Turkish Airlines Euroleague 2023/24

Кои тимови ќе стигнат до четвртфиналето (максимум 8 можни одговори)?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 декември 2021
Мислења
162
Поени од реакции
215
grupa idioti koi se narekuvaat grobari i koi se platenici ne mozat da smenat nisto kaj normalen covek, me zabole za tvojot malski klub i za politika,za velikosrbite i slicni gluposti, mudata sto jas gi obesuvam mozes ubavo da gi popases, zboruvame za kosarka i ti vleguvas vo film ebenje partizanki, plus 18 i slicni gluposti.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Отворете тема Партизан vs Ѕвезда и таму мерете си ги.

Денес има 7 утакмици, убав ден и за кладилница. Ваши фаворити за денес и можни изненадувања? Моите изненадувања би биле Басконија добива кај Монако, Лион добива со Ѕвезда и некако Жалгирис би можел да изненади, нов тренер.

Би требало да се утакмици на многу поени сите, такви се двојки, ама непредвидлива сезона е, можи да смрзнат, посебно Реал, Фенер, Ѕвезда.

Член од
10 мај 2022
Мислења
817
Поени од реакции
2.488
grupa idioti koi se narekuvaat grobari i koi se platenici ne mozat da smenat nisto kaj normalen covek, me zabole za tvojot malski klub i za politika,za velikosrbite i slicni gluposti, mudata sto jas gi obesuvam mozes ubavo da gi popases, zboruvame za kosarka i ti vleguvas vo film ebenje partizanki, plus 18 i slicni gluposti.
Во ред те разбирам,да не сум ти во кожа боли поразот дефинитивно.Еве повеќе не коментирам на темава.
Доколку беше обратна ситуацијата сигурно вака немаше да реагираш ќе се ситеше на поразот на противникот.Времето ги лечи раните трпение

Член од
30 декември 2021
Мислења
162
Поени од реакции
215
najdi moj komentar posle dvete pobedi vo EL i ABA, posebno na vakov nacin, edino sto vulgarno komentiram e za golemiot gospodar pederot Vucic;), porazite samo jacaat, nekoj pamti bari a nekoj fljamurtari:), ne znam kolku razbiras sto sakam da kazam.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Шо се деси со Партизан? Беа прво полувреме баш добри, после не гледав ..

Член од
28 јануари 2023
Мислења
15
Поени од реакции
7
Партизан и Ѕвезда имаат проблем со ротација на играчи,и никогаш не го задржуваат истото ниво во текот на самата утакмица тие што се стандардни..Да не беше Кабокло мислам дека сеуште ќе имаа проблем со дефанзивен скок,а и генерално ќе имаа проблем во продолжение од евролига ...
Пантер солиден и можеби еден од подобрите ако збориме за константност ,но ме загрижуваат Ледеј и останатата дружина. Трифунович и Тристан треба да ги игра повеќе. Што се однесува до Ѕвезда, Јаго има простор да напредува од утакмица во утакмица,малиот Топич огромен талент и ќе направи голема кариера. Бек играчите ми се критични. Бранко Лазич можеби треба да има повеќе минутажа,како и Тоби. Недович ми е океј само треба да му се даде простор бидејќи може повеќе ,а Гидраитис ми е доста солиден и можеби омилен играч таму. .Ѕвезда имаше голем потенцијал да направи нешто ,но мислам дека грков е промашена работа. Поразот од Асвел е само доказ за тоа,со дадени 100 коша,а и доказ дека тренерот игра голема улога со оглед на тоа што Поцеко повеќе не им е тренер. Од играчи имам голем респект спрема Ларкин од Ефес,човекот издоминира со Реал последната утакмица и остави срце на терен . Плус на таа утакмица е направен историски рекорд во Евролига со 4 продолженија.
Што се однесува до тоа кој ќе освои е доста дискутабилно и тешко да се каже ,така да сезонава најмалце можам да дадам прогноза за тоа кој ќе освои ,ама знам кој нема да освои,а тоа е Реал. Иако се први и убедливо најдоминантни,попрво би дал предност на Панатинаикос и Барселона,но се надевам дека ќе освои некој трет(како Виртус)на крај. Тоа е моето мислење.

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.213
Звезда е далеку од топ 10 сезонава со три врзани победи што ги имаа не се иде во топ 10,вчера ја пратев утакмицата со Лион ,катастрофа во одбрана многу лоша утакмица која им значеше да се биде или не,мртви се на неколку позиции,Топич само што го земаа се повреди и е надвот од терените сигурно 6 недели,Тео игра повреден по 30 мин итн.Утре играат со Милано во гости тешко ќе поминат и таму очекувам пораз.Не се иде во разигрување за Ф4 со две победи на гости само.
Партизан е друга приказна,сеуште стојам на ставот дека лани имаа подобра екипа и поголема хемија во екипата, имаа утки кај некој појачувања не се погодија.Вчера не требаше да допушти Обрадович од 17 поени предност да изгуби со 15 коша,се изгубија на терен играчиве.Следна играат со Макаби дома очекувам со плус +100 да иде Партизан и сигурна победа.

Член од
30 декември 2021
Мислења
162
Поени од реакции
215
za lesor i Exum, posebno za nivnata energija i kurcevitost ne najdoa dobri zameni, ocigledno sagata so mirotic i porfirije komplet gi poremeti.
Kaminski da se vikase Koprivica ili Tristan odamna ke bese von rotacija, igrac pomalku vo odbrana, niti moze da brani pik, niti 1 na 1, niti skok. Koga e on vo igra site igraci sobiraat poradi nego, koga branat pik 2 na 2 i on izleze, da se vrati na svojot centar od toj pik mu treba vecnost, stranata na pomos se spusta do protivnickiot centar, sto znaci deka go ostava protivnikot u korner, Pas odi kon nego, sam e, i sekogas ima povece opcii:
opcija 1 da sutne opcija 2 da fintira sut i trgne na vlez, sto doveduva da igraat 5 vs 4 bidejki stranata na pomos e maltene vo aut i sekogas ima igrac povece odnosno sam igrac, ako promasi i skok e uzasen i povtorno sansa za napad i taka vo nedogled.go procitaa, no trenerot insistira na takov tip odbrana, sega zasega bez rezultat, tezok raspored ima prtzn i skepticen sum za top 6

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.213
Звезда го добива Милано во гости,им одржа лекција и јас како хејтер према нив треба да признаам.Им следат четири меча од кој првиот дома со Баскониа,во кој со победа се приклучуваат и фаќаат приклучок за топ 10,да не заборавам победа на Звезда над Баскониа во прилог иде и за Партизан, за двете екипи од Београд тоа ќе биде напред на табрла.После идат Алба на гости и Валенсија ,Барса дома ,големи се шансите да направат 3/4 останува да видиме.
Незнам како е ситуацијата околу повреди кај Партизан ама утре очекувам победа на домашен терен.Партизан за разлика од Звезда има малку потешки текми ПАО гости,Жалгирис дома,и два меча гости Виртус и Милано.
После овие мечеви многу појасни ќе бидат работите околу табелата и каде ќе бидат Звезда и Партизан.

Член од
10 мај 2022
Мислења
817
Поени од реакции
2.488
Звезда го добива Милано во гости,им одржа лекција и јас како хејтер према нив треба да признаам.Им следат четири меча од кој првиот дома со Баскониа,во кој со победа се приклучуваат и фаќаат приклучок за топ 10,да не заборавам победа на Звезда над Баскониа во прилог иде и за Партизан, за двете екипи од Београд тоа ќе биде напред на табрла.После идат Алба на гости и Валенсија ,Барса дома ,големи се шансите да направат 3/4 останува да видиме.
Незнам како е ситуацијата околу повреди кај Партизан ама утре очекувам победа на домашен терен.Партизан за разлика од Звезда има малку потешки текми ПАО гости,Жалгирис дома,и два меча гости Виртус и Милано.
После овие мечеви многу појасни ќе бидат работите околу табелата и каде ќе бидат Звезда и Партизан.
Зарем нема други тимови во Евролига па мора да ги анализираш само Партизан и Звезда.
Звезда 3/4 малку тешко со толку повредени играчи нека се среќни 1/4 ако бидат, денес беше лош ден за Милано.Звезда си го напиша своето со пораз од Лион.
Исто и за Партизанките и тие по распоред може да ги тепаат само Литванците дома наредни три меча во гости губат.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.843
Поени од реакции
17.520
Каква утакмица и уште еднаш се покажа колку битен фактор се навивачите. Јарамаз и Трифуновиќ цела сезона плукани, вчера беа Х фактор. Кабокло мора да престане да прави ретардирани фаулови и така да уништува напади. И за сам крај. :drk: :drk: :drk:

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Kaboklo je dobar igrac, bice jos bolji ima dobar sut, lupa blokade, problem sa licnim resice se.

Ja mislim Naneli, crni strelac, je bio covek odluke imao odlucnost da krene na kos kad su se drugi ukocili, Douzer isto dobar. Kapiten se nije video. Odlican kos Smajlagic - Trifunovic - Jaramaz!

Das nekome 24 fore u prvom poluvremenu i posle pocnes da igras :icon_lol:. Masina melje...

Член од
10 мај 2022
Мислења
817
Поени од реакции
2.488
Kaboklo je dobar igrac, bice jos bolji ima dobar sut, lupa blokade, problem sa licnim resice se.

Ja mislim Naneli, crni strelac, je bio covek odluke imao odlucnost da krene na kos kad su se drugi ukocili, Douzer isto dobar. Kapiten se nije video. Odlican kos Smajlagic - Trifunovic - Jaramaz!

Das nekome 24 fore u prvom poluvremenu i posle pocnes da igras :icon_lol:. Masina melje...
Пишувај да те разбереме ,на кој дијалект е ова?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom