МургоДШит
Чаршиска џукела
- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 128
- Поени од реакции
- 19
-До каде, лепи?
-Шознам, не ми се иде нигде.
-Не дупи бе, ако се возиш, кажи. Ако не, искачај. Не се ебавам со таксиво цела вечер за да ми се клибери некој шупак без попаметна работа.
-Кај да идам бе чичко? Ај ти кажи ми. Мене све ми е скурчено.
-Абе иди лечи се пизда ти материна наркоманска.
-Немој така бе шефе. Држи пеес' денари. А сеа кажи ми кај да идам.
-Ти сериозно? Од скриена камера да не си? Неам време за вакви срања.
-Држи уше пеесе. Не бе, мртов озбилен сум. Секоја вечер искачам од дома и се качувам у такси. Неам кола а ме мрзи да се шетам. Битно ми е да стасам негде. Али сите улици ги измерив више, нема каде.
-Добро бе, ти работиш нешто?
-Студент, чичко. Моите ме плаќаат да ги секирам.
-Лесно ти е тебе. Ја треба фамилија да издржавам. Неам време за досада. Мора напред да се тера. Шо не стиснеш зуби и почнеш да праиш нешо со себе? Млад, здрав, прав а се лигавиш. Како не ти е срам?
-Напред, јасно. Али на каде? Тоа и те прашувам од прееска. Сакам да најдам нешо интересно. Уметност, култура, живот. Знаеш како иде тоа. Образован чоек, софистициран вкус.
-Мала станица сакаш?
-Не бе, сум бил таму. Тапа е некако. Пуно снобови. Купуваат култура за еспресо од шеес денари.
-Серко. Епа кај да те носам? Не ти е ова Париз, ебате.
-Ти кажи ми.
-Ти само за у лудница си бе.
-Нц. Неќу таму. Лоши дроги даваат. Те праат ко таксиста у три сабајле, без навреда.
-Значи те потрефив. На вена си, а? Од такви ко тебе ми се лоши. Треба на клоци да те избацам.
-Грешиш, чичко. Не сум на вена, на воздух сум. Али и тоа е превише овде. Извини за гњаважата. Идам ја.
-Чекај бе, земи парите. Нигде не те однесов.
-Задржи ги. Да имаше каде, ќе ме однесеше. Идам надвор, на улица. Нема дестинации више. Остана шетњата само.
-Како ќе кажеш, мали. Господ нека ти е напомош.
-Важи. Се глеаме.
-Пријатно.
-Шознам, не ми се иде нигде.
-Не дупи бе, ако се возиш, кажи. Ако не, искачај. Не се ебавам со таксиво цела вечер за да ми се клибери некој шупак без попаметна работа.
-Кај да идам бе чичко? Ај ти кажи ми. Мене све ми е скурчено.
-Абе иди лечи се пизда ти материна наркоманска.
-Немој така бе шефе. Држи пеес' денари. А сеа кажи ми кај да идам.
-Ти сериозно? Од скриена камера да не си? Неам време за вакви срања.
-Држи уше пеесе. Не бе, мртов озбилен сум. Секоја вечер искачам од дома и се качувам у такси. Неам кола а ме мрзи да се шетам. Битно ми е да стасам негде. Али сите улици ги измерив више, нема каде.
-Добро бе, ти работиш нешто?
-Студент, чичко. Моите ме плаќаат да ги секирам.
-Лесно ти е тебе. Ја треба фамилија да издржавам. Неам време за досада. Мора напред да се тера. Шо не стиснеш зуби и почнеш да праиш нешо со себе? Млад, здрав, прав а се лигавиш. Како не ти е срам?
-Напред, јасно. Али на каде? Тоа и те прашувам од прееска. Сакам да најдам нешо интересно. Уметност, култура, живот. Знаеш како иде тоа. Образован чоек, софистициран вкус.
-Мала станица сакаш?
-Не бе, сум бил таму. Тапа е некако. Пуно снобови. Купуваат култура за еспресо од шеес денари.
-Серко. Епа кај да те носам? Не ти е ова Париз, ебате.
-Ти кажи ми.
-Ти само за у лудница си бе.
-Нц. Неќу таму. Лоши дроги даваат. Те праат ко таксиста у три сабајле, без навреда.
-Значи те потрефив. На вена си, а? Од такви ко тебе ми се лоши. Треба на клоци да те избацам.
-Грешиш, чичко. Не сум на вена, на воздух сум. Али и тоа е превише овде. Извини за гњаважата. Идам ја.
-Чекај бе, земи парите. Нигде не те однесов.
-Задржи ги. Да имаше каде, ќе ме однесеше. Идам надвор, на улица. Нема дестинации више. Остана шетњата само.
-Како ќе кажеш, мали. Господ нека ти е напомош.
-Важи. Се глеаме.
-Пријатно.