА да е капитен е Лундберг. Со оглед на искуството кое го поседува, зрелоста и тоа што и го носи на екипата. Вистински лидер на овој тим, веќе го докажа тоа во неколку наврати, во неколку натпревари погоди баш кога беше најпотребно.

Било како било, не сум задоволен од прикажаното досега. Падовите во последната четвртина се недопустиви, натпреварот во Басконија требаше да биде добиен, со оглед дека водеа скоро цел натпревар, а никако НЕ СМЕЕШЕ да се изгуби натпреварот против Болоња. Ваквите ситни детали одлучуваат многу работи, скапо може да се плати данокот на неискуството...

Работа која ме радува во моментот е што конечно Двејн Вашингтон е достапен и одигра солиден натпревар против Крка вчера. Со оглед на постојаните празни ходови кои му се случуваат на тимот, неговите поени се баш она што му фали на тимот. Неговото присуство е круцијално во моментот.

Да се надеваме само дека оваа млада екипа ќе расте од коло во коло и дека ќе игра се подобра и подобра кошарка. И секако дека ќе обезбеди плејоф на крајот на сезоната.

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399
Пантер игра како препороден сезонава добро му легна Барселона во секоја случај.
Лапровитола е во аут цела сезона излезе официјално соопштение да видиме која ќе биде неговата замена.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.632
Поени од реакции
1.198
Катастрофално е судењето у Евролига, од година во година. Мислам дека е уште и полошо од моментот кога воведоа правило дека и тренерите имаат право на челенџ. Проблем е од аспект на тоа што не е до крај разјаснето за кои ситуации може да се бара, за кои не. А уште поголем проблем е тоа што со зголемениот број на челенџи судииве станаа понесигурни у одлуките што ги носат, па една ситуација ја пргеледуваат по сто саати и пак носат погрешни одлуки доста често.

Ете пример, она вчера у Каунас беше апла крадење у корист на Жалгирис. Не може бе лакт у лице да не досудиш како фаул. Ај што тоа не го свиреа како неспортска, а мораа, туку не судеа никаков фаул над Калиниќ. Не разбирам, гледаш од сите можни агли, 156345 пати враќаш снимка и апла се глеа дека е неспортска и ти не досудуваш ништо. Море мамицата. Имаше и уште две-три спорни одлуки кои директно влијаеа на резултатот ама ај да не навлагам превише у детали.

Жими мајка, некад мислам дека е најарно да се игра без судии, како у маало. Нека се испотепаат меѓу себе играчите ако треба ама барем нема да гледам како некој идиот како Јавор поради немање појма менува тек на утакмица.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Звезда и Партизан вчера оштетни од криминалното судење,немав можност да ги гледам ама сега читав коментари и гледав инсерти ептен ги убиле.
Мене у глобала ептен ми иде на курац квичењето од Србите по судии општо во сите спортови, ама ова што им го прават оваа сезона на Партизан и Ѕвезда е одвратно. Некња на Калиниќ чист лакт у фаца што треба да биде намерна лична грешка, овие признаа фаул кош за Смаилагиќ. Партизан исто прописно го одраа, тој Штрецел од аут ја фаќа топката и фрла од позади табла дава кош, судиите неми, исто еден куп недосудени фаули, а на почеток ги наполнија високите играчи на Партизан со лични грешки.

Иначе Рехехехехеехехеал.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Колку глуп пораз на Ѕвезда, цел меч ги водеа шампионите Панатинајкос, на нерешено оној Јаго До Сантос прави фаул на 7 секунди до крај.. глупости живи, цел меч го изиграа 5ка. Ајзеа Кенан еруптираше со 6/7 тројки, Петрушев доста солиден исто, џабе кога моронски ке завршиш добиен меч. И НЕ НЕ Е ДО СУДИИТЕ СЕКОГАШ, ПРЕКУ КУР ОД ТАКВО КУКАЊЕ И ЖАЛЕЊЕ ДА ЦЕЛ СВЕТ Е ПРОТИВ СРБИТЕ ВО СЕКОЈ СПОРТ ЕБАТЕ ТОА КУКАЧИТЕ, ПРИФАТЕТЕ МАШКИ ИЗГУБИВТЕ ИЗГУБИВТЕ, ДА НЕ НАБРОЈУВАМ КОЛКУ ПАТИ ПЛАЧЕЛЕ И ЗА НОВАК И ЗА ПАРТИЗАН И ЗА ФУДБАЛ И БИЛО ШТО. Да беа неколку пати свирени и неправедни фаули кон Партизан и Ѕвезда од стартов на сезонава, ама све тоа е возвишено до небо од медиумите за колку неправедно е судењето..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Ауф Партизан ама се лоши, ауффф мајко мила. :facepalm:
Кој го излажал Покушевски дека знае да игра кошарка нека се убие сместа.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Ауф Партизан ама се лоши, ауффф мајко мила. :facepalm:
Кој го излажал Покушевски дека знае да игра кошарка нека се убие сместа.
Тетин ми е страшен навивач на Ѕвезда, повеќе од 35 години и пред почеток на сезоната ги гледаме трансфериве и му се палам ќе ве згазат цела сезона Обрадович со тимов што направи, све проверени играчи донесе.. по стартов на сезонава и му должам извинување за мојата абнормална проценка..

Kajgana Shop

На врв Bottom