Turkish Airlines Euroleague 2023/24

Кои тимови ќе стигнат до четвртфиналето (максимум 8 можни одговори)?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Kaminsky, Angjusic, Jaramaz, ne se za ovaa nivo na kosarka, zalosno, Balsa isto diskutabilen posle 3 sezoni, nikakov napredok, zosto nego zedoa ovoj Luka od Zadar, gi razbi za Bozic:(,

Јасикевичиус битно сврза 4 комада , мислам и оваа со Макаби ќе ја добијат.

Заврши првиот круг, од Новата година се стартува со дупло коло. Ако по утрото денот се познава, се гледа веќе кој ке го освои првото место во регуларниот дел. И може да се каже сосема заслужено дека е Реал прв, со тоа што во овој втор дел ке има потешки гостувања, ама тешко да можат да го испуштат првото место со оглед на ростер кој го имаат.

Прав покољ ке биде за местата кои водат во плеј оф и плеј ин и по мене одамна не била вака драматично.

Виртус е најголемо изненадување, во Белград победија со помош на судиите во четврток, мада и Партизан е сам крив што не успеа да победат. Барселона со новиов тренер е на солиден скор, мада изненади поразот од Алба на гости и од Армани дома. ПАО после серија од три порази со четири врзани победи стигна до четвртото место и има ист скор како Монако, Макаби и Фенербахче, кај кои проработи шок терапијата и врзаа четири победи, но ке видиме до кога ке трае овој скор.

Повторно следи група од четири тима со ист скор - Партизан, Олимпијакос, Валенсија и Басконија. Како фан на Партизан, криво ми е што неколку порази не беа претворени во победа, но и при некои победи имавме среќа. Ке видиме како се вклопи Смит, ама едно е сигурно. Плеј ин ке играат.

Баерн со Ласо не доби никој од посилниве, поточно од сите екипи беше поразен убедливо. Армани како и минатата година е многу лош, додека Ефес сеуште треба да чека Ердем Џан да ги сложи коцките, а тоа по мене ке биде од следната сезона.

Звезда е големо разочарување со оглед на тоа колку играчи доведе. Ке видиме дали уште ке доведат, критични се на неколку позиции. Жалгирис се очекуваше да има слаб скор, ама не оволку. Алба и АСВЕЛ се таму каде што и треба да бидат, спрема очекувањата пред почетокот на сезоната.

За сега само три тима сменија тренери, па ке видиме дали ке имаме уште некоја жртва во понатамошниот дел. Разликата помеѓу третиот и оној кој е на позицијата 14. е само четири победи, така да очекуваме некакви позитивни изненадувања.

П. С. Може да ставиме кој ни е најголемото разочарување/изненадување од играчите/клубовите.

Кај мене клубови: Виртус/Звезда
Играчи: Монеке/Дариус Томпсон.

Лазиќ Бранко!
Страшен меч изигра денеска. Конечно и Зведа со победа у гости.

Лазиќ Бранко!
Страшен меч изигра денеска. Конечно и Зведа со победа у гости.
Касно им текна ,со прва победа на гости после 18 кола ништо не прават.Следно коло е со Партизан,лагано ја губат утакмицата со +10 коша.

Касно им текна ,со прва победа на гости после 18 кола ништо не прават.Следно коло е со Партизан,лагано ја губат утакмицата со +10 коша.
У нивна сала да изгубат +10?

У нивна сала да изгубат +10?
Немам симпатии ни кон едните ни другите,а ЕЛ не пратам многу ,ама по тоа што читам од портали многу е вложено во Звезда и е без резултат,Партизан како што гледам е константен и далеку подобар.Плус за Звезда е само домашната публика ,се друго е во полза на Партизан.
Патем Обрадович од времето е врвен тренер.

Немам симпатии ни кон едните ни другите,а ЕЛ не пратам многу ,ама по тоа што читам од портали многу е вложено во Звезда и е без резултат,Партизан како што гледам е константен и далеку подобар.Плус за Звезда е само домашната публика ,се друго е во полза на Партизан.
Патем Обрадович од времето е врвен тренер.
Во право си бил да ти кажам право. :)

uste gi sumirame vpecatocite od sletot sto go napravija navivacite na kkzcdivatelekomivololaribar,zatoa ne go komentirame sexot, odnosno koj moze da mu zabrani na fmp da se vika kako saka,na site rezimski televizii odese letokot nivo 400 beli maici, nivo 200 crveni, nemoj nekoj da go spomnal golemiot gospodar, ceracemo se jos......

uste gi sumirame vpecatocite od sletot sto go napravija navivacite na kkzcdivatelekomivololaribar,zatoa ne go komentirame sexot, odnosno koj moze da mu zabrani na fmp da se vika kako saka,na site rezimski televizii odese letokot nivo 400 beli maici, nivo 200 crveni, nemoj nekoj da go spomnal golemiot gospodar, ceracemo se jos......
18+,утакмица требаше после полноќ да иде на тв.Жејко уште румен се буди сабајле од сексот што му го дадоа,тешко иде опоравак денес ако не тепаат ќе има шлакање.

nemas simpatii ni kon edni ni kon drugi i ne pratis mnogu EL, ama cuci vo tebe skrien ciganin, fali uste Vujosevic da go spomnes i da potvrdis deceniska frustracija...

nemas simpatii ni kon edni ni kon drugi i ne pratis mnogu EL, ama cuci vo tebe skrien ciganin, fali uste Vujosevic da go spomnes i da potvrdis deceniska frustracija...
Ме заболе за србите, кажав за ебењето што им го дадоа на партизанките дека по медиуми се јачаа многу.
Си имам јас мој малски клуб за кого навивам не сум како тебе и останата екипа да сечам вени за партизан и звезда.Тие народот не ни го признаваат ти муда обесуваш тука за партизан.
Сите симпатии ги изгубив за србите после ракометното меч меѓу партизан и Вардар и паролите на гробари не кон Комити(што е нормално да има провокации) туку кон македонскиот народ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom