Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На 17 октомври ќе се дознае дали Турција ќе биде непостојан член на Советот за безбеднодт на ООН
На 17 октомври Генералното собрание на ООН ќе ги гласа кандидатурите за непостојани членки на Советот за безбедност на светската организација за период 2009-2010 г., меѓу кои е и таа на Турција, соопштува Анадолската агенција. За да биде избрана, Турција треба да добие подршка на најмалку 128 држави - квалифицирано мнозинство од две третини од гласовите на 192 членки на светската организација. Од Западноевропската група за нови непостојани членки на Советот за безбедност на ООН ќе бидат избрани две држави. Конкуренти на Турција за местото во Советот за безбедност се Исланд и Австрија .

австрија и исланд ... мммммм

исланд мати вода - многу се тие скандинавските , имаа лоби страшно - австрија - така така .

ама нека бида турција :smir:

Исланд, не е некој голем фактор што исланд...
Австрија е на суво, што неа ја боли
МОРА ДА Е ТУРЦИЈА... реално за нас најдобро би било Турција!!! (Како и секогаш)

па ние ќе си ја поддржиме Турција а педерленд нека мисли на новите авиончиња на Турција

Што сакаше писателот да каже со ова...???????:uvo:
Eве това сакаше да рече писателот оти турците не си поплјуваат
Гр'кот Солому умре на пилона,кога се опитваше да го свали турското знаме изеде баницата.

Треба ли да цитирам што изјави германскиот воен генерал Шакопф во анкетата за

Military Forces of EU...

"they have the best trained and disciplined army in EUROPE, force that is close to USA/Russian power in terms of technology and equipment and maybe better soldiers. EU needs to respect a Nation that can level 40% of its the territory in less than 24hs"

Eве това сакаше да рече писателот оти турците не си поплјуваат
Гр'кот Солому умре на пилона,кога се опитваше да го свали турското знаме изеде баницата.

Nema zaebancija so turcite:toe:

Slusnav deka masovno se naseluvaat vo Grckiot del na Trakija.Da ima vojna pomegu Grcija i Turcija,Turcija bi pobedila bez konkurencija.Neverojatno e jaka vo sekakov aspekt,nikoj ne si mozi.Istotaka tie se zalagaat za naseto ustavno ime.

А чив е уствари Кипар... чив бил и кој се населил одпосле???

Кипар e остров кој е поделен на два дела, на едниот дел живеат Грци (чиј што дел се води под Грција но си имаат сопствено знаме) кој зафаќа околу 67% од целукупната територија на островот, а на другиот дел живеат Турци, каде што тој дел се води под Турција и зафаќа 37%,(исто така со сопствено знаме) но реално би било целиот остров да биде на Турција бидејќи е на околу 40 километри оддалечен од неа и островот нема никаква врска со Грција нити пак е близу до неа....

И еве слика како тоа изгледа....
Cy-map.png

Кипар e остров кој е поделен на два дела, на едниот дел живеат Грци (чиј што дел се води под Грција но си имаат сопствено знаме) кој зафаќа околу 67% од целукупната територија на островот, а на другиот дел живеат Турци, каде што тој дел се води под Турција и зафаќа 37%,(исто така со сопствено знаме) но реално би било целиот остров да биде на Турција бидејќи е на околу 40 километри оддалечен од неа и островот нема никаква врска со Грција нити пак е близу до неа....

И еве слика како тоа изгледа....
Cy-map.png

Nekoi od objasnuvanjava ti se mnogu diskutabilni (i netocni) ama nema da nevleguvam vo pojasnuvanje samo treba poveke da procitas za kiparskoto prasanje.

Slusnav deka masovno se naseluvaat vo Grckiot del na Trakija.Da ima vojna pomegu Grcija i Turcija,Turcija bi pobedila bez konkurencija.Neverojatno e jaka vo sekakov aspekt,nikoj ne si mozi.Istotaka tie se zalagaat za naseto ustavno ime.

А, нели ако има војна измеѓу нив, Турција ке се бие против НАТО, пошо Грција е во НАТО?

А, нели ако има војна измеѓу нив, Турција ке се бие против НАТО, пошо Грција е во НАТО?

И Турција е во НаТо као што знам ја .... + ги боли кур НаТо ако се спотепаат ... што ? да не ќе тргнат у војна можда против Турција ??

Ау да заборавив. Епа не знам како би било. Внатрешна војна :)

E sekoja cest.Neka odi taa k*ravata da im go smeni identitetot ili imeto na ovie.kompromis.Razgovaranje.Vaka se razgovara so niv.I to pred ocite na plavive kacigi koi so pedercinjava zaedno si trckaa da begaat.Bravos.Zal mi e za izgubeniot zivot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom